fbpx

Badkamers die je wil beleven

Badkamers die je wil beleven

Badkamers die je wil beleven

Je badkamer is de plek waar je je prepareert voor de dag en je klaarmaakt om hem te beëindigen. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat je je hier op je gemak moet voelen, een beetje luxe wil ervaren en functionaliteit en stijl perfect op elkaar afgestemd moeten zijn. We maakten een selectie van enkele badkamers van verschillende ontwerpers en presenteren je zo een gedetailleerd staaltje vakwerk. Aan jou om je favoriet te bepalen!

Laura Calleeuw 

De badkamers van Laura Calleeuw zijn zoals alle ruimtes in haar portfolio: gebalanceerd, sereen en een warme omhelzing voor het oog. Vaak incorporeert ze een spa-achtige indruk door met bepaalde verftechnieken op de muren te werken, en boogvormige doorgangen versterken dat gevoel nog meer. Een dubbele lavabo garandeert genoeg persoonlijke ruimte. Vaak creëert ze ensuite-badkamers die naast de slaapkamer liggen en zo samen een handig geheel vormen. Verder drenkt ze haar ontwerpen elke keer in een aanhoudende kalmte die je toelaat om de dag letterlijk van je af te wassen. (Hoofdfoto *)

Het is een kunst om de essentie van een ruimte niet uit het oog te verliezen.

Justien Lescouhier 

Interieurontwerpster Justien Lescouhier deinst niet terug voor uitgesproken materialen. Zo gebruikte ze in deze badkamer een natuursteen met een expressieve, vloeiende print. De donkergroene kleur van de vloer en de muren past daar helemaal bij en weet het patroon voldoende te temperen. Qua rijkheid springt het project er zeker uit, hoewel het tegelijkertijd niet te druk wordt. Daarnaast valt het zitbankje ons op, wat de functionaliteit van de badkamer verhoogt en uiteraard ook gewoon een leuk element is. De regendouche doet denken aan een soort nis in de muur, wat een gezellige indruk wekt. 

Justien Lexcouhier ©Rendeer

JOE Design Studio 

Het is een kunst om de essentie van een ruimte niet uit het oog te verliezen. JOE Design Studio had daar in dit ontwerp geen problemen mee, want met deze badkamer is het moeilijk om niet meteen hier je dagelijkse routines voor ogen te zien. Een dubbele lavabo garandeert opnieuw een hoog gebruiksgemak en de moderne douche bevindt zich er vlak naast. De combinatie van het hout met de steen werkt uitstekend, want beide materialen vullen de ander aan waar wenselijk. Ten slotte zijn we blij met de grote spiegel die dubbelt als kast: exact wat je in een badkamer nodig hebt. 

Britt Van Namen 

Een witte badkamer blijft een uitdaging, want je moet het een uitnodigend gevoel geven en liefst wegblijven van het klinische. Het werk van Britt Van Namen slaat de nagel op de kop. Onmiddellijk valt je oog op het vrijstaande bad; een element dat meteen voor een zweem van luxe zorgt. De verzorgde houten vloer in visgraatpatroon verhoogt het chic-gehalte en is een prima tegengewicht voor de duidelijk aanwezige witte componenten. Aangrenzend bevindt zich de lavabo, omgeven door meerdere spiegels die een paleisachtig gevoel oproepen. 

Britt Van Namen © Studio Bourgeat

ILB 

Grijs wordt misschien minder vaak gekozen als badkamerkleur, maar voor ons hoeft het in geen geval onder te doen voor warmere tinten. In dit project van ILB zie je eveneens een vrijstaande badkuip, afgewerkt met een losse kraan. Het donkere hout van het lavabomeubel geeft de ruimte de nodige dimensie en schenkt tegelijkertijd de grijzige tinten een dankbare luchtigheid. De donkere accenten zoals de bar om de handdoeken aan te hangen en de lichtarmaturen zijn eveneens de juiste toevoegingen die het palet verrijken. 

ILB ©Cafeine

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Hoofdbeeld: Laura Calleeuw (render)

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​