Wanneer een trend een positieve impact heeft op ons en onze leefomgeving, dan schenken wij bij Real Living daar graag aandacht aan. De ‘vegetable-trend’ waarmee de grootste chefs de kleinste hobbykoks tegenwoordig inspireren, die zetten we met veel plezier in de spotlights. Wij raden je alvast deze boektoppers aan waarmee je je groene smaakpapillen zal verblijden.
Lang leve(n) gezond -Sandra Bekkari (BE)
Sandra Bekkari staat al jarenlang bekend als een van onze beste Belgische voedingsexpertes. Ook met haar nieuwe boek moedigt ze een gezonde levensstijl aan. Dat doet ze door een vernieuwde versie van haar bekende Sana-methode te presenteren onder drie pijlers: voeding, beweging en algemene gezondheid. De verrukkelijke groene receptjes die ze met haar lezers deelt, dragen ongetwijfeld bij aan een langer en gezonder leven.
Lang Leve(n) Gezond kun je hier bestellen
Restaurant De Kas: Van het land op het bord
-Jos Timmer (NL)
Het Amsterdamse Restaurant De Kas is een van de eerste zaken die rechtstreeks begonnen te werken met de verse producten die de chefs dagelijks uit hun serres haalden. Het duo Jos Timmer en Wim de Beer neemt je in dit boek mee achter de schermen van hun innovatieve restaurant. Daarbij delen ze een 80-tal receptjes die ontstonden vanuit hun pure filosofie.
Restaurant De Kas kun je hier bestellen
The Farm Table: A Cookbook -Julius Roberts (UK)
De farm-to-table filosofie reikt vandaag ook moeiteloos tot over het water. Julius Roberts, een Londense chef-kok, ruilde het drukke stadsleven in voor een kleine boerderij in Dorset, Engeland. Daar verbouwt hij tot op de dag van vandaag zijn eigen producten en creëert er rustieke, seizoensgebonden gerechten. Door Julius’ recepten te volgen, voel je je ongetwijfeld een met de natuur.
The Farm Table kun je hier bestellen
Vegetables Unleashed: A Cookbook -Jose Andres & Matt Goulding (US)
De Spaans- Amerikaanse chef José Andrés en de gerenommeerde schrijver Matt Goulding doen je met dit boek volledig met een nieuwe blik naar groenten kijken. Volgens hen zijn groenten sexy omdat ze op ontelbare manieren benaderd kunnen worden. Klaar om ondergedompeld te worden met recepten en tips & tricks van deze vegetable-lovers?
Vegetables Unleashed kun je hier bestellen
Six Seasons: A New Way with Vegetables -Joshua Mcfadden (US)
Met de ziel van een boer en de handen van een chef-kok toont Joshua Mcfadden je de eindeloze mogelijkheden die je met groenten kan creëren. Met wel 225 recepten wil hij aantonen dat groenten klaarmaken op onverwachte, interessante manieren kan. Het fantastische boek wordt opgedeeld in secties van rauwe tot gekookte én geconserveerde groenten. Voor ieder wat wils dus.
Six seasons kun je hier bestellen
Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.
Beelden courtesy of respective publishers