Uitgepuurd tot de essentie

Recent gingen Serax en Vincent Van Duysen een lucratieve samenwerking aan die uitstond vanuit een gemeenschappelijke passie voor pure eenvoud. Het resultaat is een overtuigende samensmelting van uitgepuurde ontwerpen en hoogstaande materialen. Met het creatieve oog van de architect kwam er prachtige outdoor-collectie tot stand. Wij nemen je graag mee!

Vincent Van Duysen staat erom bekend dat hij puur minimalisme feilloos en op een heel eigen manier weet te vertalen naar comfort. Zo zijn ontwerpen voor zijn recente Outdoor-collectie voor Serax gebaseerd op het eenvoudige kloosterleven uit de vorige eeuw, maar de proporties en kleine details horen bij het heden. Op de armleuningen monteerde de interieurarchitect extra armsteunen en de zitting en de rugleuning zijn licht gebogen zodat ze de contouren van je lichaam perfect volgen. Kortom, de ontwerpen zijn uitgepuurd tot de essentie, maar dan wel met hedendaagse proporties. Als kers op de taart, zijn de gebruikte kleuren zwart, zand en eucalyptus groen gepoedercoate aluminium weerbestendig, zodat de stoelen zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

De visie van de interieurarchitect is steeds zeer duidelijk: een designobject mag de aandacht niet opeisen, het moet opgaan in het geheel. En dat doet zijn deze nieuwe collectie perfect. Zonder overbodige details en in onopvallende kleuren. “Gevuld met kleurrijke gerechten, komt hij echter tot leven en zorgt het contrast voor een bijzondere sfeer. Met de bijhorende stoelen geniet je zowel binnen als buiten van een gezellige lunch of diner,” horen we.

“Een designobject mag de aandacht niet opeisen, het moet opgaan in het geheel”

Vincent Van Duysen: “Meubilair mag nooit om aandacht schreeuwen, het moet ongemerkt één worden met de omgeving. Het zijn de gebruikers die er vervolgens kleur aan geven.” Zijn Outdoor-collectie voor Serax bestaat uit materialen als aluminium en verkrijgbaar met een zwarte, zand of eucalyptus groene poedercoating. De stoelen, loungestoel en tafel ademen de pure eenvoud van het kloosterleven waarop ze geïnspireerd zijn. De bredere, iets lagere proporties zijn dan weer van deze eeuw en zorgen voor een comfort dat aansluit bij vandaag.

Als een van de bekendste Belgische architecten en interieur- en productontwerper heeft Van Duysen een visie die voortvloeit uit een tomeloze nieuwsgierigheid en gericht is op het creëren van een totaalsfeer. Omgeving, architectuur, interieur en designobjecten worden volledig met elkaar verweven. Wij zijn erg fan en kijken alvast uit naar meer prachtige, serene projecten waarin hij telkens zijn ongeëvenaard talent en grote passie voor het vak toont.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of Serax

Meer stories…

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde