fbpx
Search
Close this search box.

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Bistro JETT, gelegen in het polderland achter Knokke-Heist, is de verwezenlijking van chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter. Het restaurant biedt bewust plaats aan slechts 20 gasten en heeft als concept "Just Enjoying Time Together" (JETT). Voor de fijnproevers onder ons heeft chef Dries Huisseune een heerlijk recept bedacht: vol-au-vent van fazant, met verse appelmoes en amandelkroketjes. We delen graag het recept van deze culinaire creatie van Bistro JETT.

INGREDIËNTEN
Voor de vol-au-vent (4 personen)
500 gr kippengehakt
500 gr champignons
2 fazanten
1 wortel, in stukjes gesneden
2 stengels selder, in stukjes gesneden
2 takjes tijm
5 peperkorrels
1 dl room

Voor de roux
60 gr boter
70 gr bloem
3 plakjes vers bladerdeeg

Voor de amandelkroketjes
Gehakte amandelen
125 gr boter
250 ml water
190 gr bloem
6 eieren
2 kilo bloemige aardappelen

Voor de appelmoes
2 golden appels
2 jonagold appels
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
200 gr suiker
Snuifje 5 spices

Je kan dit recept op voorhand maken, zodat je de dag zelf niet meer te lang in de keuken hoeft te staan.

Vol-au-vent
Plaats de fazanten, de wortel, selder, tijm en peperkorrels in een kookpot.
Zet net onder water en breng aan de kook.
Zet het vuur iets zachter als het water begint te koken en laat ongeveer 25 min. pruttelen.
Haal de fazanten uit de pot, leg de bouten er weer in en laat nog eens 30 min. pruttelen. Maak ondertussen de roux door de boter te smelten en dan de bloem toe te voegen.
Laat enkele minuten drogen op een zacht vuurtje.
Zeef de bouillon en laat inkoken tot 1l. Voeg de roux bij de bouillon en breng al roerend aan de kook. Voeg de room toe en kruid af met peper en zout.
Maak balletjes van het gehakt en pocheer ze 2 à 3 min. in water.
Snijd de champignons in 4 en bak ze mooi bruin in een klontje boter.
Pluk het vlees van de fazanten. Zorg dat er geen pluimpjes, vel of kogeltjes meer tussen zitten!
Doe het vlees, de balletjes en de champignons bij de saus.

Bladerdeeg
Bak het bladerdeeg 8 min. tussen een grillplaat of wafelijzer. Snij in de juiste vorm.

Appelmoes
Schil de appels en snij in grove stukken. Voeg alle ingrediënten samen in een pot met een scheutje water en laat zachtjes tot een compote koken. Verwijder de kaneel en het vanillestokje.

Amandelkroketjes
Schil de aardappelen en bak ze gaar in water met een snuifje zout.
Maak ondertussen het soezendeeg door het water en de boter aan de kook te brengen.
Voeg de bloem toe en roer goed. Laat alles drogen op een zacht vuurtje.
Doe de massa in een koude mengkom en voeg de eieren één voor één toe.
Duw de aardappelen door een roerzeef als ze gaar zijn.
Meng de aardappelpuree met het soezendeeg volgens de verhouding 1/3 soezendeeg – 2/3 aardappelpuree.
Vorm met 2 lepels balletjes en haal ze door de gehakte amandelen. Frituur goudbruin op 180°C.
Tip: je kan deze bolletjes invriezen en bevroren afbakken.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Photography by Hanne Joosen

Meer stories…

Bad van gist

Een spabezoek mag soms wel iets meer om handen hebben dan een klassieke jacuzzi. Bierbaden is overgewaaid uit Oost-Europa en heeft zijn plek verdiend in het wellnessassortiment. Niet enkel liefhebbers van de drank zelf krijgen er de smaak van te

Lees meer…
Ongedwongen nest in bruin

Interieurinrichting en totaalrenovaties waarin elk detail volledig klopt en creativiteit aan de juiste praktische uitvoering wordt gelinkt. Chrisma’s specialiteit hielp al menig project naar een doorslaggevende succesuitkomst. Met hun expertise en herkenbare stijl hebben ze de instrumenten in handen om

Lees meer…
Loftgevoel aan het kanaal

“We verhuizen nog eenmaal, maar dan moet het wel echt allemaal kloppen.” Het is een uitspraak door de opdrachtgevers van interieurontwerper Maximiliaan Lefèvre. Uit dit appartement wilden ze nooit meer weg. Hoge verwachtingen dus, want dat vereiste een concept dat

Lees meer…
Succesgebaar in terracotta

Panden met een karaktervolle historiek mag je niet laten schieten. Vlakbij de Groenplaats in Antwerpen botste een koppel op het vroegere hoofdkantoor van de Posterijen. Al snel beseften ze dat ze deze kans niet voorbij mochten laten gaan, dus klopten

Lees meer…
Buitenruimte configureren tot paradijs

Een ideaal binnenklimaat en een comfortabele buitenbeleving: sinds het begin van de vorige eeuw is het de focus van familiebedrijf Renson. Hun specialisatie combineert ventilatie, zonwering, gevelbekleding en outdoor oplossingen. Met Amani presenteren ze hun nieuwste creatie die je buitenruimte

Lees meer…
Harmonieuze integratie

Elk project van Michiel Van Raemdonck is welkome muziek in onze oren. De getalenteerde architect levert consistent werk af dat een unieke harmonie tussen architectuur en interieur ademt. In zijn ontwerpproces neemt hij het interieur als een onlosmakelijk onderdeel mee,

Lees meer…
Belle époque herleeft

Geduld loont altijd. Een basis van belle-époque-elementen die aangevuld werd met een stevige teug wabi-sabi: daar ging hier wel wat werk aan vooraf. Het resultaat was echter alle moeite meer dan waard. Hier stap je binnen in de woning van

Lees meer…
AI als personal coach

Sporten is een persoonlijke kwestie, dus doe je er goed aan om iets te zoeken dat je volledig kan afstemmen op je eigen noden en wensen. Technogym gaat daar echter nog enkele stappen verder in, want het merk biedt sporters

Lees meer…
Retroverblijf in Milaan

De Nederlandse groep Max Brown Hotels spreidt hun vleugels nu ook uit naar Italië. Max Brown Missori is hun nieuwste adres in Milaan. Daar vertellen we je graag meer over, want deze naam mag niet op je lijstje ontbreken als

Lees meer…