fbpx

Vijf boeken voor rust in de hectiek

Vijf boeken voor rust in de hectiek

Vijf boeken voor rust in de hectiek

De alledaagse chaos kan soms voor een overdaad aan stress zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer je even stil moet staan en meer ademruimte moet creëren. Er zijn heel wat boeken die je daarmee kunnen helpen en tegelijkertijd mooi ogen op je salontafel en kast. We maakten voor jou een lijstje met vijf publicaties die je zeker eens kan bekijken wanneer je behoefte hebt aan een trager ritme in een wereld vol hectiek.

Slow Living (Eva Krebbers) Meer aandacht en minder haast: we willen het allemaal. Je hebt waarschijnlijk wel eerder over slow living gehoord, de levensstijl die kwaliteit boven kwantiteit zet. Dit gelijknamige boek neemt je op tour door het werk van verschillende creatievelingen die terugkeren naar de basis. Beklijvende fotografie en verhelderende interviews geven je een inkijk in een werkwijze zonder een teveel aan werkdruk en gehaast. Verbinding met jezelf en de natuur is daar mee de sleutel voor, en met deze bundeling aan verhalen en inzichten kom je al een heel eind.

Slow Living kun je hier bestellen
Bloom (Hilde Eisma) Succes is voor ons een gevoelszaak. Bloom van Hilde Eisma is een boek voor mensen die de connectie met zichzelf willen (terug)vinden en op zoek gaan naar een manier om de verwachtingen van buitenaf los te laten of te relativeren. Het leven is namelijk meer dan hetgeen de maatschappij je wil opleggen. Dit boek neemt je mee doorheen de verschillende stappen om meer gevoelsmatig met je dagen om te springen. Daarnaast ligt de vormgeving helemaal parallel met de inhoud, wat van deze publicatie een echte aanrader maakt. 

Bloom kun je hier bestellen

De alledaagse chaos kan voor een overdaad aan stress zorgen.

Vind je innerlijke kracht (Swami Purnachaitanya) Met een wereld die zichzelf voorbijloopt, is het essentieel om soms naar binnen te keren. Rusteloosheid verhelp je door er de bron van aan te pakken, en dat is nu exact waar Swami Purnachaitanya je met zijn boek Vind je innerlijke kracht bij helpt. Hij is een gevierd spreker en spirituele gids. Van goeroe Sri Sri Ravi Shankar ontving hij de titel ‘swami’, wat zich vertaalt in ‘meester’. In deze pagina’s legt hij je het uitvoerig het belang van meditatie uit en begeleidt hij je in het opbouwen van een eigen routine.

Innerlijke Kracht kun je hier bestellen
The Art of Simple Living (Sam Lacey) Je omgeving is een weerspiegeling van je geest. The Art of Simple Living van Sam Lacey moet je echt kennen als je beter wil worden in je tijd nemen, zowel voor jezelf als voor je woning. Haar boek zit boordevol advies voor een eenvoudiger leven met de juiste balansen en prioriteiten. Je huis opruimen, mindfulness uitoefenen en je vrije tijd intentioneler gaan besteden: het zijn allemaal zaken waar deze auteur je mee op weg helpt.

Art Simple Living kun je hier bestellen
Overprikkeld brein (Charlotte Labee)  Met Overprikkeld brein geeft Charlotte Labee lezers verschillende tools om symptomen van overprikkeling te kunnen benoemen. Ons brein en onze levensstijl zijn niet altijd in harmonie verenigbaar, dus is het in het belang van ons algemeen welzijn om dat onevenwicht aan te pakken. Je vindt hier zelfs een praktisch plan met oefeningen en makkelijk toepasbare tips. Gaande van bruikbare theorie tot oefeningen binnen ademhaling en meditatie, deze titel heeft allerlei nuttige informatie. 

Overprikkeld Brein kun je hier bestellen

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden courtesy of respective publishers

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​