fbpx
Search
Close this search box.

Culinair kunstwerk aan het water

Culinair kunstwerk aan het water

Culinair kunstwerk aan het water

In het bruisende hart van Antwerpen, naast het Kattendijkdok op het Eilandje, opende vorig jaar een nieuw gastronomisch meesterwerk zijn deuren: Cella Restaurant & Bar. De familie Dieltjens omarmde er de uitdaging en startte een nieuw culinair avontuur onder leiding van chef Christophe De Koninckx. Wat volgt, is een unieke ervaring, gehuisvest in een met zorg getransformeerde oude loods door de bekwame handen van de Belgische interieurarchitecten van Grain Designoffice.

Het verhaal begon met een artistieke ontmoeting tussen chef Christophe De Koninckx en de visionaire interieurarchitecten van Grain Designoffice, Sander Bullynck en Nick De Moor, die in 2016 hun creatieve studio hebben opgericht. Marketingmanager Thibaut Dieltjens deelt vol enthousiasme: “Het Pomphuis stond bekend om zijn terras, en met Cella doen we het nóg beter. Elke tafelgast heeft zicht op het water en alle highlights van de stad. Onze private dining ruimte grenst bovendien aan een eigen privéterras.” Wat deze culinaire bestemming extra bijzonder maakt, is niet alleen het uitzicht maar ook het feit dat het volledige team van Het Pomphuis mee verhuisde. Chef Christophe De Koninckx staat aan het roer, vol beloftes om een verfijnde internationale keuken te serveren. De link met de stad en het water blijft intact, want naast het Kattendijkdok op het Eilandje vonden ze de ideale locatie voor het restaurant en de bar. Van maandag tot en met zaterdag kunnen gasten à la carte dineren, terwijl op weekdagen ook à la carte lunchen mogelijk is. Cella verwent daarnaast met een tweewekelijks business lunchmenu, samengesteld in twee of drie gangen. Het restaurant biedt plaats aan 134 couverts. De bar, naast het serveren van unieke cocktails en wijnen, biedt heerlijke barfood en een onbelemmerd uitzicht op de open keuken met als pièce de résistance de op maat gemaakte houtskoolgrill, die gerechten vaak een subtiele, rokerige toets geeft. Kortom, het is een plek waar gastronomie, design en emotie samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden.
Cella Restaurant & Bar is niet alleen een plek waar heerlijke gerechten worden geserveerd; het is een ode aan de samensmelting van culinair genot, doordacht design en emotionele connectie. Ze verwelkomen hun gasten in een gerenoveerde loods die werd getransformeerd door architect Raf De Backer en de bekwame interieurarchitecten van Grain Designoffice. Samen met de familie Dieltjens, die een passie voor gastvrijheid draagt, sloegen ze de handen in elkaar. De loods, ontdaan tot zijn karkas, werd vervolgens als een box-in-box ingevoegd, waarbij de draagbalken visueel werden voortgezet in betonnen bogen, die op hun beurt de nodige intimiteit in de ruimte brengen. Het straalt een gestileerd, industrieel karakter uit, doordrenkt met een warm en gezellig stadsgevoel. Muziek is ook een integraal onderdeel van de totale culinaire ervaring bij het restaurant. Thibaut Dieltjens vertelt enthousiast: “Stefan Vranckx is vier dagen per week onze ‘MoodJay’. Hij brengt muzikale stemmingen die volledig en alleen voor ons zijn uitgewerkt.” De sculpturale dj-booth in de bar voegt nog een laag van originaliteit toe aan de algehele sfeer.
Elke tafelgast heeft zicht op het water en alle highlights van de stad
Het vergde ervaring en expertise om dit soort totaalbelevenis van een dergelijk formaat waar te maken. Dit samenspel van gerechten, bediening, sfeer en setting culmineert op het einde van de avond in een gevoel dat er iets speciaals opgeroepen werd, en het is exact die emotie die het team de meeste voldoening bezorgt. Wie wil proeven van de fijnste gerechten van vandaag te bieden, kan zich rond de gegeerde tafels van Cella verenigen. Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees het in Real Living winter 2023!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Elke Aerts
Fotografie: Lieven Dirckx

Meer stories…

ILIS Restaurant genomineerd voor Prix Versailles

ATRA Studio kondigt met trots aan dat ILIS Restaurant genomineerd is voor de prestigieuze Prix Versailles. Deze gerenommeerde, wereldwijde prijs bekroont uitmuntendheid in commerciële architectuur en interieurontwerp, en erkent projecten die een perfecte mix zijn van esthetiek, innovatie en duurzaamheid.

Lees meer…
De YUST experience

Cohousing- en hospitalityconcept YUST combineert korte en lange verblijven met events,  gastronomie en lokale cultuur. Met hun ruim aanbod kamers en formules willen ze een ervaring  bieden die inspireert en verbindt, en dat in verrassende steden en buurten die bruisen

Lees meer…
Existentieel aan de kust

De Noordzee roept degenen die luisteren. Voor TJIP interior architecture bezit de Belgische kust een onevenaarbare spreuk die hen gekluisterd houdt. Hun portfolio bestaat voor een groot deel uit tweede verblijven van mensen die er onthaasting komen zoeken. Dit keer

Lees meer…
Een open leefruimte in luxe

Studio de Blieck, gevestigd in Hillegersberg, Rotterdam, heeft een schitterend project afgerond dat de essentie van hedendaags wonen perfect weet te vangen. Het team, onder leiding van Bernadette de Blieck, ging aan de slag met een duidelijke visie: een totale

Lees meer…
Ontsnappen bij citroenen

Een citroenboom draagt zijn vruchten geduldig, terwijl een zacht briesje zijn bladeren subtiel doet ritselen. Je bevindt je hier op een dakterras in Malilla, een wijk in Valencia. Interieurstudio Viruta Lab zag er het potentieel van een onderschatte buitenruimte en

Lees meer…
Koning in openlucht

Royal Botania richt buitenruimtes in met finesse. Al meer dan dertig jaar specialiseert het bedrijf zich in meubilair bestemd voor openlucht. Recent stortten ze zich in een samenwerking met Domaine Bagatelle in Frankrijk, waarvoor ze het beste uit hun assortiment

Lees meer…
Tafelen met houtambacht

Ieder begin is klein, maar het zijn je ambitie en discipline die je tot iets groots kunnen maken. Fontein & Bova is een Belgisch bedrijf dat weet wat het wil, namelijk eigenzinnige meubels en objecten vervaardigen uit hout en er

Lees meer…
Smaakbom van culturen

Af en toe zoeken we graag verre oorden op om je te inspireren. Nobu Toronto is een restaurant in de gelijknamige stad dat bezoekers een maaltijd in een weelderige setting voorschotelt. Studio Munge had de touwtjes in handen voor het

Lees meer…
Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar

Lees meer…