Dromerig sprookjeskasteel

Als kind wilden we allemaal wel eens in een kasteel wonen, en als we kijken naar het prachtige interieur van dit exemplaar, willen we dat nog steeds. Droom mee en laat je inspireren door deze sublieme ruimtes.
Thaïs Niville van Ville Design ontwerpt ruimtes waar je tot rust komt. Haar minimalistische stijl en voorliefde voor zachte kleuren leiden telkens tot dromerige ruimtes waarin de aandacht niet van de essentie wordt afgeleid. Met haar pure designs en oog voor detail creëert ze warme interieurs waar wij meteen grote fan van zijn. Voor deze renovatie van het Kasteel Ter Heyde in Diksmuide was het vooral belangrijk om de authenticiteit van het kasteel te behouden. Daarvoor werden een aantal prachtige elementen in ere gehouden, zoals het parket, dat volledig gerestaureerd werd, de binnendeuren en de moulures. Om voldoende privacy te garanderen, bevindt de master bedroom zich in een toren van het kasteel. Dankzij de ramen is er op ieder moment van de dag voldoende natuurlijk licht.

Het Emperador Brown marmer zorgt voor een elegante touch

De keuken is het kloppende hart van het kasteel. Omdat de eigenaars een groot gezin hebben, ligt de keuken centraal in de oude eetplaats, vanwaar er een prachtig zicht op het omringende landschap is. Het Emperador Brown marmer zorgt voor een elegante touch. Ook fijn is dat het keukeneiland en het parket dezelfde kleur hebben. Op die manier worden de hoge plafonds en de strakke muren benadrukt en wordt er een vorm van rust gecreëerd. Rust en comfort vinden we ook terug in het zogenaamde wintersalon, dat zich net als de keuken in het hart van de woning bevindt. Dankzij de zachte, comfortabele sofa’s van Edra kan je hier na een drukke dag rustig neerzitten en ontspannen. Opnieuw is het uitzicht hier een echte troef.

Voor het kleurenpalet werd er gekozen voor voornamelijk wittinten, afgewisseld met zacht beige en donkere kleuren in de keuken. De eenvoudige lijnen worden aangevuld met zachte stoffen. Merk bijvoorbeeld op dat er doorheen de woning voor tapijten met verschillende poolhoogtes werd gekozen, die voor een ultiem gevoel van gezelligheid zorgen.

Schoonheid en comfort zijn in deze residentie perfect in balans. Wij komen meteen tot rust bij het bekijken van deze foto’s en we zijn erg benieuwd naar de toekomstige projecten van Ville Design!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images © Cafeïne

Meer stories…