May & June maakt je vingers groen

Tuinontwerpen hebben allang een vaste plek gekregen in de architectuursector, en ze worden alsmaar diverser. Oorspronkelijk is dat ook waar het verhaal van Studio May & June mee begon, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf dat heel wat meer doet dan enkel tuinen ontwerpen. De natuur is hun beste vriend, dus we spraken met hen over hun assortiment, de beste tips en wat er van belang is voor een gezonde tuin.

Groen en bloemen zijn al jarenlang het broeinest van het geluk van Judith van Lent. Als oprichtster achter het succesvolle May & June is het vanzelfsprekend dat haar liefde voor de natuur vast deel uitmaakt van haar persona. In 2019 zette ze met haar bedrijf de eerste stappen op een pad dat destijds enkel uit het ontwerpen van tuinen bestond, maar enkele jaren later meerdere vertakkingen gekregen heeft. Een uitgebreid aanbod van bloem- en plantzaden, een assortiment tuingerei, workshops, e-books en meer zijn het bewijs van de krachtige respons op hun werk. Tuinieren is de constante in alles wat ze ondernemen, en dat met de intentie om mensen meer tijd in hun buitenruimte te doen doorbrengen. Niet alleen kan het juiste ontwerp ervoor zorgen dat je tuin zijn volle potentieel gaat benutten; het maakt ook dat je het milieu en je eigen welzijn bevordert. Wanneer we Judith vragen naar haar basisregels voor een goede tuin, steekt ze meteen van wal met te zeggen dat de levende en niet-levende materialen een evenwicht moeten hebben. Het is ook belangrijk dat er genoeg verrassingselementen aanwezig zijn, zodat het geheel niet te voorspelbaar wordt. Ook windt ze er geen doekjes om dat elke tuin minstens één boom nodig heeft. Vanaf het eerste moment is het onmiskenbaar dat ze over een ongelooflijke kennis van zaken bezit. 

Tuinieren is de constante in alles wat ze ondernemen

Naast het ontwerpen van tuinen heeft de studio een uitgebreid aanbod van bloemen opgebouwd. Aangezien de bloemenexport enorm vervuilend is, doe je er goed aan ze zelf te kweken. Door elk seizoen te waarderen, kan je eveneens veel voldoening halen uit de afwisseling die bloemen je bieden. Momenteel verkopen ze maar liefst 250 soorten en elk jaar wordt dit getal uitgebreid. Wist je trouwens dat vele typen te fragiel zijn om getransporteerd te worden en je ze daarom niet in een winkel kunt kopen? Door zelf met je groene vingers aan de slag te gaan, kan je speciale bloemen kweken die je anders nooit in je tuin zou hebben. Met een degelijk uitgebreid assortiment is het niet verwonderlijk dat Judith moeilijk een favoriet kan kiezen. Ze heeft bijvoorbeeld een blijvende liefde voor cosmea, die je in allerlei soorten tinten kan verkrijgen. Zonnebloemen verdienen ook wat extra aandacht, want ze worden opnieuw populairder en bestaan in veel meer kleuren dat het vertrouwde geel. Daarbovenop is deze soort ideaal voor beginners, omdat ze makkelijk te zaaien zijn. Natuurlijk kan Judith uitgebreid advies geven over hoe je dit allemaal het beste aanpakt. Zo vertelt ze dat het goed is om je even te verdiepen in de vorm van zaaien. Moeten de zaadjes meteen in de grond, en heb je een kas nodig of niet? Door ervoor te zorgen dat de basis goed is, kan er nog maar weinig mislopen. 

Essentieel in de filosofie van May & June is hun passie voor tuinen. Door mensen meer belangstelling voor hun buitenruimte te doen krijgen, vervult de studio zijn voornaamste doel. Ze willen hun publiek namelijk door een andere lens naar de natuur doen kijken. Wanneer we meer interesse krijgen voor onze tuin, gaan we die ook beter behandelen. Zowel met hun tuinen als met hun bloemen zijn Judith en haar team een grote inspiratie voor iedereen die zijn buitenruimte tot de best mogelijke versie maakt. We kijken alvast uit naar wat er nog op hun pad zal komen! 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Studio May & June

Meer stories…