Ingetogen tijdloosheid

Ingetogen tijdloosheid

Ingetogen tijdloosheid

Belgische interieurarchitecte Nathalie Van Reeth inspireert haar werk op de verfijning van vorm en functie door middel van op maat gemaakte creaties die harmonie, intimiteit en warmte uitstralen. Residentiële interieurs in binnen- en buitenland brengen haar kenmerkende tijdloze, elegante stijl tot leven in unieke ontwerpen. Haar nieuwste project legt de essentie van schoonheid en verbinding met de natuur vast.

Van Reeth kwam na haar opleiding interieurarchitectuur terecht in de wereld van brocante en antiquairs. Gedurende die periode legde ze haar interesse voor ambachtelijk vervaardigde meubelen en haar liefde voor authentieke materialen als basis voor haar verdere carrière. Zo verzamelt ze thuis mooie objecten met karakter. Met haar gelijknamige studio produceert ze high-end interieurs. Aan één enkele stijl houdt ze zich niet, maar natuurlijke materialen kennen haar absolute voorkeur. Haar werk is te herkennen aan een uitgepuurd karakter qua architectuur in combinatie met de juiste proporties, warmte en steeds met een grote aandacht voor lichtinval. De belangrijkste wens bij een ontwerp voor haar zijn bestaande ontwerpen te herwaarden. De ontwerpstijl van deze interieurarchitecte zijn eerder monochroom met een focus op neutrale tinten. Dat compenseert ze doorgaans wel met een interessante diversiteit aan materialen, waardoor er toch dynamiek en contrast in de interieurs komt.

Hoewel het penthouse een oppervlakte heeft van “slechts” honderdtwintig vierkante meter, heb je toch een gevoel van ruimte dankzij de vele terrassen. Het geheel voelt heel sereen, bijna monacaal aan. Je krijgt een hotelsuite-gevoel dankzij het gebruik van rijke, luxueuze en toch sobere materialen. De aanwezigheid van neutrale kleurtinten leent zich perfect tot het creëren van een rustgevende omgeving. De combinatie van verschillende materialen zorgt dan weer voor enige dynamiek, maar het geheel blijft wel in balans. Zo worden monolithische materialen als travertijn grigio en amerikaanse notelaar afgewisseld met luxueuze, zwarte lak, zachte texturen en materialen die zorgen voor de juiste balans. De invloed van het Barcelona-paviljoen, een gebouw uit 1929 ontworpen door de architect Ludwig Mies van der Rohe, was een sterke inspiratie voor dit ontwerp. Bijna al het meubilair werd op maat gemaakt om zo veel mogelijk ruimte te winnen. De gekozen banken en tafel zijn dan weer vintage, wat perfect aansluit bij haar principe van verrassende combinaties. Kasten in Amerikaanse notelaar en deuren in zwarte lak, geïnspireerd door Ann Demeulemeester, waar de dames des huizes lang Ann’s rechterhand was. Binnen en buiten loopt het travertijn op de vloer door, wat een grotere dimensie geeft aan de leefruimte.

Imagicasa sprak met Nathalie Van Reeth over dit unieke project, maar ook over haar toekomstplannen en hoe ze in het leven staat. Zo vroegen we of er nog een bepaald project of samenwerking op haar bucketlist staat. “Meer eigen collecties van meubels en voorwerpen ontwerpen, ook laten produceren met circulaire materialen,” horen we van de interieurarchitecte. Mocht ze kunnen samen zitten aan tafel met eender wie, zou ze resoluut kiezen voor Mexicaanse archiect Luis Ramiro Barragán Morfín, Pablo Picasso of Amerikaans neo-expressionistisch kunstenaar Jean-Michel Basquiat.

Het geheel voelt heel sereen, bijna monacaal aan.

Nathalie Van Reeth slaagde erin om volgens haar typische sobere en natuurlijke stijl een penthouse om te toveren in een gezellige en warme woonst. Door het gebruik van enkele karaktervolle materialen in pure vorm werd een rustgevend geheel gecreëerd, zonder de wensen van de klant uit het oog te verliezen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Tablàvins: waar gastronomie en wijn samensmelten

In het restaurant Tablàvins te Knokke ontmoet de Belgisch-Franse keuken een ontspannen, bistro-achtige sfeer in een unieke omgeving. Het restaurant, dat reeds een bewogen geschiedenis achter de kiezen heeft als sterrenrestaurant Jardin, werd zes jaar geleden overgenomen door Geoffrey en

Lees meer…
Het bourgondische DNA van Restaurant Hula 

In het hart van Heule bevindt zich Hula, een restaurant waar tijdloze elegantie en klassieke gastronomie samenkomen. Onder leiding van chef Thijs biedt Hula een Bourgondische ervaring zonder compromissen, waarbij authentieke smaken en moderne technieken elkaar perfect aanvullen.

Lees meer…
Le Kok sur Mer omarmt smaak en zee

Het ietwat afgelegen Vlissegem is, sinds de introductie van het kwaliteitsrestaurant Le Kok sur Mer in 2014, dé culinaire place to be bij uitstek. Deze gastronomische bestemming staat bekend om zijn moderne Franse keuken en warme, huiselijke sfeer. Achter dit

Lees meer…
Hoedje af voor Bistrôt Chapeau

In het hart van Blaricum ligt Bistrôt Chapeau, een warm en intiem restaurant waar klassieke Franse gastronomie centraal staat. Achter dit bijzondere concept staan Nicky Quarz en zijn vrouw en partner in crime Michele, een gepassioneerd duo dat hun liefde

Lees meer…
Folded Echoes: een verrassing achter elke vouw 

De afgelopen editie van Collectible, de toonaangevende internationale beurs voor collectief design die plaatsvond in Brussel, bracht weer een indrukwekkende verzameling van hedendaags design en kunst. Deze beurs, die de grenzen tussen kunst en design verkent, bood een podium voor

Lees meer…
Een verfijnde inrichting met maximaal ruimtegevoel

Bij de inrichting van dit kapsalon is gekozen voor een compact maar doordacht interieurdesign. De ruimte is optimaal benut, waardoor een uitnodigende en stijlvolle sfeer ontstaat zonder in te boeten op comfort en gebruiksgemak. Dit project, ontworpen door interieurarchitect Kevin

Lees meer…
Een nieuwe kijk op een oude boerderij

Ontwerp DO betreft de volledige renovatie van een historische boerderij met een bijbehorend poolhouse. Het project richtte zich voornamelijk op de binnenzijde, waarbij de monumentale waarde van de boerderij bewaard bleef. Van buiten is er dan ook weinig veranderd en

Lees meer…