fbpx

Samenspel van warmte en gezelligheid

Samenspel van warmte en gezelligheid

Samenspel van warmte en gezelligheid

Een huiselijk interieur met een knipoog naar Ibiza: dat was wat de klant van deze woning wilde. Interieurarchitecte Cara Deckers zocht en vond de perfecte combinaties om die wens in vervulling te laten gaan. We nemen je mee naar een woning waar comfort en persoonlijkheid de belangrijkste troeven zijn.

De jonge interieurarchitecte volgde een opleiding interieurvormgeving, die haar enthousiasme voor prachtige ruimtes alleen maar versterkte. Ze ontwierp al commerciële en residentiële projecten. Een goede communicatie met de klant is voor haar van het uiterste belang, zodat ontwerpen beginnen bij hun noden en wensen en resulteren in een tijdloze, warme thuis. Na een uitgebreide kennismaking worden de wensen van de klant op elkaar afgestemd. Dankzij grondplannen en 3D-visualisaties krijgt de klant daarna een beeld van hoe de woning er zal uitzien. Ook bij de uitwerking neemt de architecte de taak op zich om alles in goede banen te leiden. 

Appartementen met één slaapkamer hebben het voordeel uitgerust te zijn met een inpandig terras, waardoor bewoners steeds van de buitenlucht kunnen genieten. Met een zuidelijke ligging en lichtrijke invulling zijn deze eenheden werkelijk pareltjes. Wie voor twee slaapkamers opteert, kan genieten van een van de unieke troeven van Lumeo. Zo bevatten deze appartementen plafonds van 3,22 meter: ideaal voor wie een atelier, sport- of bureauruimte wenst te creëren. Daarnaast bieden de penthouses niet enkel drie slaapkamers, maar ook twee badkamers en twee terrassen. Ze voorzien dus indrukwekkend veel ruimte en geven ook nog eens uit op de omgeving en tuin. Ten slotte telt Lumeo een beperkt aantal stadswoningen, met hetzelfde aantal slaap- en badkamers als de penthouses. Een zeldzaam goed, want kwalitatief afgewerkte nieuwbouwwoningen in het centrum van Antwerpen liggen niet voor het rapen. Langs de voorkant kijken deze eenheden uit op de gemeenschappelijke binnentuin, terwijl de achterkant uitmondt in een eigen stukje privénatuur.

Het volledige interieur moest een samenspel rond warmte en gezelligheid worden. Dat gevoel werd bereikt door lichte materialen als carrara-marmer voor de werkbladen te gebruiken en dat te combineren met donkere tinten, bijvoorbeeld in de zwartgelakte houten eettafel en salontafeltjes. Verder werden er zoveel mogelijk bleke tinten in het meubilair behouden, zodat het kleurenpalet neutraal bleef. Een detail in cognackleur zorgt hier en daar voor de nodige warmte.

Een detail in cognackleur zorgt hier en daar voor de nodige warmte

Warme kleuren en materialen versterken de huiselijke sfeer en het comfort in deze woning. De interessante decoratiestukken zorgen voor de perfecte afwerking en een bijzondere Ibiza-sfeer. Met sterke keuzes creëerde Cara Deckers een licht geheel waarin kalmte een absolute hoofdrol krijgt.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Visualisations by Cara Deckers

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​