Verenigd in sereniteit

Twee appartementen met een erg gelijkaardige inrichting maar net iets andere details, dat is Project Frontenac. Interieurarchitecte Aurélie Penneman de Bosscheyde streefde in beide appartementen naar een sfeer die rust en een zachte esthetiek uitstraalt en koos telkens voor enkele bijzondere kleuraccenten.
Met een gevoel van voortdurende nieuwsgierigheid en een scherp oog voor details ontwerpt Aurélie Penneman de Bosscheyde indrukwekkende projecten, zowel renovaties als high-end nieuwbouwwoningen en af en toe kantoorinrichtingen. Haar artistieke inspiratie werd al van jongs af aan aangewakkerd door haar creatieve familie en wordt sterk beïnvloed door haar vele reizen. In 2018 richtte ze haar eigen studio voor interieurarchitectuur op. Haar projecten worden niet gekenmerkt door één bepaalde stijl, maar zijn een interessante mix van hoogwaardige materialen en moderne en vintage elementen, steeds aangepast naar de wensen van de klant.

Er werd gekozen voor een inrichting die velen zullen appreciëren, met mooie, natuurlijke materialen en een originele twist.

Naast high-end projecten voor klanten renoveert de interieurarchitecte geregeld ook eigen appartementen met het oog op verkoop. De verkoopappartementen zijn voornamelijk gelegen in het centrum van Gent of in Knokke en zijn vaak al verkocht vooraleer ze online komen. Project Frontenac in Gent is daar het meest recente voorbeeld van. Het gaat om twee appartementen op dezelfde verdieping die een spiegelbeeld van elkaar zijn, maar een iets andere afwerking hebben gekregen. Hun interessante ligging met uitzicht op het Gentse Zuidpark is maar een van de vele troeven. Omdat beide appartementen doorverkocht zullen worden, werd er gekozen voor een inrichting die velen zullen appreciëren, met mooie, natuurlijke materialen en een originele twist.

Een eerste opvallende element in Frontenac I is de keuken met donkerblauwe kasten, Marokkaanse zeliges en houten barkrukken. De keuken vormt een mooi contrast met de lichte kleuren in de woon- en eetkamer. De muren werden geschilderd met een natuurlijke structuurverf om een kalme atmosfeer te garanderen. De nieuwe eigenaars kunnen hier genieten van de open haard, maar eveneens vinden ze aan het bureau een perfecte thuiswerkplek. In de badkamer werd dan weer gekozen voor een combinatie van dieprode en groene tinten. Frontenac II kreeg een vrij gelijkaardige inrichting, die uitgaat van dezelfde serene ontwerpvisie en een interessant kleurengebruik. In de keuken vinden we poederroze kasten gecombineerd met witte Marokkaanse zelliges en marmeren keukenbladen. De rotan krukjes vullen het geheel perfect aan. De badkamer werd afgewerkt met lichtblauwe en witte tegels in Gio Ponti-stijl.

Tijdens het ontwerpproces probeert Aurélie Penneman de Bosscheyde telkens de ideale klant in het achterhoofd te houden, en hier ging ze uit van een jong koppel dat hun eerste woning koopt. Belangrijk was daarom dat iedere vierkante meter goed benut werd en dat er voldoende bergruimte is. In combinatie met het prachtige, rustgevende interieur is die missie volgens ons zeker geslaagd.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Babeth Albert

Meer stories…