fbpx

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Bistro JETT, gelegen in het polderland achter Knokke-Heist, is de verwezenlijking van chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter. Het restaurant biedt bewust plaats aan slechts 20 gasten en heeft als concept "Just Enjoying Time Together" (JETT). Voor de fijnproevers onder ons heeft chef Dries Huisseune een heerlijk recept bedacht: vol-au-vent van fazant, met verse appelmoes en amandelkroketjes. We delen graag het recept van deze culinaire creatie van Bistro JETT.

INGREDIËNTEN
Voor de vol-au-vent (4 personen)
500 gr kippengehakt
500 gr champignons
2 fazanten
1 wortel, in stukjes gesneden
2 stengels selder, in stukjes gesneden
2 takjes tijm
5 peperkorrels
1 dl room

Voor de roux
60 gr boter
70 gr bloem
3 plakjes vers bladerdeeg

Voor de amandelkroketjes
Gehakte amandelen
125 gr boter
250 ml water
190 gr bloem
6 eieren
2 kilo bloemige aardappelen

Voor de appelmoes
2 golden appels
2 jonagold appels
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
200 gr suiker
Snuifje 5 spices

Je kan dit recept op voorhand maken, zodat je de dag zelf niet meer te lang in de keuken hoeft te staan.

Vol-au-vent
Plaats de fazanten, de wortel, selder, tijm en peperkorrels in een kookpot.
Zet net onder water en breng aan de kook.
Zet het vuur iets zachter als het water begint te koken en laat ongeveer 25 min. pruttelen.
Haal de fazanten uit de pot, leg de bouten er weer in en laat nog eens 30 min. pruttelen. Maak ondertussen de roux door de boter te smelten en dan de bloem toe te voegen.
Laat enkele minuten drogen op een zacht vuurtje.
Zeef de bouillon en laat inkoken tot 1l. Voeg de roux bij de bouillon en breng al roerend aan de kook. Voeg de room toe en kruid af met peper en zout.
Maak balletjes van het gehakt en pocheer ze 2 à 3 min. in water.
Snijd de champignons in 4 en bak ze mooi bruin in een klontje boter.
Pluk het vlees van de fazanten. Zorg dat er geen pluimpjes, vel of kogeltjes meer tussen zitten!
Doe het vlees, de balletjes en de champignons bij de saus.

Bladerdeeg
Bak het bladerdeeg 8 min. tussen een grillplaat of wafelijzer. Snij in de juiste vorm.

Appelmoes
Schil de appels en snij in grove stukken. Voeg alle ingrediënten samen in een pot met een scheutje water en laat zachtjes tot een compote koken. Verwijder de kaneel en het vanillestokje.

Amandelkroketjes
Schil de aardappelen en bak ze gaar in water met een snuifje zout.
Maak ondertussen het soezendeeg door het water en de boter aan de kook te brengen.
Voeg de bloem toe en roer goed. Laat alles drogen op een zacht vuurtje.
Doe de massa in een koude mengkom en voeg de eieren één voor één toe.
Duw de aardappelen door een roerzeef als ze gaar zijn.
Meng de aardappelpuree met het soezendeeg volgens de verhouding 1/3 soezendeeg – 2/3 aardappelpuree.
Vorm met 2 lepels balletjes en haal ze door de gehakte amandelen. Frituur goudbruin op 180°C.
Tip: je kan deze bolletjes invriezen en bevroren afbakken.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Photography by Hanne Joosen

Meer stories…

Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…
Durf voor creativiteit

Wie terughoudend is om voor een opvallend materiaal te kiezen, zal zich misschien bedenken bij het zien van dit project. Interieurarchitectuur Stay is niet verlegen om in de juiste mate op te vallen. Voor deze opdracht werden ze gevraagd om

Lees meer…
Noties van notelaar & natuursteen

Een totaalrenovatie: dé kans om even volledig van nul te beginnen. Iets waar ook de experten van Nils Van der Celen architectural interiors enorm blij van worden. Die positieve spirit namen ze mee toen ze deze residentiële villa in Schilde

Lees meer…
Immersie in huislinnen

Waar toewijding gaat, volgt een verhaal. Achter Mirabel Slabbinck schuilt er een dat al in 1903 begon. Het bedrijf is gekend voor de sectorbepalende klasse waarmee ze bad-, bed- en tafellinnen op de markt brengen: een reputatie die vanaf het

Lees meer…
Rond en rond

Wanneer je buikgevoel spreekt, mag je het niet negeren. Interieurarchitect Arjaan De Feyter ontwierp een uitzonderlijke nieuwbouwwoning voor een koppel dat in een kwestie van slechts enkele dagen een grote stap besloot te zetten. In het siloproject staat letterlijke circulariteit

Lees meer…
Aangespoelde parel

Wie aan Knokke Le Zoute denkt, denkt automatisch aan de prachtige witte villa’s die de badstad doen pronken. Tussen die landhuizen staat een zeer iconisch exemplaar waar de ziel van kunstenaar Albert Saverys in schuilt: Villa Sous Tous Vent. Met

Lees meer…
Stad in groei

Projectontwikkelaar ION heeft grootse plannen voor de stad Kortrijk. Met Plein Publiek lanceren ze namelijk een geheel aan complexen dat voor de huidige en toekomstige generaties een belangrijk deel van het lokale vastgoed zal gaan uitmaken. Met een ideale locatie

Lees meer…
Schittering in de nacht

Wat ooit begon als een klein Belgisch bedrijfje dat tuinmeubilair vervaardigde, is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak die inzet op een complete, luxueuze buitenervaring. Tribù verzekert al drie generaties lang buitenmeubels en -accessoires met een ingetogen, tijdloos design en

Lees meer…