fbpx

Hedendaagse interpretatie van klassieke architectuur

Hedendaagse interpretatie van klassieke architectuur

Hedendaagse interpretatie van klassieke architectuur

Als allereerste vrouwelijke ledenclub in België voelt The Nine  aan als een veilige hemel in het hart van onze drukke hoofdstad. Een plek waar vrouwen kunnen ontspannen, ontmoeten, werken en in contact kunnen komen met anderen. Wij stellen je graag voor aan deze unieke, eclectische ruimte.

The Nine is de eerste vrouwelijke ledenclub in België, met een exclusief clubhuis en tuin. Het biedt een bar en restaurant die de hele dag geopend zijn, een ontspannende lounge en bibliotheek, een co-workingruimte en vergaderzalen. Het huis werd in 1899 gebouwd door architect Jules Brunfaut. “Het was een geweldige kans dat de locatie zelf een zeer uitgesproken eclectische uitstraling had, met originele kenmerken die verbazingwekkend waren en ons inspireerden bij de inrichting van de ruimte,” horen we van interieurarchitecte Hélène Van Marcke. Het feit dat het eclectisch was en niet noodzakelijkerwijs alleen Art Nouveau, gaf haar een zekere creatieve vrijheid bij de interpretatie van deze klassieke architectuur in een modern en tijdloos interieurontwerp.

De Belgische interieurarchitecte wist samen met haar team dit unieke project te benaderen met een open visie, geïnspireerd door de historische context van de locatie en de architecturale structuur van een gebouw. Zo is het huis meer dan 100 jaar oud en hebben ze geprobeerd om uit te gaan van het kleuren- en materialenpalet van wat er al aanwezig was. Een indrukwekkende maar subtiel kleurrijke gevel was het begin hiervan, samen met een gebloemd glazen Art Nouveau dakraam en enkele resten van een oude eikenhouten vloerplank vormden de basis van het hele ontwerp. Behang werd veel gebruikt in de tijd dat het huis werd gebouwd, dus besloten ze om dit in sommige ruimtes te verwerken. Het behang van Ananbo, “Les rives de l’Irrawady” gaf het juiste decor aan de hoofdverdieping en inspireerde de rest van de materialen, omdat ze bijna allemaal een referentie hebben in stijl, ontwerp of kleur naar dat behang. Aangezien het team een damestoilet altijd ziet als een intieme plek, kozen ze bewust dezelfde kleur van stof voor het behang om de continuïteit te versterken en toch verschillende en verrassende sferen te creëren in het clubhuis. 

De oprichtster van de club Georgia Brooks is een gepassioneerd voorvechtster van vrouwenrechten en gendergelijkheid. Ze is van oorsprong Brits-Canadees-Libanees en groeide op tussen het Verenigd Koninkrijk, Canada en Egypte. Haar beslissing om in 2020 The Nine & The Nine Equality Initiative op te richten, werd geïnspireerd door de vele ongelooflijke vrouwen en verenigingen die ze tegenkwam toen ze in België was.

“De zeer uitgesproken, eclectische uitstraling was een grote inspiratiebron voor ons”

We zijn ervan overtuigd dat projecten zoals The Nine een zeer fijne aanvulling zijn op het diverse landschap van clubs en verenigingen in Brussel. Kortom, het is volgens ons dé ideale plek voor vrouwen met een positieve gemeenschapsgeest in combinatie met de passie voor netwerken, groei en vooruitgang.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​