Eigenzinnig luxueus

De Russische ontwerper en digitale kunstenaar Nikolay Shevchenko visualiseerde een interieurproject in wabi sabi-stijl, namelijk een ontzagwekkende kamer in een boetiekhotel. Met behulp van een sereen kleurenpalet en het gebruik van natuurlijke materialen, waan je je meteen in een luxueuze sfeer vol rust. Een ding staat vast: Nikolay Shevchenko is een opkomend en veelbelovend talent.
Wanneer je alle gerealiseerde projecten van Nikolay Shevchenko op een rijtje zet, kan je een zeer duidelijke rode draad herkennen. Het is een ruwe wabi sabi-stijl, waarvan het ontwerp toch heel warm en gezellig oogt. Dit keer ontwierp hij geen residentieel, maar wel een commercieel ontwerp, een slaapkamer in een oogverblindend boetiekhotel. De kamer bestaat uit een slaapgedeelte, dat zich ontpopt tot de hoofdruimte, en een vrijstaande badkamer, waarin hij de kranen en douche op verzoek van de opdrachtgever ontwierp.

In commerciële opdrachten wijkt Nikolay Shevchenko niet af van een sereen kleurenpalet en natuurlijke materialen.

Shevchenko bedacht een weloverwogen evenwicht van het gebruik van materialen en kleuren. Zo koos hij voor de decoratie van de hele ruimte een beige kalkpleister voor de stenen platen in de badkamer, wat zorgt voor een comfortabele en warme atmosfeer. Verder opteerde hij voor een DIY-bed met beddengoed van Zara Home in de slaapkamer. Bovendien werd de ruimte aangevuld met bohemian hanglampen van Tine K Home, gekend om zijn natuurlijke en handgemaakte producten en unieke vondsten die uitdrukking geven aan de cultuur, geschiedenis en het traditionele vakmanschap. De stoelen zijn dan weer een ontwerp van het gerenommeerde bedrijf Carl Hansen & Son, gevierd om zijn tijdloze schoonheid, comfort, vakmanschap en duurzaamheid.

In de toekomst wil de ontwerper graag zaken als innerlijke harmonie, kalmte en de vreugde van het zijn, bereiken in zijn creaties. Meer nog, Shevchenko wil alleen nog doen waar hij echt van houdt, zichzelf blijven, en elke dag een betere versie van zichzelf zijn. Dat vinden wij een hele mooie filosofische gedachte, wat ook onze kijk op het leven zal aanscherpen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images © Nikolay Shevchenko

Meer stories…