Samenspel van warmte en gezelligheid

Een huiselijk interieur met een knipoog naar Ibiza: dat was wat de klant van deze woning wilde. Interieurarchitecte Cara Deckers zocht en vond de perfecte combinaties om die wens in vervulling te laten gaan. We nemen je mee naar een woning waar comfort en persoonlijkheid de belangrijkste troeven zijn.

De jonge interieurarchitecte volgde een opleiding interieurvormgeving, die haar enthousiasme voor prachtige ruimtes alleen maar versterkte. Ze ontwierp al commerciële en residentiële projecten. Een goede communicatie met de klant is voor haar van het uiterste belang, zodat ontwerpen beginnen bij hun noden en wensen en resulteren in een tijdloze, warme thuis. Na een uitgebreide kennismaking worden de wensen van de klant op elkaar afgestemd. Dankzij grondplannen en 3D-visualisaties krijgt de klant daarna een beeld van hoe de woning er zal uitzien. Ook bij de uitwerking neemt de architecte de taak op zich om alles in goede banen te leiden. 

Appartementen met één slaapkamer hebben het voordeel uitgerust te zijn met een inpandig terras, waardoor bewoners steeds van de buitenlucht kunnen genieten. Met een zuidelijke ligging en lichtrijke invulling zijn deze eenheden werkelijk pareltjes. Wie voor twee slaapkamers opteert, kan genieten van een van de unieke troeven van Lumeo. Zo bevatten deze appartementen plafonds van 3,22 meter: ideaal voor wie een atelier, sport- of bureauruimte wenst te creëren. Daarnaast bieden de penthouses niet enkel drie slaapkamers, maar ook twee badkamers en twee terrassen. Ze voorzien dus indrukwekkend veel ruimte en geven ook nog eens uit op de omgeving en tuin. Ten slotte telt Lumeo een beperkt aantal stadswoningen, met hetzelfde aantal slaap- en badkamers als de penthouses. Een zeldzaam goed, want kwalitatief afgewerkte nieuwbouwwoningen in het centrum van Antwerpen liggen niet voor het rapen. Langs de voorkant kijken deze eenheden uit op de gemeenschappelijke binnentuin, terwijl de achterkant uitmondt in een eigen stukje privénatuur.

Het volledige interieur moest een samenspel rond warmte en gezelligheid worden. Dat gevoel werd bereikt door lichte materialen als carrara-marmer voor de werkbladen te gebruiken en dat te combineren met donkere tinten, bijvoorbeeld in de zwartgelakte houten eettafel en salontafeltjes. Verder werden er zoveel mogelijk bleke tinten in het meubilair behouden, zodat het kleurenpalet neutraal bleef. Een detail in cognackleur zorgt hier en daar voor de nodige warmte.

Een detail in cognackleur zorgt hier en daar voor de nodige warmte

Warme kleuren en materialen versterken de huiselijke sfeer en het comfort in deze woning. De interessante decoratiestukken zorgen voor de perfecte afwerking en een bijzondere Ibiza-sfeer. Met sterke keuzes creëerde Cara Deckers een licht geheel waarin kalmte een absolute hoofdrol krijgt.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Visualisations by Cara Deckers

Meer stories…