fbpx

Verenigd in sereniteit

Verenigd in sereniteit

Verenigd in sereniteit

Twee appartementen met een erg gelijkaardige inrichting maar net iets andere details, dat is Project Frontenac. Interieurarchitecte Aurélie Penneman de Bosscheyde streefde in beide appartementen naar een sfeer die rust en een zachte esthetiek uitstraalt en koos telkens voor enkele bijzondere kleuraccenten.
Met een gevoel van voortdurende nieuwsgierigheid en een scherp oog voor details ontwerpt Aurélie Penneman de Bosscheyde indrukwekkende projecten, zowel renovaties als high-end nieuwbouwwoningen en af en toe kantoorinrichtingen. Haar artistieke inspiratie werd al van jongs af aan aangewakkerd door haar creatieve familie en wordt sterk beïnvloed door haar vele reizen. In 2018 richtte ze haar eigen studio voor interieurarchitectuur op. Haar projecten worden niet gekenmerkt door één bepaalde stijl, maar zijn een interessante mix van hoogwaardige materialen en moderne en vintage elementen, steeds aangepast naar de wensen van de klant.

Er werd gekozen voor een inrichting die velen zullen appreciëren, met mooie, natuurlijke materialen en een originele twist.

Naast high-end projecten voor klanten renoveert de interieurarchitecte geregeld ook eigen appartementen met het oog op verkoop. De verkoopappartementen zijn voornamelijk gelegen in het centrum van Gent of in Knokke en zijn vaak al verkocht vooraleer ze online komen. Project Frontenac in Gent is daar het meest recente voorbeeld van. Het gaat om twee appartementen op dezelfde verdieping die een spiegelbeeld van elkaar zijn, maar een iets andere afwerking hebben gekregen. Hun interessante ligging met uitzicht op het Gentse Zuidpark is maar een van de vele troeven. Omdat beide appartementen doorverkocht zullen worden, werd er gekozen voor een inrichting die velen zullen appreciëren, met mooie, natuurlijke materialen en een originele twist.

Een eerste opvallende element in Frontenac I is de keuken met donkerblauwe kasten, Marokkaanse zeliges en houten barkrukken. De keuken vormt een mooi contrast met de lichte kleuren in de woon- en eetkamer. De muren werden geschilderd met een natuurlijke structuurverf om een kalme atmosfeer te garanderen. De nieuwe eigenaars kunnen hier genieten van de open haard, maar eveneens vinden ze aan het bureau een perfecte thuiswerkplek. In de badkamer werd dan weer gekozen voor een combinatie van dieprode en groene tinten. Frontenac II kreeg een vrij gelijkaardige inrichting, die uitgaat van dezelfde serene ontwerpvisie en een interessant kleurengebruik. In de keuken vinden we poederroze kasten gecombineerd met witte Marokkaanse zelliges en marmeren keukenbladen. De rotan krukjes vullen het geheel perfect aan. De badkamer werd afgewerkt met lichtblauwe en witte tegels in Gio Ponti-stijl.

Tijdens het ontwerpproces probeert Aurélie Penneman de Bosscheyde telkens de ideale klant in het achterhoofd te houden, en hier ging ze uit van een jong koppel dat hun eerste woning koopt. Belangrijk was daarom dat iedere vierkante meter goed benut werd en dat er voldoende bergruimte is. In combinatie met het prachtige, rustgevende interieur is die missie volgens ons zeker geslaagd.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Babeth Albert

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​