Kalme thuishaven

Wanneer je badkamer aanvoelt alsof je op hotel verblijft, weet je dat je interieurontwerpster iets geweldigs heeft gedaan. Dat maakte de cliënt van Anne-Cathérine Ramboux in dit geval mee, want ze zorgde voor een badkamer en dressing die de hoge verwachtingen volledig inlossen. Hier gebeurt baden in een sfeer van speciale ontspanning.

Ieder project heeft een bepaalde focus, en in Villa Wevelgem V lag die op het ontwerpen van een mastergedeelte dat de bewoners voortdurend het idee geeft op vakantie te zijn. Het was daarom al snel duidelijk dat het ontwerp een sensatie van rust teweeg moest brengen, iets wat Ramboux bereikte door het materialenpalet tot een minimum te beperken. Donkerbruin fineer en mortex kregen hier de hoofdrollen. Terwijl de eerste voor pit en gezelligheid zorgde, verzekerde de tweede dat de vloer en de muren probleemloos in elkaar overlopen. Opvallend zijn de indrukwekkende houten balken, want die zorgen ervoor dat je de indruk krijgt toegang te hebben tot een verborgen oase onder het dak. Vanuit het bed heb je bovendien een uitzicht dat ver over de omliggende velden reikt. Het is duidelijk een understatement om te zeggen dat je je hier kan terugtrekken in een allesomvattende rust.

De toilettafel groeide uit tot de ware eyecatcher van het project.

De toilettafel groeide uit tot de ware eyecatcher van het project. Met mooie details en een kwalitatieve natuursteen, die tegelijkertijd een ton-sur-ton-effect opwekt met de kleur van de mortex, vormt het een charmant en uitnodigend aspect van een uitmuntende mastersuite. Een grote inloopdouche creëert een fijne nonchalance die je elke keer opnieuw verwelkomt. Eveneens een overtuigende troef is de afwezigheid van overbodigheden. Een nette, strakke uitstraling die een speciale luxe teweegbrengt, is natuurlijk altijd een goed plan. Verder werden de doorgangen en circulatie uitgedokterd met aandacht voor gebruikscomfort en openheid, zoals het een echte mastersuite betaamt. Daarnaast zijn we blij dat Ramboux materialen koos die oog hebben voor textuur, want hierdoor gaf ze het ontwerp een intrinsieke warmte mee.

Deze villa in Wevelgem herbergt een mastersuite waar je je elke dag opnieuw op een speciale plek waant. Door de klant volledig tevreden te stellen met een persoonlijke oase, voegde Anne-Cathérine Ramboux een overtuigend succes aan haar portfolio toe

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…