Sobere schoonheid

Bulthaup integreert wereldwijd hoogwaardige keukenontwerpen, niet alleen voor particulieren maar ook voor de projectmarkt. Waar de vormentaal evolueerde doorheen de jaren, daar blijft hun bedrijfs- filosofie gekenmerkt door stand- vastigheid. Meer nog, het merk bewijst zo dat duurzaamheid niet alleen een ecologisch verhaal is.

Met premium maatkeukens in hun aanbod staat bulthaup steevast voor tijdloze kwaliteit en sobere schoonheid. Eigenschappen als kwaliteit, puurheid, duurzaamheid en service zijn de rode raad in ieder van hun ontwerpen. In de fabriek in Beieren gaat het geïndustrialiseerde productieproces gepaard met gepassioneerde ambachtelijkheid en vakmanschap. Het doordachte keukensysteem biedt alle vrijheid tijdens het ontwerpen. Het voordeel is dat het team werkt met producten van hoge kwaliteit en luistert naar ieders verhaal, wat dan weer vertaald wordt naar een sfeervol ontwerpconcept waarin ieders persoonlijke levensstijl helemaal tot zijn recht komt. Iedere keuken moet het tijdloze karakter van het merk weerspiegelen en de vitale rol binnen de leefruimte uitspelen. “Niet enkel de esthetiek maar ook de keuze van de materialen, duurzaamheid, functionaliteit en het creatief uitspelen van onze mogelijkheden zijn van belang bij de beoordeling,” horen we. Kortom, deze levenskeukens krijgen een nadruk op kwalitatief en tijdloos wonen. Van ontwerp, planning en fabricage tot en met logistiek en montage, alles nemen ze op zich om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen en één aanspreekpunt te hebben. Mede daardoor kunnen ze ook grote projecten aan. bulthaup creëert internationale meerwaarde in vastgoedprojecten omwille van hun tijdloze karakter en nadruk op kwaliteit en professionalisme. Zo zijn ze intussen wereldwijd actief in meer dan 54 landen. Dit succesvolle familiebedrijf met meer dan 70 jaar ervaring gaf haar expertise al door aan de derde generatie intussen.

Kwalitatieve standvastigheid als kernwaarde

Verder is duurzaamheid een belangrijke pijler, die niet onopgemerkt voorbijgaat aan de projectontwikkelingsmarkt. Al van bij de start staat het keukenbedrijf voor topkwaliteit en eerlijke hoogwaardige materialen. Door te spelen met de weloverwogen esthetische, kwalitatieve en technische aspecten blijven hun keukens zelfs na 40 jaar nog in een top-staat en onverouderd qua look. Dankzij de ambitie om steeds verder te kijken dan enkel het product, ontstonden al heel wat lokale en internationale succesverhalen. Alles begint bij ons met wederzijds vertrouwen. “Men laat ons thuis binnen, toont ons hoe ze leven en koken, hebben vertrouwen in ons om hun droomkeuken te realiseren. Een bijzonder en essentieel proces.”

Bij bulthaup-keukens zie je steeds het individualistische karakter van de eindklant terugkomen: een sterke persoonlijkheid, een bepaalde savoir-vivre en een bewuste keuze voor kwaliteit. De keuken wordt als het ware een verlengstuk van de eindklant waar functionaliteit primeert en de vorm het geheel perfectioneert. Het is dankzij die kwalitatieve standvastigheid van het merk dat de bewoners een nieuwe gezellige ruimte aangemeten krijgen, waar ze levenslang kostbare momenten zullen doorbrengen, zich zullen ontspannen en thuis voelen. Meer nog, de complete productie is gericht op energie- en kostenbesparing. “We streven ernaar zo min mogelijk afval te produceren en reststoffen waar mogelijk her te gebruiken. Hout- en houtmateriaalafval wordt dan weer in de eigen verbrandingsinstallatie verbrand en gebruikt voor energieopwekking.” Het zoeken naar betere oplossingen voor het milieu is dan ook een van hun meest centrale onderzoekstaken. Daarbij is bulthaup ervan overtuigd dat het de moeite waard is om te investeren in perspectiefrijke nieuwe technieken en processen en dat kunnen wij alleen maar ondersteunen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy by bulthaup

Meer stories…