Penthouse vol dynamiek

Een penthouse dat niets dan luxe uitstraalt, wie zou daar geen fan van zijn? Dit project is daar een ideaal voorbeeld van en bevat vele zeldzame troeven. Het betreft hier een totaalinrichting die tot in de puntjes werd uitgevoerd. Warme materialen met een stoer karakter komen prachtig samen tot een uitnodigend en gebalanceerd geheel dat de naam Shelter Penthouse kreeg.

Onze partner B Brand tracht steeds zijn eigen grenzen uit te dagen en vanuit een vernieuwend perspectief te werk te gaan. Deze keer was het de bedoeling om een penthouse te creëren dat licht en lucht prioriteert en een open vloerplan bevat. Centraal staat onder andere de ruime leefkeuken, bestaande uit een wit keukeneiland en een moderne belijning. Voor de kooknis werd met ‘gepelde’ natuursteen gewerkt, hetgeen een overtuigend mooi effect op het materiaal heeft. Aansluitend heb je een zwarte eettafel, inclusief stoelen in dezelfde kleur. Daarnaast bevat de eetzone een ontbijtnis en aperitiefhoekje, beide ingewerkt in de kastenwand uit eik fineer. Bij mooi weer bevind je je na enkele stappen op het aangename terras, compleet met het nodige buitenmeubilair om in openlucht van een maaltijd te genieten. Het was cruciaal dat de bewoners duidelijk zouden ervaren dat binnen en buiten hier nooit strikt van elkaar gescheiden zijn. Met een zicht op de Schelde is dat uiteraard een overtuigend bonuspunt. Om de sensatie van ruimte binnenin mee te versterken, bekleedde het team de pilaren doorheen de open lay-out met spiegelglas. Hierdoor lijkt het geheel nog meer te vloeien en oogt het ontwerp visueel ruimer. Verder ontwierp het team in de leefruimte een home office, waar het maatmeubel met zijn organische vormen ideaal communiceert met de gietvloer. 

De pilaren doorheen de open lay-out werden bekleed met spiegelglas

Vanuit de inkomhal, die ook van een open indeling geniet, heb je een directe toegang tot zowel de besproken leefzone als tot het nachtgedeelte. Dat laatste omvat vanzelfsprekend een master bedroom, waarvan je de dressing betreedt via de open gang met vestiaire. Naast een slaapzone bevat de privéruimte een badkamer en wasplaats, en de drie kunnen door middel van handige schuifdeuren van elkaar gescheiden worden. Een handig element in de slaapkamer is de projector, die een knus cinema-avondje toelaat en toch vermijdt dat een tv-toestel de visuele kalmte onderbreekt. In de badkamer voorziet de inloopdouche het gewenste comfort, en daarbovenop beschikken de bewoners over een logeerkamer die eveneens een aparte doucheruimte bezit. Tegelijkertijd fungeert deze ruimte als strijkkamer. Stellen dat B Brand aan alles heeft gedacht, is dus nog zacht uitgedrukt. Een speciaal detail is de verlichting, want die voorziet tegelijkertijd in geïntegreerde ventilatie, overeenkomstig met de vraag van de opdrachtgever. Een andere wens die even zorgvuldig werd nageleefd, is de wolkachtige schildertechniek op het plafond. 

Shelter Penthouse maakt zijn naam waar, want hier trek je je terug in een veilig stekje dat niet terugdeinst voor het gebruik van een gewichtig kleuren- en materialenpalet. Desalniettemin verhouden de binnen- en buitenzones zich in een dynamische wisselwerking. Genieten doe je hier op alle vlakken, zowel van de gezelligheid van de slaapkamer als van de binnenvallende zonnestralen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door B Brand 

Meer stories…