Ultiem vakantiegevoel

Dankzij het minimalistische ontwerp van de Belgische interieurarchitecte Laura Calleeuw weerspiegelt dit nieuwe project in Belsele perfect de identiteit van haar gelijknamige ontwerpstudio. Het prachtige resultaat is een sublieme ‘Cozycation’, een gezellig interieur dat ons doet wegdromen naar een sereen toevluchtsoord. 

Dit keer nemen we je mee naar een interessante samenwerking tussen onze partner en interieurarchitecte Laura Calleeuw, expert in villabouw en woonproject, Dumobil en high-end architectenbureau Berkein. Samen bundelden ze hun krachten en ontwikkelden een indrukwekkende kijkwoning te Belsele die je meteen naar een warm oord doet verlangen. 

Deze woonst ademt vakantie en warmte, hoogstwaarschijnlijk wordt deze ervaring gecreëerd door haar keuze voor warme en zachte kleuren- en materialen. In combinatie met de organische vormen in het meubilair kreeg dit project een uniek vakantiegevoel in eigen huis. We zien duidelijk haar kenmerkend, tijdloos en minimalistisch strak lijnenspel en uitgepuurde details terug. Het ontwerp van de architectuur werd volledig afgestemd op haar omgeving, inclusief voor- en achtertuin en binnenarchitectuur. Met behulp van Berdea Tuinarchitectuur werd er gekozen voor een U-vormige architectuur die niet alleen modern en strak is, maar ook warm en uitnodigend aanvoelt. Rekening houdend met de doorzichten en zichten van haar omgeving om zo een naadloze overgang te creëren tussen het huis en de tuin.

 Een naadloze overgang tussen huis en tuin

Het strakke interieurontwerp biedt een eigentijdse uitstraling die toch warm aanvoelt dankzij het gebruik van materialen van hoge kwaliteit. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van duurzame en natuurlijke materialen zoals hout en glas, wat zorgt voor een gevoel van warmte en gezelligheid. Bovendien worden deze materialen op een zorgvuldige manier geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze perfect passen bij de omgeving en de binnenarchitectuur. De algemene boodschap die Calleeuw wil overbrengen is “ontspan als je thuiskomt en laat je woning hierbij helpen”. Volgens haar heeft een woning die goed ontworpen is geen nood meer aan decoratie. Zo koos ze er bewust voor om geen specifieke eyecatchers of accentmuren in de woonst te plaatsen, maar wel de juiste de samenhang van alle detailleringen, kleuren en keuzes te creëren.

Laura Calleeuw bewijst met dit toevluchtsoord nogmaals dat ze weet hoe je een tijdloos, eenvoudig interieur ontwerpt dat blijft inspireren en erg luxueus aanvoelt. De sfeerverlichting en open haard zijn een leuke bonus en maken het interieur extra interessant. Het toont aan dat de interieurarchitecte op de hoogte is van het belang van goede verlichting en het moeiteloos met het interieur weet te combineren. Dit is een prachtig voorbeeld van de stijl van de designer, aangevuld met een rijke variëteit aan materialen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography Bert Demasure

Meer stories…