fbpx

Eenvoudige harmonie

Eenvoudige harmonie

Eenvoudige harmonie

Als interieurarchitecte weet Marie Lecluyse als geen ander hoe van een huis een thuis te maken. Ze weet welke natuurlijke materialen te gebruiken, bepaalde kleuren tegen elkaar uit te spelen en de meest passende meubelstukken uit te kiezen. Meer nog, ze overstijgt steeds weer haar voorgaande projecten. Wij nemen je graag mee naar een woonst die haar nauw aan het hart ligt.

Marie Lecluyse is een Belgische interieurarchitecte die haar unieke ontwerptechnieken combineert met haar scherp denken en delicate geest. Met haar ontwerpstijl toont ze aan dat minder vaak meer is en wil ze het gevoel van een bepaalde frisheid steeds voorop houden. Dit lang bestaand familiehuis op het Vlaamse platteland kreeg dankzij de interieurarchitecte een nieuwe vorm meer passend bij de volgende generatie. Het project kreeg de naam La Valeur Positive, verwijzend naar de toegevoegde waarde die het huis moest brengen aan dit jonge, warme gezin. Het resultaat werd een minimalistisch, warm geheel dat het hedendaagse gezinsleven weerspiegelt. Het was niet de bedoeling om de geschiedenis van het oorspronkelijk huis uit te wissen, maar wel om ze aan te passen zodat er nieuwe, mooie herinneringen gemaakt konden worden. Zo gebeurden er ingrepen die meer aansloten bij de huidige levensstandaarden en dagelijkse gebruiken. Kortom, een nieuw hoofdstuk dat naadloos aansloot op het vorige.

Allereerst werd de plattegrond opnieuw ingedeeld, waardoor de vroegere kleine kamers werden opengewerkt met de keuken als de belangrijkste centrale plaats voor het gezinsleven. Op die manier zijn de ruimtes nu visueel meer met elkaar verbonden. Hierdoor kwam ook veel natuurlijk licht vrij dat uiteraard hielp bij het opfrissen en openstellen van iedere zone. De woonst bestaat uit een warm kleurenpalet, om zo de sfeer van de ruimtes te benadrukken. De zuiver witte, openslaande deuren met witte raamkozijnen helpen ook om een dergelijke uitstraling te creëren. “Ik probeer altijd natuurlijke en traditionele materialen te gebruiken die trouw blijven aan de geschiedenis van het huis en de regio,” vertelt Marie Lecluyse ons. “De sleutel is dan om ze tijdloos en smaakvol te combineren.” Dit huis wordt gekenmerkt door natuursteen, eikenhout, pleisterwerk en verschillende textielsoorten, die elk hun eigen unieke schoonheid bezitten.

Marie Lecluyse is een Belgische interieurarchitecte die haar unieke ontwerptechnieken combineert met haar scherp denken en delicate geest.

Er werd de voorkeur gegeven aan een neutraal kleurenpalet, dat de sleutel vormt tot het creëren van de rustige en stille sfeer. Soortgelijke materialen of bijpassende details die zijn gebruikt in verschillende delen van het huis zorgen voor een grote samenhang in het hele concept. In de woonkamer is meer meubilair gebruikt dan in de andere delen van het huis, maar die samenhang tussen de materialen die zijn voorzien van kleine details spreekt het oog aan. De beige tinten houden de sfeer fris en laten de ruimte ademen zoals Lecluyse in eerste instantie wenste. Dit zorgt voor de perfect, uitgepuurde balans. Hoewel sommige delen strakke lijnen en effen kleuren hebben, zorgt het meubilair dan weer voor het behoud van warmte en het vermijden van kilte in deze hedendaagse moderne aanpak. 

Interieurarchitecte Marie Lecluyse is een Belgisch talent om trots op te zijn. Met haar doordachte aanpak en visie transformeerde ze deze woonst in de beste versie dat het kon worden. We houden haar portfolio nauwlettend in de gaten voor de volgende hoofdstukken die ze in haar verdere carrière nog zal schrijven en zijn alvast enthousiast over de volgende keer dat ze haar werk naar buiten brengt. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​