fbpx

Aandacht voor licht en materialen

Aandacht voor licht en materialen

Aandacht voor licht en materialen

“Less is more” was het belangrijkste motto bij de renovatie van deze woning. Belleaux Interior Design realiseerde een elegant en tegelijkertijd functioneel interieur waarin licht en rijke materialen de hoofdrol krijgen. We tonen je met veel plezier meer.

Belleaux Interior Design, dat binnenkort een naamswijziging zal ondergaan en als Kevin Laenen Interieurarchitect verdergaat, werd in 2015 opgericht en wordt geleid door de gelijknamige designer. Het bureau focust zich op totaalrenovaties en werkt zowel aan residentiële als commerciële projecten. In ieder van die projecten probeert het team de perfecte balans te vinden tussen esthetiek, comfort en duurzaamheid. Om aan alle wensen te voldoen, is een goed contact met de klant voor het bureau van het uiterste belang. De eerste fase van een ontwerp bestaat daarom uit een uitgebreid gesprek, waarin alle noden en verlangens van de cliënt worden besproken, en ook daarna kunnen ze uiteraard genieten van de ervaring van het bureau. Voor een interieurproject zonder zorgen ben je hier dus zeker aan het juiste adres.

Het bureau voerde een lichtstudie uit om te kunnen achterhalen op welke manier de beste sfeer kon worden gecreëerd.

Bij deze renovatie in Laakdal vroeg de klant een volledig nieuw interieur, dat bovenal gezellig en karaktervol oogt, een aantal leuke eyecatchers heeft en waarin natuurlijke materialen worden gebruikt. Wat betreft de stijl, wilden ze graag een interieur dat op de grens tussen modern en landelijk balanceert. Voor de materialen koos Kevin Laenen bijvoorbeeld voor Belgische blauwsteen en kalei, die mooi in harmonie zijn, terwijl het massief verouderde eiken parket en het zwarte fineer de woning een karaktervolle uitstraling geven. Voor de muren werd minerale kalkverf gebruikt. Zowel in de woonkamer als in de keuken vinden we daardoor een mooie combinatie van lichte en donkere kleuren, die elkaar perfect aanvullen.

Ook aan de belichting werd veel aandacht besteed. Het bureau voerde een lichtstudie uit om te kunnen achterhalen op welke manier de beste sfeer kon worden gecreëerd. Over bijvoorbeeld de plaatsing van de goud geoxideerde richtspots werd dan ook zeer goed nagedacht. In de eetkamer zorgt de verlichting bovendien voor een interessante projectie op de muur. Tot slot zijn ook de prachtige lambrisering in de inkomhal en de Orac plafondlijsten een vermelding waard. Het is duidelijk dat er hier aan elk detail werd gedacht.

Gezelligheid en comfort stonden in dit interieur centraal. De kennis en het vakmanschap van het bureau stralen in elk aspect van het eindresultaat door.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images © Joris Put

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​