fbpx

Waardige opvolger

Waardige opvolger

Waardige opvolger

Sinds ruim 25 jaar ontwerpt kunstenares Marie Michielssen producten voor Serax. Wat ooit begon als een zoektocht naar een verdeler voor haar bloempottencollectie groeide uit tot een langdurige samenwerking waarmee ze al veeltallige mooie ontwerpen op de markt bracht. We geven je graag een smaakje mee van Molly, haar nieuwste verzameling off-white keramiekobjecten.

Wanneer een idee zich in haar hoofd nestelt, zit het in Michielssens aard om het met haar handen een tastbare vorm te geven. Voorheen bracht ze Earth uit: een selectie potten, vazen en schalen in papier mâché, een vergeten materiaal dat ze op deze manier een nieuwe relevantie gaf. Dankzij het wereldwijde succes dat deze ontwerpen kende, komt er nu met Molly een vervolg. Concreet heeft ze deze keer stukken gemaakt die overeenkomstige vormen kennen, maar uit keramiek bestaan. Dat materiaal geeft haar eveneens de vrijheid om naar hartenlust te experimenteren, zodat ze ook in deze collectie haar creativiteit volop kwijt kon. Het ambachtelijke karakter komt duidelijk naar voren in elk stuk, zoals je naar goede gewoonte kan verwachten van Serax. 

Als geheel zijn de stukken overtuigend harmonieus en speels.

Bij Molly krijg je een mooi aanbod van vaasjes en bloempotten, die onderling variëren in grootte. De basis van de collectie zijn drie verschillende modellen die zich gemakkelijk lenen tot een mix. Als geheel zijn de stukken overtuigend harmonieus en speels. Een uitvoering in off-white zorgt ervoor dat de collectie in elk interieur opgaat. Een matte buitenkant en geglazuurde binnenkant vullen elkaar evenwichtig aan. Daarnaast bevatten de verschillende ontwerpen elk een karakteristieke invulling zonder de algemene kalmte van de collectie te laten verzwakken. Als grafische pronkstukken komen de vazen en bloempotten absoluut overal tot hun recht, en dat met een ambachtelijke en eerlijke basis die geen gelijke kent. Met deze verzameling objecten is nogmaals bewezen hoe veelzijdig keramiek is als materiaal. 

Michielssen creëerde met Molly een waardige opvolger van haar Earth-collectie. Artisanale vormen en flexibel materiaal bleken hier een succesrecept. We kijken ernaar uit te ontdekken wat ze in de toekomst nog op ons pad zal brengen met haar ambachtelijke manier van werken. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Serax

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​