fbpx
Search
Close this search box.

Vier culinaire tips in Parijs

Vier culinaire tips in Parijs

Vier culinaire tips in Parijs

Staat er een reisje naar Parijs op de planning? Of zoek je een goede reden om de stad (nog) eens te bezoeken? Naast alle geschiedkundige rijkheid en de fenomenale bouwwerken is de Franse hoofdstad gekend voor de culinaire fijnzinnigheden die je er kan bezoeken. Speciaal voor jou zetten we hier vier restaurants op een rijtje die je delicate gerechten presenteren in een setting die je ervaring compleet maakt.

Girafe

Met Girafe vallen we meteen met de deur in huis als het op de belevingsfactor aankomt. Vanop het dakterras kijk je namelijk direct uit op de Eiffeltoren, in volle glorie. Met een interieur dat duidelijk de mosterd haalde bij de jaren dertig waan je je hier in het swingende verleden van de stad. Het menu daarentegen brengt invloeden en technieken van over de hele wereld samen. Ravioli van langoustine met kerriebouillon, rosso gamberoni en accras van kabeljauw: het is moeilijk kiezen uit zo’n selectie culinaire hoogstandjes. Vis is een vaste waarde in de zaak. Afhankelijk van de tijd van het jaar staan de gerechten in het teken van zes van de grote sterren uit de zee. Denk dan aan kreeft, tarbot, tong, Atlantische tonijn en meer, die elk op verschillende manieren geserveerd kunnen worden.

Girafe © Adrien Dirand
Vanop het dakterras kijk je direct uit op de Eiffeltoren
Girafe © Adrien Dirand

Dragon

In het volgende adres vergeet je kortstondig hoe de Parijse straten eruitzien, want restaurant Dragon vervoert je naar het Verre Oosten. Chef Cyril Lignac Dragon blijft in de keuken trouw aan zijn intuïtie voor exotisme. In een ontwerp van architect Jacques Garcia kom je in een keizerlijk ogend plaatje terecht waar je je royalty waant. De rokerige sfeer bezit tegelijkertijd een elegantie; samen goed voor herinneringswaardige gerechten die alle beste facetten van Azië naar je bord brengen. De zitplaatsen aan de bar geven je ook nog eens een directe inkijk, terwijl de wandverlichting het authentieke sfeertje vervolledigt. 

Dragon Cyril Lignac© Yann Deret

Dersou

Restaurant Dersou heeft zijn naam te danken aan de film Dersu Uzala van Akira Kurosawa. Die vertelt het verhaal van een onbreekbare vriendschap tussen een ouderlijke jager uit Mongolië en een verkenner uit Rusland. Door met een menu te werken waarin elk gerecht gepaard kan worden met een cocktail, speelt de zaak met het idee van fusies, zoals ook gebeurt op avontuurlijke tochten waarop verschillende zaken samenkomen. In het interieur kozen ze voor een rustieke, verweerde look die dat verhaal verder doortrekt en tastbaar maakt. Dit is duidelijk een adres voor liefhebbers die niet terugdeinzen voor iets onbekends. 

Dersou © @isariert

Allard

Als een van de laatste authentieke Franse gourmet bistro’s is Allard intussen bijna cultureel erfgoed. De zaak opende in 1932 de deuren met wijlen Marthe Allard achter het fornuis. Zij verhuisde van Bourgondië naar Parijs met haar authentieke familiegerechten op zak en maakte in de stad een nieuw leven voor zichzelf. Die oprechtheid proef je vandaag nog steeds in de gerechten, die in het teken staan van Franse tradities. Enkele huisfavorieten zijn gekonfijte eendenlever en kikkerbilletjes op de wijze van Fernande Allard, de huidige chef.

Allard © Bertille Chabrolle

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Hoofdbeeld: Girafe © Adrien Dirand / Overige: zie onderschrift

Meer stories…

Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar

Lees meer…
Bedje van vernieuwing

Restaurant EssenCiel is een vaste waarde in het gastronomische klimaat van Leuven. Eigenaars Niels Brants en Romina Charels vertalen er hun jeugdige finesse in seizoensgebonden gerechten die hen enkele jaren geleden een Michelinster opleverden. Met hedendaagse flair doen ze ieder

Lees meer…
Patronen van porselein

Ergens tussen hemel en aarde, daar bevindt zich de nieuwe Maya-collectie van De Marchi Verona. Het Italiaanse merk is gespecialiseerd in porseleinen tegels die het product zijn van vergaande kennis en onberispelijk vakmanschap. In hun nieuwste creaties roepen ze de

Lees meer…
Moderne meesterwerken van antieke inspiratie

LERRY ceramics, de keramiekstudio opgericht door Elke Vanlerberghe in 2020, staat voor hedendaagse keramiek die diep geworteld is in de oudheid. Elke Vanlerberghe, een getalenteerde kunstenares uit Gent, België, creëert in haar atelier unieke, handgemaakte stukken die getuigen van haar

Lees meer…
Zomer van boekenmarkten

Voor veel mensen is de zomer ideaal om opnieuw meer tijd lezend door te brengen. Niet enkel dat, maar ook het doorsnuisteren van boeken is een leuke manier om een vrije dag te spenderen. Met het warme weer hebben wij

Lees meer…
Dimensionaal uitzicht vanuit moderne parel

Bernadette de Blieck is een interieurontwerpster die je persoonlijkheid mee deel maakt van je woning. Daarnaast is ze met haar studio beschikbaar voor inrichting en styling. Vandaag nemen we je mee naar een recent project in Terneuzen, Zeeland waar zij

Lees meer…
Thuis in persoonlijkheid

Slechts één stap over de drempel is genoeg voor je woning om je welkom thuis te heten. YUHOME design ontwierp een appartement dat niet veel vierkante oppervlakte nodig heeft om dat te doen. Vanuit het idee dat een interieur een

Lees meer…
Meubelmeesters aan het hof

Ingrediënten voor een meesterlijke reputatie in overvloed bij Collett & Victor. Het Belgische merk is gespecialiseerd in zitmeubilair op maat en ontpopte zich in de voorbije 40 jaar tot een van de meest invloedrijke autoriteiten in hun veld. Naast een

Lees meer…
Panoramisch diner in Haut

Restaurant Haut in Oostende schiet de hoogte in. Dat mag je letterlijk nemen, aangezien het zich op de 28ste verdieping van SKY Tower One bevindt, maar ook het interieur laat concurrenten achter op de begane grond. De interieurarchitecten van TJIP

Lees meer…