fbpx

Ingetogen rust

Ingetogen rust

Ingetogen rust

Deze oorspronkelijke bungalow in Brasschaat werd na lange tijd door het team van JUMA Architects aangepakt, en met succes. Het potentieel dat de architecten in de woning zagen komt in hun creatieve ontwerp volledig naar boven.

JUMA Architects werd in 2009 opgericht door Julie Van de Keere en Mathieu Luyens. Sindsdien waren de twee al verantwoordelijk voor heel wat mooie projecten. Daarbij is er telkens aandacht voor duurzaamheid en functionaliteit, natuurlijk in combinatie met een oog voor detail en esthetiek. Tijdens het creëren van een ontwerp vindt het duo het erg belangrijk om in goed contact te staan met de klanten. Het is hun persoonlijkheid die duidelijk naar voren moet komen in het volledige interieur. De klant staat met andere woorden zeker centraal voor dit bureau.

Voor de huidige villa werden de bestaande delen van de woning grotendeels behouden, enkel de veranda en het zadeldak werden afgebroken en vervangen door een plat dak met uitkragende luifels. Op de plaats van de trap vind je nu een grote vide waarin zich de keuken bevindt. De woonkamer beschikt over een gezellige zitput met een open haard, die de ruimte nog aangenamer maakt. Het serene kleurenpalet, aangevuld met een aantal kleurrijke touches, zorgt tot slot voor een interieur dat rust oproept.

De woning beschikt ook over een schitterende grote tuin, die ten volle benut werd.

De woning beschikt ook over een schitterende grote tuin, die ten volle benut werd. Het architectenbureau plaatste een tuinmuur om de tuin van de oprit en de inkom af te scheiden. Met behulp van grote ramen wordt het groen ook naar binnen getrokken: zo hebben de voor- en achtergevel bijvoorbeeld dezelfde grote raamopening, waardoor je je midden in de tuin waant. Op die manier wordt er een echt vakantiegevoel gecreëerd en ervaar je binnen een gevoel van openheid.

In deze woning probeerden de architecten vooral om het kalme interieur met de grote tuin te verbinden, en daar zijn ze zeker in geslaagd. Deze villa doet ons reikhalzend uitkijken naar de volgende projecten van JUMA Architects!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images © Annick Vernimmen

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​