Fan van rotan

De in- en outdoor meubelstukken van het Belgische merk Vincent Sheppard willen je vergezellen op mooie momenten met je naasten. Van functionele bijzettafels tot sfeervolle verlichting en handige plantenstaanders: ieder ontwerp is de perfecte combinatie van comfort en een bijzondere esthetiek. We lichten graag hun collectie rotan stukken uit, die de natuur in al haar eenvoud tentoonstelt.

Al sinds 1992 produceert het merk meubels met een uitzonderlijk zitcomfort. Het bedrijf is vooral gekend voor haar Lloyd Loom-meubelen, een techniek waarbij kraftpapier rond een metalen draad wordt gedraaid en tot unieke meubels wordt verweven. Ze ontstonden vanuit het idee om die weeftechniek te eren en in stand te houden, waarvoor ze samenwerken met vakmensen uit Indonesië. Natuurlijke materialen keren in veel van hun ontwerpen terug, want een ecologische visie is voor Vincent Sheppard van het grootste belang.

Hun Vivi-collectie zet rotan accessoires centraal, een natuurlijk, zacht materiaal waar het merk al van het prille begin grote fan van is. Het brengt namelijk meteen een rustige warmte in je woning. Waar het eerst vooral als frame in de Lloyd Loom-meubelen werd gebruikt, wordt het materiaal zelf nu veel meer op de voorgrond gezet. De collectie bestaat op dit moment uit een opbergmand, drie bijzettafeltjes, een salontafel, vier plantenstaanders en twee lampen. Hun authentieke uitstraling brengt karakter en levendigheid in elke ruimte.

De authentieke uitstraling van alle stukken brengt karakter en levendigheid in elke ruimte.

De Basket Table, die verkrijgbaar is in twee maten, heeft een luchtig ontwerp dat bovendien erg functioneel is. De handgeweven mand biedt immers extra opbergruimte en creëert tegelijkertijd een uniek design. De Vivi Coffee Table en Side Table hebben beide een onderstel in rotan vlechtwerk en een tafelblad in eikenfineer in een iets lichtere tint. Ook de hanglampen, die verkrijgbaar zijn in een klein en een groot formaat, hebben een eenvoudig ontwerp dat de nodige portie natuurlijkheid naar binnen brengt. Daarnaast mogen we ook de plantenstaanders niet vergeten, die met een mand in gevlochten rotan en poten van zwart gepoederlakt staal een moderne blikvanger vormen. De Sari staanlampen zorgen tot slot voor instant gezelligheid dankzij hun zachte licht met warme gloed. Net als de plantenstaanders bestaan ze uit een combinatie van rotan en zwart gepoederlakt staal.

Vincent Sheppard bevestigt opnieuw waar ze voor staan: prachtige meubelstukken waarbij het functionele aspect niet uit het oog verloren wordt. Deze rotanstukken zullen ongetwijfeld vele interieurs naar hogere sferen tillen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Vincent Sheppard

Meer stories…

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde