fbpx

Outdoor houdt de zomer vast

Outdoor houdt de zomer vast

Outdoor houdt de zomer vast

De zomer loopt nog lang niet op zijn laatste dagen, dus hopelijk heb je dit jaar nog heel wat momenten op het terras of in de tuin gepland staan. Outdoor design is voor ons even interessant als het meubilair dat we binnenshuis plaatsen. Daarom verzamelen we vandaag een selectie van trends en recente stukken die je bij enkele van onze vertrouwde topadressen kan vinden.

Tribù staat bekend om hun vele samenwerkingen met getalenteerde ontwerpers. Comfort is een vak, volgens hen. De NODI-lijn is het resultaat van hun project met Yabu Pushelberg. Deze lounge chairs hebben niet enkel een speciaal design, maar beantwoorden ook volmondig aan hun missie om ontspanning zeer serieus te nemen. Vele van hun modellen hebben ook zachte stofferingen en kussens waar je meteen in wil neerploffen, zoals de NOMAD-modellen door Monico Armani. Cocoonen in de buitenlucht wordt een echt begrip met zulke stukken. Het is dezelfde ontwerpster die mee achter de TOSCA-eetkamerstoelen staat, gegeerde stukken die elk etentje in openlucht van een eigen elegantie voorzien. Ten slotte willen we je de CTR-collectie met Piergiorgio Cazzaniga niet onthouden. Met plek voor twee biedt het ontwerp een tussenweg tussen een stoel en een zetel.
Maak de laatste zomerdagen een hernieuwde ode aan je tuin of terras
Meubili weet perfect hoe ze je een totaalplaatje moeten presenteren. Languit uitrusten aan een uitnodigend zwembad vergezeld door luxueuze stukken, dat klinkt ons als muziek in de oren. Zonnebedden van Nero zijn daar de ideale metgezellen voor, net als de parasols van Jardinico. Op momenten dat je het beste van het beste kan gebruiken, verdien je niets minder dan exact dat. Daarnaast hebben ze verschillende loungezetels in hun aanbod, waaronder de iconische Frida van Vincent Sheppard. Met de ronde vorm zou je op het eerste gezicht misschien niet het maximale comfort verwachten, maar ervaring leert dat schijn kan bedriegen. Royal Botania is eveneens vertegenwoordigd, en dat onder andere met hun strappy stoelen en Styletto-collectie. Toegegeven, een dergelijk uitzicht als hier is niet altijd het geval, maar het brengt je alvast meer in de stemming om nog het beste uit de zomer te halen.

’t Huis van Oordeghem is een vertrouwde referentie voor buitenmeubilair waar designbloed door de houten aderen stroomt. Gaande van complete eetkamersets tot comfortabele zetels, je kan er alles vinden. Topontwerpen van Paola Lenti en exclusieve kussens van La Patronne zijn slechts enkele van de vele namen die ze vertegenwoordigen. Zowel grotere stukken als details kunnen het verschil maken, en dat hebben zij maar al te goed begrepen. Neem zeker een kijkje in hun aanbod om je positief te laten verrassen.

Laat de resterende zomerdagen een hernieuwde ode zijn aan je buitenruimte, en laat deze verzameling alvast een blijvende bron van inspiratie zijn. We hopen dat er nog heel wat leuke dingen in het verschiet liggen en houden ons alvast klaar voor een najaar dat ongetwijfeld even stimulerende designpareltjes zal inhouden.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Hoofdbeeld: courtesy of Jardinico, Meubili
Beelden 2-4: courtesy of Tribù
Beeld 5: courtesy of Meubili
Beeld 6: courtesy of Tribù
Beelden 7-8: courtesy of Royal Botania, Meubili
Beelden 9-10: courtesy of ‘t Huis van Oordegem, photography by Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​