fbpx

Showroom vol karakter

Showroom vol karakter

Showroom vol karakter

Van tijd tot tijd geeft RR Interieur zijn winkels graag een nieuwe look, en die mag er meer dan zijn. Dat gebeurde een tijdje geleden bij RR Corner in Knokke-Zoute, waar de meest exclusieve stukken uit hun aanbod vertegenwoordigd zijn. Het bedrijf beschikt over meerdere winkels en presenteert vanuit verschillende invalshoeken collecties die een groot publiek inspireren.

Als je het aan oprichter Rik Ruebens vraagt, dan is RR Corner de plek waar het bedrijf een dubbele rol van estheet en curator vervult. Met prachtige meubels, een doordacht kleurenpalet en de juiste atmosfeer verzekert de winkel iedere bezoeker van haar troeven. Het ontwerp is van de hand van interieurarchitecte Pauline Vanthournout en was meteen een volledige match met de verwachtingen van het bedrijf. Mensen die langskomen in RR Corner kunnen hier terecht voor een luisterend oor dat hen ondersteunt bij het vertalen van hun wensen in meubilair. Het sterke contact met de klant is voor het team het favoriete onderdeel van de job. Aangezien het nieuwe jasje van de winkel even uniek is als de cliënten die ze over de vloer krijgen, is de inrichting het perfecte startblok voor het volgende hoofdstuk in het verhaal van RR Interieur.

Op elk adres van RR Interieur mag je een selectie van high-end merken verwachten, maar RR Corner presenteert ook heel wat meer dan dat. Hier verwonder je je over limited editions, op maat gemaakt design en gedurfde ontwerpen. De nieuwe inrichting heeft een eyecatcher waar niet over te discussiëren valt, namelijk de gigantische, draaiende trap van Steels. De locatie hiervan was cruciaal, want die had een grote impact op de doorstroming en lay-out van de winkel. Door de trap zorgvuldig op zijn huidige locatie te plaatsen, ontstond er een verbinding tussen het gelijkvloers en de mezzanine, zodat er een volwaardige verdieping beschikbaar is. Daarnaast was het uiteraard belangrijk dat interieurarchitecte Vanthournout de juiste dynamiek voor de winkel kon bepalen. Ze koos voor een zachte en warme sfeer met een luchtige basis, samen met een Japanse invloed en het gebruik van thermowood. Beide bepalen mee het kleurenpalet en zorgen voor een karakteristieke indruk.

Speciale vondsten in een luxueuze setting.

RR Corner heeft ook een innovatief kantje, want het introduceert een meer eclectische energie in het totale aanbod, maar sluit toch aan bij de selecties van de andere filialen. De leuke sfeer zorgt ervoor dat klanten zich tegelijkertijd geprikkeld en comfortabel voelen, en maakt van de winkel een plek waar mensen zich helemaal thuis kunnen voelen. Door iets gewaagder te zijn, is de nieuwe RR Corner exact wat het bedrijf nodig heeft. Het team hoopt dat bezoekers het gevoel krijgen dat ze aan het juiste adres zijn voor een interieur dat volledig op maat is uitgewerkt, en waar eventueel een ‘hoekje af is’. Als je je zinnen gezet hebt op een zeldzaam stuk dat je interieur op een unieke manier afwerkt en je een heuse coup de foudre geeft, dan biedt RR Corner hetgeen je zoekt. 

Bij het ontwerpen van een winkel als deze is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met wat relevant is in het hedendaags kunst- en designlandschap. “Kleur, warme tinten, het thuis voelen en organische vormen bepalen vandaag de trend,” aldus RR Interieur. Verder is er vandaag een centrale plaats gereserveerd voor kunst en meubilair die een statement maken. Zo kunnen ontwerpen met opvallende kleurcombinaties hier optimaal laten zien hoe ze bij klanten thuis het plaatje zouden vervolledigen, maar ook strakkere ontwerpen zoals die van Ann Demeulemeester zijn hier een schot in de roos. Kortom, deze nieuwe inrichting geeft de winkel de ultieme ondersteuning om de meest exclusieve en speciale stukken uit te lichten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​