Ingetogen rust

Deze oorspronkelijke bungalow in Brasschaat werd na lange tijd door het team van JUMA Architects aangepakt, en met succes. Het potentieel dat de architecten in de woning zagen komt in hun creatieve ontwerp volledig naar boven.

JUMA Architects werd in 2009 opgericht door Julie Van de Keere en Mathieu Luyens. Sindsdien waren de twee al verantwoordelijk voor heel wat mooie projecten. Daarbij is er telkens aandacht voor duurzaamheid en functionaliteit, natuurlijk in combinatie met een oog voor detail en esthetiek. Tijdens het creëren van een ontwerp vindt het duo het erg belangrijk om in goed contact te staan met de klanten. Het is hun persoonlijkheid die duidelijk naar voren moet komen in het volledige interieur. De klant staat met andere woorden zeker centraal voor dit bureau.

Voor de huidige villa werden de bestaande delen van de woning grotendeels behouden, enkel de veranda en het zadeldak werden afgebroken en vervangen door een plat dak met uitkragende luifels. Op de plaats van de trap vind je nu een grote vide waarin zich de keuken bevindt. De woonkamer beschikt over een gezellige zitput met een open haard, die de ruimte nog aangenamer maakt. Het serene kleurenpalet, aangevuld met een aantal kleurrijke touches, zorgt tot slot voor een interieur dat rust oproept.

De woning beschikt ook over een schitterende grote tuin, die ten volle benut werd.

De woning beschikt ook over een schitterende grote tuin, die ten volle benut werd. Het architectenbureau plaatste een tuinmuur om de tuin van de oprit en de inkom af te scheiden. Met behulp van grote ramen wordt het groen ook naar binnen getrokken: zo hebben de voor- en achtergevel bijvoorbeeld dezelfde grote raamopening, waardoor je je midden in de tuin waant. Op die manier wordt er een echt vakantiegevoel gecreëerd en ervaar je binnen een gevoel van openheid.

In deze woning probeerden de architecten vooral om het kalme interieur met de grote tuin te verbinden, en daar zijn ze zeker in geslaagd. Deze villa doet ons reikhalzend uitkijken naar de volgende projecten van JUMA Architects!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images © Annick Vernimmen

Meer stories…

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde