fbpx

Vanuit een ander oogpunt…

Bieke Casteleyn MidCentury

Vanuit een ander oogpunt…

Bieke Casteleyn MidCentury

Vanuit een ander oogpunt…

Bieke Casteleyn MidCentury
Als interieurontwerpster met een passie voor verfijning en innovatie breekt Bieke Casteleyn met traditionele gewoontes zonder daar aanstoot aan te geven. Ze zet haar ideeën om in ontwerpen voor objecten die in haar eigen atelier vervaardigd worden. Met BCINT en Shaping Objects doet ze zowel aan interieurontwerp als productdesign. Haar gebruik van natuurlijke materialen en creatie van een visuele harmonie stralen evenveel rust als warmte uit.

In 2015 creëerde de interieurarchitecte Bieke Casteleyn Shaping Objects. Deze productlijn vertaalt zich in een essentieel concept: de alledaagse moed om de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Met BCINT en Shaping Objects doet ze aan zowel interieurontwerp als productdesign. Haar gevoel voor verhoudingen, alsook de interesse in evolutie van interieurarchitectuur over de jaren heen heeft haar altijd geïnteresseerd. Meer bepaald haar belangstelling voor de mid century periode zowel op vlak van interieurarchitectuur als meubilair. Daarnaast is een gezellig thuisgevoel voor haar heel erg belangrijk. Wat zich ook vertaalt in de huiselijke sfeer bij haar op kantoor. Volgens Casteleyn moet je je 100% thuis voelen in je interieur en moet er een juiste balans zijn tussen materialen, kleuren en objecten. Het moet eenvoudig voelen en lijken terwijl er net over ieder klein detail werd nagedacht om die sfeer te bekomen. Bij ieder van haar projecten staan steeds sfeer en karakter centraal. De rode draad zijn duidelijk warme interieurs met een thuisgevoel.

Een van de meest recente projecten van de interieurarchitecte, genaamd Midcentury, is een voormalige, iets of wat vervallen garage die zij en haar team hebben weten om te toveren tot een bar poolhouse. Tussen het poolhouse en de woning is de tuin en het zwembad gelegen. Je kan een gevel van de poolhouse volledig openzetten waardoor het terras aan het zwembad verruimd wordt. Meer nog, op die manier vloeien binnen en buiten mooi in elkaar over. De belangrijkste wens van de klant was ruimte creëren voor hun kinderen, wat Bieke Casteleyn deed met het verlengde terras. Meer nog, er staat ook een centrale haard waar ze tijdens gezellige winterdagen samen kunnen zitten. Daarnaast zorgt de bar met eettafel voor zo’n tien personen, dat er wel eens een feestje gegeven kan worden. De klant is gek op de ontwerpstijl van de interieurarchitecte en ze kreeg dus carte blanche op vlak van organisatie en materiaalkeuze, wat ongetwijfeld resulteerde in een hele fijne samenwerking. De organisatie en vormentaal van de ruimte is zeer atypisch, waardoor het team een afgeronde lijn inbracht voor een meer logische indeling.

Vooraan bevindt zich de eetplaats, bar en haard van Belgische fabrikant Metalfire met daarachter een geschilderde wand die meer de praktische ruimtes bevat zoals de douchekamer, toilet en kleine keuken. Voor het materialenpalet koos Casteleyn een natuursteen voor de terrasvloer die van binnen naar buiten loopt, wat de ruimte vergroot. Samen met enkele warme, unieke materialen zoals Amazakoué fineer en tegels op maat van Atelier Franssens werden er ook enkele bronzen details door Lakkerij Vergote toegevoegd aan de onderzijde van de haard en de afboording van de eettafel en bar. Alsook de keuze voor het meubilair werd volledig overgelaten aan de interieurarchitecte en haar team. Zo koos ze voor een Camaleonda-sofa in een speelse opstelling, wat ideaal was voor deze ruimte. Dankzij zijn perspectief aan twee zijdes krijg je een leuke indeling en staat de oldtimer ook niet verloren. Tot slot werd de ruimte op de juiste plaatsen verlicht dankzij een nauwe samenwerking met het ontwerpersduo Accessori die een volledig op maat gemaakt verlichtingsontwerp bood.

Wil je meer weten over Bieke Casteleyn? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​