fbpx

Genieten met groenten

Genieten met groenten

Genieten met groenten

Wanneer een trend een positieve impact heeft op ons en onze leefomgeving, dan schenken wij bij Real Living daar graag aandacht aan. De ‘vegetable-trend’ waarmee de grootste chefs de kleinste hobbykoks tegenwoordig inspireren, die zetten we met veel plezier in de spotlights. Wij raden je alvast deze boektoppers aan waarmee je je groene smaakpapillen zal verblijden.

Lang leve(n) gezond -Sandra Bekkari (BE)

Sandra Bekkari staat al jarenlang bekend als een van onze beste Belgische voedingsexpertes. Ook met haar nieuwe boek moedigt ze een gezonde levensstijl aan. Dat doet ze door een vernieuwde versie van haar bekende Sana-methode te presenteren onder drie pijlers: voeding, beweging en algemene gezondheid. De verrukkelijke groene receptjes die ze met haar lezers deelt, dragen ongetwijfeld bij aan een langer en gezonder leven.

Lang Leve(n) Gezond kun je hier bestellen

Restaurant De Kas: Van het land op het bord
-Jos Timmer (NL)

Het Amsterdamse Restaurant De Kas is een van de eerste zaken die rechtstreeks begonnen te werken met de verse producten die de chefs dagelijks uit hun serres haalden. Het duo Jos Timmer en Wim de Beer neemt je in dit boek mee achter de schermen van hun innovatieve restaurant. Daarbij delen ze een 80-tal receptjes die ontstonden vanuit hun pure filosofie.

Restaurant De Kas kun je hier bestellen

Wij raden je deze vijf boektoppers aan waarmee je je groene smaakpapillen zal verblijden.

The Farm Table: A Cookbook -Julius Roberts (UK)

De farm-to-table filosofie reikt vandaag ook moeiteloos tot over het water. Julius Roberts, een Londense chef-kok, ruilde het drukke stadsleven in voor een kleine boerderij in Dorset, Engeland. Daar verbouwt hij tot op de dag van vandaag zijn eigen producten en creëert er rustieke, seizoensgebonden gerechten. Door Julius’ recepten te volgen, voel je je ongetwijfeld een met de natuur.

The Farm Table kun je hier bestellen

Vegetables Unleashed: A Cookbook -Jose Andres & Matt Goulding (US)

De Spaans- Amerikaanse chef José Andrés en de gerenommeerde schrijver Matt Goulding doen je met dit boek volledig met een nieuwe blik naar groenten kijken. Volgens hen zijn groenten sexy omdat ze op ontelbare manieren benaderd kunnen worden. Klaar om ondergedompeld te worden met recepten en tips & tricks van deze vegetable-lovers?

Vegetables Unleashed kun je hier bestellen

Six Seasons: A New Way with Vegetables -Joshua Mcfadden (US)

Met de ziel van een boer en de handen van een chef-kok toont Joshua Mcfadden je de eindeloze mogelijkheden die je met groenten kan creëren. Met wel 225 recepten wil hij aantonen dat groenten klaarmaken op onverwachte, interessante manieren kan. Het fantastische boek wordt opgedeeld in secties van rauwe tot gekookte én geconserveerde groenten. Voor ieder wat wils dus. 

Six seasons kun je hier bestellen

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden courtesy of respective publishers

Meer stories…

Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…
Durf voor creativiteit

Wie terughoudend is om voor een opvallend materiaal te kiezen, zal zich misschien bedenken bij het zien van dit project. Interieurarchitectuur Stay is niet verlegen om in de juiste mate op te vallen. Voor deze opdracht werden ze gevraagd om

Lees meer…
Noties van notelaar & natuursteen

Een totaalrenovatie: dé kans om even volledig van nul te beginnen. Iets waar ook de experten van Nils Van der Celen architectural interiors enorm blij van worden. Die positieve spirit namen ze mee toen ze deze residentiële villa in Schilde

Lees meer…
Immersie in huislinnen

Waar toewijding gaat, volgt een verhaal. Achter Mirabel Slabbinck schuilt er een dat al in 1903 begon. Het bedrijf is gekend voor de sectorbepalende klasse waarmee ze bad-, bed- en tafellinnen op de markt brengen: een reputatie die vanaf het

Lees meer…
Rond en rond

Wanneer je buikgevoel spreekt, mag je het niet negeren. Interieurarchitect Arjaan De Feyter ontwierp een uitzonderlijke nieuwbouwwoning voor een koppel dat in een kwestie van slechts enkele dagen een grote stap besloot te zetten. In het siloproject staat letterlijke circulariteit

Lees meer…
Aangespoelde parel

Wie aan Knokke Le Zoute denkt, denkt automatisch aan de prachtige witte villa’s die de badstad doen pronken. Tussen die landhuizen staat een zeer iconisch exemplaar waar de ziel van kunstenaar Albert Saverys in schuilt: Villa Sous Tous Vent. Met

Lees meer…
Stad in groei

Projectontwikkelaar ION heeft grootse plannen voor de stad Kortrijk. Met Plein Publiek lanceren ze namelijk een geheel aan complexen dat voor de huidige en toekomstige generaties een belangrijk deel van het lokale vastgoed zal gaan uitmaken. Met een ideale locatie

Lees meer…
Schittering in de nacht

Wat ooit begon als een klein Belgisch bedrijfje dat tuinmeubilair vervaardigde, is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak die inzet op een complete, luxueuze buitenervaring. Tribù verzekert al drie generaties lang buitenmeubels en -accessoires met een ingetogen, tijdloos design en

Lees meer…