Waardige opvolger

Sinds ruim 25 jaar ontwerpt kunstenares Marie Michielssen producten voor Serax. Wat ooit begon als een zoektocht naar een verdeler voor haar bloempottencollectie groeide uit tot een langdurige samenwerking waarmee ze al veeltallige mooie ontwerpen op de markt bracht. We geven je graag een smaakje mee van Molly, haar nieuwste verzameling off-white keramiekobjecten.

Wanneer een idee zich in haar hoofd nestelt, zit het in Michielssens aard om het met haar handen een tastbare vorm te geven. Voorheen bracht ze Earth uit: een selectie potten, vazen en schalen in papier mâché, een vergeten materiaal dat ze op deze manier een nieuwe relevantie gaf. Dankzij het wereldwijde succes dat deze ontwerpen kende, komt er nu met Molly een vervolg. Concreet heeft ze deze keer stukken gemaakt die overeenkomstige vormen kennen, maar uit keramiek bestaan. Dat materiaal geeft haar eveneens de vrijheid om naar hartenlust te experimenteren, zodat ze ook in deze collectie haar creativiteit volop kwijt kon. Het ambachtelijke karakter komt duidelijk naar voren in elk stuk, zoals je naar goede gewoonte kan verwachten van Serax. 

Als geheel zijn de stukken overtuigend harmonieus en speels.

Bij Molly krijg je een mooi aanbod van vaasjes en bloempotten, die onderling variëren in grootte. De basis van de collectie zijn drie verschillende modellen die zich gemakkelijk lenen tot een mix. Als geheel zijn de stukken overtuigend harmonieus en speels. Een uitvoering in off-white zorgt ervoor dat de collectie in elk interieur opgaat. Een matte buitenkant en geglazuurde binnenkant vullen elkaar evenwichtig aan. Daarnaast bevatten de verschillende ontwerpen elk een karakteristieke invulling zonder de algemene kalmte van de collectie te laten verzwakken. Als grafische pronkstukken komen de vazen en bloempotten absoluut overal tot hun recht, en dat met een ambachtelijke en eerlijke basis die geen gelijke kent. Met deze verzameling objecten is nogmaals bewezen hoe veelzijdig keramiek is als materiaal. 

Michielssen creëerde met Molly een waardige opvolger van haar Earth-collectie. Artisanale vormen en flexibel materiaal bleken hier een succesrecept. We kijken ernaar uit te ontdekken wat ze in de toekomst nog op ons pad zal brengen met haar ambachtelijke manier van werken. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Serax

Meer stories…