fbpx

Ingetogen tijdloosheid

Ingetogen tijdloosheid

Ingetogen tijdloosheid

Belgische interieurarchitecte Nathalie Van Reeth inspireert haar werk op de verfijning van vorm en functie door middel van op maat gemaakte creaties die harmonie, intimiteit en warmte uitstralen. Residentiële interieurs in binnen- en buitenland brengen haar kenmerkende tijdloze, elegante stijl tot leven in unieke ontwerpen. Haar nieuwste project legt de essentie van schoonheid en verbinding met de natuur vast.

Van Reeth kwam na haar opleiding interieurarchitectuur terecht in de wereld van brocante en antiquairs. Gedurende die periode legde ze haar interesse voor ambachtelijk vervaardigde meubelen en haar liefde voor authentieke materialen als basis voor haar verdere carrière. Zo verzamelt ze thuis mooie objecten met karakter. Met haar gelijknamige studio produceert ze high-end interieurs. Aan één enkele stijl houdt ze zich niet, maar natuurlijke materialen kennen haar absolute voorkeur. Haar werk is te herkennen aan een uitgepuurd karakter qua architectuur in combinatie met de juiste proporties, warmte en steeds met een grote aandacht voor lichtinval. De belangrijkste wens bij een ontwerp voor haar zijn bestaande ontwerpen te herwaarden. De ontwerpstijl van deze interieurarchitecte zijn eerder monochroom met een focus op neutrale tinten. Dat compenseert ze doorgaans wel met een interessante diversiteit aan materialen, waardoor er toch dynamiek en contrast in de interieurs komt.

Hoewel het penthouse een oppervlakte heeft van “slechts” honderdtwintig vierkante meter, heb je toch een gevoel van ruimte dankzij de vele terrassen. Het geheel voelt heel sereen, bijna monacaal aan. Je krijgt een hotelsuite-gevoel dankzij het gebruik van rijke, luxueuze en toch sobere materialen. De aanwezigheid van neutrale kleurtinten leent zich perfect tot het creëren van een rustgevende omgeving. De combinatie van verschillende materialen zorgt dan weer voor enige dynamiek, maar het geheel blijft wel in balans. Zo worden monolithische materialen als travertijn grigio en amerikaanse notelaar afgewisseld met luxueuze, zwarte lak, zachte texturen en materialen die zorgen voor de juiste balans. De invloed van het Barcelona-paviljoen, een gebouw uit 1929 ontworpen door de architect Ludwig Mies van der Rohe, was een sterke inspiratie voor dit ontwerp. Bijna al het meubilair werd op maat gemaakt om zo veel mogelijk ruimte te winnen. De gekozen banken en tafel zijn dan weer vintage, wat perfect aansluit bij haar principe van verrassende combinaties. Kasten in Amerikaanse notelaar en deuren in zwarte lak, geïnspireerd door Ann Demeulemeester, waar de dames des huizes lang Ann’s rechterhand was. Binnen en buiten loopt het travertijn op de vloer door, wat een grotere dimensie geeft aan de leefruimte.

Imagicasa sprak met Nathalie Van Reeth over dit unieke project, maar ook over haar toekomstplannen en hoe ze in het leven staat. Zo vroegen we of er nog een bepaald project of samenwerking op haar bucketlist staat. “Meer eigen collecties van meubels en voorwerpen ontwerpen, ook laten produceren met circulaire materialen,” horen we van de interieurarchitecte. Mocht ze kunnen samen zitten aan tafel met eender wie, zou ze resoluut kiezen voor Mexicaanse archiect Luis Ramiro Barragán Morfín, Pablo Picasso of Amerikaans neo-expressionistisch kunstenaar Jean-Michel Basquiat.

Het geheel voelt heel sereen, bijna monacaal aan.

Nathalie Van Reeth slaagde erin om volgens haar typische sobere en natuurlijke stijl een penthouse om te toveren in een gezellige en warme woonst. Door het gebruik van enkele karaktervolle materialen in pure vorm werd een rustgevend geheel gecreëerd, zonder de wensen van de klant uit het oog te verliezen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​