Madonna is het grand café, fine dining restaurant en bar van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Madonna is er voor zij die genieten van een snelle hap, lunch of een verfijnd diner, vergezeld van een heerlijk glas wijn, streekbier of een lekkere koffie. Voor Antwerpenaren én dagtrippers. Voor de kunstliefhebbers en de bon vivants. Kortom, Madonna is er voor iedereen die schone momenten verzamelt.
Madonna’s keuken schippert tussen rijke traditie en heerlijke vernieuwing. Chef Wesley Debord en zijn team zoeken inspiratie in de kunst, steeds met métier en toewijding als basisingrediënten. De gerechten zijn de ideale partner voor een geanimeerde avond met vrienden en familie. (Reserveren is aangeraden) Hier presenteren we graag een recept dat perfect is voor iedere feestelijke gelegenheid…
Ingrediënten (voor 4 oesters)
– 3 eetlepels sap van ingelegde jalapeño’s op blik
– Zeste van een halve limoen
– Sap van 1 limoen
– Brunoise van ¼ groene paprika
– 1 koffielepel geraspte verse gember
– 6 blaadjes munt, fijngesneden
– 2 eetlepels zure room
– 4 eetlepels neutrale olie
– 15 blaadjes munt, fijngesneden
– 4 oesters
Vinaigrette
Houd een kleine hoeveelheid zeste van limoen apart.
Meng het sap van de jalapeño’s, de zeste en het sap van limoen, de brunoise van groene paprika, de gember en de munt samen tot een vinaigrette.
Kruid af met peper en zout.
Zure room
Meng 2 eetlepels zure room met de overige zeste van limoen.
Basilicumolie
Mix 4 eetlepels neutrale olie met 15 blaadjes verse basilicum.
Oesters
Steek de oester open.
Bewaar het vocht en meng het met de vinaigrette.
Lepel de vinaigrette in de oester.
Lepel de basilicumolie over de oester.
Maak een kennelletje zure room en schep dit op de oester.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.