fbpx

Eigenzinnig luxueus

Eigenzinnig luxueus

Eigenzinnig luxueus

De Russische ontwerper en digitale kunstenaar Nikolay Shevchenko visualiseerde een interieurproject in wabi sabi-stijl, namelijk een ontzagwekkende kamer in een boetiekhotel. Met behulp van een sereen kleurenpalet en het gebruik van natuurlijke materialen, waan je je meteen in een luxueuze sfeer vol rust. Een ding staat vast: Nikolay Shevchenko is een opkomend en veelbelovend talent.
Wanneer je alle gerealiseerde projecten van Nikolay Shevchenko op een rijtje zet, kan je een zeer duidelijke rode draad herkennen. Het is een ruwe wabi sabi-stijl, waarvan het ontwerp toch heel warm en gezellig oogt. Dit keer ontwierp hij geen residentieel, maar wel een commercieel ontwerp, een slaapkamer in een oogverblindend boetiekhotel. De kamer bestaat uit een slaapgedeelte, dat zich ontpopt tot de hoofdruimte, en een vrijstaande badkamer, waarin hij de kranen en douche op verzoek van de opdrachtgever ontwierp.

In commerciële opdrachten wijkt Nikolay Shevchenko niet af van een sereen kleurenpalet en natuurlijke materialen.

Shevchenko bedacht een weloverwogen evenwicht van het gebruik van materialen en kleuren. Zo koos hij voor de decoratie van de hele ruimte een beige kalkpleister voor de stenen platen in de badkamer, wat zorgt voor een comfortabele en warme atmosfeer. Verder opteerde hij voor een DIY-bed met beddengoed van Zara Home in de slaapkamer. Bovendien werd de ruimte aangevuld met bohemian hanglampen van Tine K Home, gekend om zijn natuurlijke en handgemaakte producten en unieke vondsten die uitdrukking geven aan de cultuur, geschiedenis en het traditionele vakmanschap. De stoelen zijn dan weer een ontwerp van het gerenommeerde bedrijf Carl Hansen & Son, gevierd om zijn tijdloze schoonheid, comfort, vakmanschap en duurzaamheid.

In de toekomst wil de ontwerper graag zaken als innerlijke harmonie, kalmte en de vreugde van het zijn, bereiken in zijn creaties. Meer nog, Shevchenko wil alleen nog doen waar hij echt van houdt, zichzelf blijven, en elke dag een betere versie van zichzelf zijn. Dat vinden wij een hele mooie filosofische gedachte, wat ook onze kijk op het leven zal aanscherpen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images © Nikolay Shevchenko

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​