Tijdloos en thuis

Tijdloze interieurs met een frisse uitstraling zijn voor veel gezinnen de ideale woning. Dat is voor de cliënten achter Project VB ook helemaal het geval. Interieurarchitecte Sophie De Bel voorzag een ontwerp dat perfect aansluit bij het idee van hun droomwoning. Na jarenlang in Brussel te hebben gewoond, was het tijd om terug te keren naar Kortrijk en de rust meer op te zoeken.

Een ruime woning met een zalig uitzicht, dat waren twee van de meest waardevolle wensen van de opdrachtgevers. Aangezien ze zich volledig kunnen vinden in de esthetiek van Sophie De Bel, rekenden ze vol vertrouwen op haar om het ideale interieur te realiseren. Dat zou gebeuren in een cascowoning waarvan de indeling nog in grote mate kon worden aangepast. Die mogelijkheid werd volop benut, want ze beslisten het grondplan gedeeltelijk aan te passen volgens de noden van het jonge gezin. Zo voorzag de interieurarchitecte op het gelijkvloers een afzonderlijke bureauruimte en besloot ze een open leefruimte te ontwerpen, waardoor het ruimtegevoel enorm wordt versterkt. Aangezien het gehele concept met veel zorg en aandacht werd samengesteld, is er niet veel decoratie nodig ter afwerking.

Omdat de opdrachtgevers jonge kinderen hebben, was het hun wens dat de woning sober oogt en tegelijkertijd makkelijk is in onderhoud. Het resultaat beantwoordt daar volmondig aan. Door uitvoerig gebruik te maken van warme materialen mondt het resultaat uit in een thuis die iedereen zou aanspreken. Daarnaast werden er uitsluitend basiselementen geselecteerd die goed te onderhouden zijn. Denk hierbij onder andere aan een gietvloer, een werkblad uit composiet en een gesloten houthaard. De badkamer en bureauruimte zetten het gebruik van eiken fineer onderbroken verder, en de overkoepelende selectie van warme kleuren verzekert een sfeer die consistent uitnodigend en aangenaam is. Dit betrouwbare palet wordt in de badkamer op een welkome manier vervolledigd met groene elementen.

Een betrouwbaar palet van warme tinten.

Deze fijne woning is helemaal waar de bewoners naar op zoek waren. Door een sobere maar tijdloze uitstraling op te roepen, slaagde interieurarchitecte Sophie De Bel er helemaal in om iets te creëren dat nog jarenlang een ideale thuisbasis garandeert te zijn.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Stéphanie Mathias

Meer stories…