De toekomst van wonen in een stad

Met zijn projectontwikkeling tracht ION een innovatieve meerwaarde te zijn voor mens en omgeving. Hierbij is duurzaamheid van uiterst belang voor hen. Wij zetten daarom maar al te graag nog eens project van hen in de kijker. Dit keer nemen we je mee naar hun recent project genaamd Burenberg gelegen in de stad Leuven.

Projectontwikkelaar ION heeft een hoge reputatie in het Vlaamse vastgoedlandschap en zet zich dagelijks in om woonervaringen te verbeteren. Zo ontwikkelen ze duurzame projecten die het klimaat op een positieve manier beïnvloeden en proberen hun klanten met het grootste gemak verantwoord te laten wonen en werken. Dit doen ze onder andere door in te zetten op warmtenetten, groene mobiliteit en groendaken. Daarbovenop is verandering een drijvende kracht achter hun realisaties. Het bedrijf streeft namelijk altijd naar verbetering en past consistent de nieuwste technieken toe. Door te kiezen voor gedurfde architectuur en een nieuwe manier van werken toe te passen, weten ze zich te onderscheiden van de rest. 

Dit keer zetten ze hun schouder onder het project Burenberg. De stad Leuven krijgt er namelijk een heuse nieuwe wijk bij, op een boogscheut van het centrum, badend in het groen. Het project omvat een divers programma aan moderne woningen op ieders maat, met een aangename combinatie als resultaat. Burenberg zal een boeiende, levendige buurt worden waar iedereen zich thuis voelt. Dankzij de rijke geschiedenis van de site vinden we een knipoog naar het verleden bij Monastery. Dit is het vroegere kloostergebouw met binnentuin, die geïntegreerd wordt in het project. Zo komt er een duurzame renovatie en krijgt het gebouw een tweede leven als een pittoreske plek waar het uniek wonen is. Hierbij aansluitende biedt de nieuwe Leuvense wijk een hele waaier aan woningtypes op maat. Om te beginnen zijn er de woningen van Park Residences die worden gekenmerkt door een kwalitatieve materiaalkeuze, gekoppeld aan een stijlvol interieur. Een attractieve buitenruimte, die het verlengstuk is van de woning, vormt dan weer een aantrekkelijke meerwaarde. Verder is er The Verge, dat zijn doorzonappartementen met een grandioos uitzicht op de kapel en de parktuin, alsook een maximale lichtinval. Flats en Garden View bestaan dan weer uit een aangename combinatie van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen, die volledig inzetten op jouw comfort, onder andere dankzij een uitgekiende inrichting. Daarnaast zijn er ook de veelbesproken Townhouses bestaande uit aantrekkelijke eengezinswoningen met een kwalitatieve moderne architectuur die inzet op een maximale lichtinval. Het moderne concept maakt gebruik van vides en split-levels, wat een zeer open gevoel doorheen de hele woning creëert.

Een centrale ontmoetingsplek, waar het gezellig toeven is…

Wonen in Burenberg, dat is leven volgens je eigen ritme in een groene oase. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de unieke parktuin, het kloppende hart van de site die de nieuwe buurt van zuurstof voorziet. Dankzij de gezellige en compacte units, knappe architectuur en nabijheid van het stadscentrum is dit project rijk aan troeven. Een woning op maat, in een groene en rustige omgeving, maar overal dichtbij: dat is Burenberg. In dit prachtige historische kader is uniek wonen dan ook een understatement.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of ION

Meer stories…

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde