fbpx

Landelijke villa in een modern jasje

Landelijke villa in een modern jasje

Landelijke villa in een modern jasje

Je woont al dertig jaar in dezelfde woonst en wil eens wat nieuws. Toch is verhuizen geen optie, want de buurt van je woning ligt je nauw aan het hart en de tuin van je huis betovert je nog elke dag. Een gepensioneerd koppel uit Bonheiden stond een tijdje geleden door deze twijfels met de handen in het haar. Gelukkig vonden ze Blower Interieur, die door hun jarenlange ervaring het koppel the best of both worlds zou kunnen bieden. Voor ze het wisten verraste de interieurstudio hen met een sublieme totaalrenovatie van hun landelijke woning.

Het rustieke pand waarin de partners reeds dertig jaar van hun gelukkige leven samen hebben vertoefd, was initieel perfect onderhouden; enkel de stijl ervan was compleet gedateerd. Ze waren het er dus over eens dat hun nestje toe was aan een grondige make-over. Toch was het belangrijk dat het huis nog steeds als ‘thuis’ zou aanvoelen. 

Omdat Blower Interieur veel aandacht schenkt aan het juiste gevoel dat een interieur zou moeten opwekken, kon het koppel rekenen op een goede samenwerking waarbij er geluisterd werd naar hun wensen, groot of klein. Door Blowers’ aanpak op maat konden de bewoners hun pand met een gerust hart overleveren. 

Het Blowerteam slaagt erin een landelijke woning een hedendaagse en moderne look te geven.

Het Blowerteam slaagde erin de landelijke woning een hedendaagse en moderne look te geven. Het prachtige resultaat werd bekomen door in de eerste plek enerzijds de doorgangen van de leefzones ruimer te maken en anderzijds door het adembenemende zicht naar de geliefde tuin te vergroten. De verruimde passages zorgen voor een fijnere verbinding tussen de keuken en leefruimte. Ook de vergroting van de raampartijen maakt de ruimte veel lichter dan voorheen. In het nieuwe ontwerp zijn geen onderverdelingen of glas in lood meer te bespeuren. 

Het frisse interieur van de leefruimte krijgt een grote boost door bordeaux en messing accenten. Deze zone loopt moeiteloos over in de eethoek en de zithoek van de keuken door het gebruik van glazen deuren met een fijne afwerking. Achter de diepbruine wand van de volledig uitgeruste keuken schuilt dan weer een extra bergruimte. Het speciale patroon op de muren van de hal werd doorgetrokken naar de ruime slaapkamer, waaraan een kleine kantoorruimte grenst. De luxueuze badkamer van het huis wordt dan weer verrijkt door het zwarte frame dat de douche scheidt met de rest van de kamer. 

Het totaalplaatje van de woonst klopt gewoonweg volledig: de hedendaagse stijl waarbij natuurlijke, rustige kleuren afwisselen met echte eyecatchers doet het hele pand schitteren. Ook de eigenaars wisten te vertellen zich meer dan ooit thuis te voelen in hun huis. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Evenbeeld

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​