Moderne luxe

Licht en kunstwerken domineren dit appartement ontworpen door het Russische Blockstudio. Het bureau heeft een duidelijke visie op interieur, die ze ook hier doortrokken. Wij zijn alvast erg enthousiast over dit project en tonen het dan ook graag.

Architectuur- en interieurstudio Blockstudio werd dertien jaar geleden opgericht door broer en zus Natalia en Ivan Trofimov. Het duo zoekt telkens naar het interieur dat het best bij de eigenaars past, waarbij elk object en elk detail van belang zijn. Alles moet in het grotere plaatje passen. De belangrijkste richtlijn is voor beiden functionaliteit. Overdaad wordt vermeden om de aandacht niet van het geheel af te leiden.

De bewoners van dit appartement uit de twintigste eeuw contacteerden Blockstudio al op het moment dat ze de verschillende opties nog aan het bekijken waren. De belangrijkste voorwaarde voor de woning was dat het klassieke interieur opnieuw modern en relevant werd. Het appartement heeft een aantal duidelijk troeven: de grote oppervlakte, de hoge plafonds en een totaal van dertien ramen. De typische stijl van Blockstudio werd ook hier doorgetrokken, dankzij het vele natuurlijke licht waarin alle ruimtes baden. Daarvoor werd er onder andere gebruik gemaakt van glazen scheidingswanden en kleine vensters boven alle deuren. “Dit was het eerste project waarbij er al meteen zo veel natuurlijk licht aanwezig was”, vertelt Natalia. Elk verlichtingsstuk werd dan ook gekozen alsof het om een kunstwerk ging.

Overdaad wordt in dit appartement vermeden om de aandacht niet van het geheel af te leiden.

De zit-, eet- en studeerkamer bevinden zich op één lijn, terwijl de privévertrekken toegankelijk zijn via een hal met grote eikenhouten klapdeuren. Die deuren moesten zowel functioneel en licht als elegant zijn. De eiken panelen kunnen ook verwijderd worden wanneer het glas bijvoorbeeld moet worden schoongemaakt. Verder werden kroonlijsten van gipspleister gebruikt om een soort koepelachtige ruimte te vormen. De mooie natuurstenen schoorsteenmantel voegt extra charme toe aan de woning. Tot slot is de keuken bewust minimalistisch gehouden, zodat ze in het interieur blendt.

Echte luxe herken je volgens Blockstudio aan de details. Dat er in deze woning over alles zeer goed is nagedacht, wordt ook duidelijk uit de foto’s. De interieurstudio slaagde erin om van dit appartement in een ouder gebouw een moderne en tegelijk authentieke woning te maken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images © Mikhail Loskutov 

Meer stories…

Cosy chic

Als dochter van twee architecten zaten creativiteit en de liefde