fbpx

Patagonia, een uitstekende basis

Patagonia, een uitstekende basis

Patagonia, een uitstekende basis

Inspiratie hoeft niet altijd vanuit de meest artistieke hoek te komen. Soms zijn het de kleine dingen die een ‘spark’ veroorzaken, zoals een pure voorkeur voor een bepaald materiaal. Het prikkelt je oog en het verovert je hart. Meer dan dat hadden de architecten van SKIN interior niet nodig om dit prachtige ‘golden’ project op poten te zetten.

Een speelse steen met een beige crème achtergrond waar lichtbruine aders door lopen

Het jonge team van SKIN interior weet door hun frisse insteek telkens opnieuw moderne ontwerpen neer te zetten die vol karakter zitten. Oprichtster en interieurarchitecte Jelke De Mey vindt het belangrijk om een sfeervolle omgeving te creëren die volledig past bij de persoonlijkheid van toekomstige bewoners. Daarom gaat het team eerst met de klant in gesprek om volledig te achterhalen hoe die leeft en pas daarna ontwerpen de experten het interieur. Door die persoonlijke benadering hopen ze de opdrachtgevers volledig te ontzorgen. Dat verwezenlijken ze ook door hun totaalaanpak: ze volgen elk project van schets tot decoratie op. “Pas als elk detail klopt, ontstaat er visuele rust die de klant gelukkig maakt,” zegt De Mey. Bij elk concept zoekt het team dus naar de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Het functionele kunnen ze realiseren door beroep te doen op ervaren vakmensen en het esthetische, daar hebben ze zelf oog voor. De creatievelingen maken graag gebruik van natuurlijke materialen en staan bekend om hun heldere perspectieven.

Door een diepgaand gesprek met de opdrachtgever van dit pand wist het SKIN-team meteen wat hen te wachten stond. Het hele project zou draaien om details. Hoe dat komt? De klant heeft zelf een tegelbedrijf en heeft een grote voorliefde voor natuursteen en specifiek voor patagonia. De patagoniasteen is een speelse steen met een beige crème achtergrond afwisselend met grijze vlakken waar lichtbruine aders door lopen. De aders zijn zo fijn dat ze bijna goud van kleur lijken. Een zeer uitgesproken steen dus; zo fijn dat ze bijna een marmerachtige uitstraling krijgt.

Het was dus vanaf het begin duidelijk dat de patagoniasteen op verschillende plaatsen in het huis terug zou mogen komen. In de keuken komt hij onder andere als een keukenblad op het eiland mooi tot z’n recht. Samen met de blitse gouden steentjes verwerkt aan de wand van de aanrecht en de groene tint van het keukenmeubilair vloeien ze samen tot een gezellig geheel en ademen ze een twenties vibe uit. Ook de wastafel in de badkamer krijgt extra cachet door de verwerking van de patagoniasteen erin. Die steekt mooi af tegen de diepe houten kleur van het badkamermeubel. Overigens bestaat de algemene look van het hele interieur uit een mix van zachte kleuren en uitgepuurde details waarbij het zuiderse karakter, die de patagoniasteen ook uitstraalt, terugkomt in gewaagde elementen. Zo geeft een kunstwerk van een schedel in de woonkamer een knipoog naar piraterij en draagt het behang in een van de toiletten bij aan de junglelook van de kamer.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of All-Import Tegels

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​