fbpx

Aaneenschakeling van volumes

Aaneenschakeling van volumes

Aaneenschakeling van volumes

LR2 Residence in Pasadena, Verenigde Staten verenigt meerdere afzonderlijke volumes die samen een imposante woning vormen. Omringd door heuvels bevinden bewoners zich hier op een prachtige plek die ieders inspiratie aanwakkert.

Montalba Architects vond het voor deze residentie belangrijk dat er een creatieve dynamiek ontstond tussen de binnen- en buitenruimte. Die intentie nam de vorm aan van onder andere uitnodigende binnentuinen, veranda’s, overdekte loopbruggen en een indrukwekkend dakterras. Vanop verschillende plekjes kunnen bewoners en bezoekers de adembenemende uitzichten helemaal in zich opnemen. Het feit dat de architectuur afzonderlijke volumes bevat, zorgt ervoor dat de residentie zelf ook meer dan het bekijken waard is. De verschillende delen hebben allemaal een rechthoekige vorm en bevatten ook stuk voor stuk een uitstekende verbinding met de buitenruimte. Opmerkelijk is hoe vlotjes het complex lijkt mee te gaan met de helling van het landschap

Als er een ding is dat vaststaat over LR2 Residence, dan is het de overvloed aan ruimte die je er betreedt. De indeling van de woning omvat, naast de vanzelfsprekende voorzieningen, gastensuites, een kantoor, een fitnessruimte en een filmzaal. Het is daarom niet overdreven om te stellen dat je hier in een luxewoning terechtkomt waar niets aan comfort ontbreekt. De weelde die je vanbinnen terugvindt, vormt een leuk contrast met de strakke, donkere gevels. De zwarte façade mondt echter uit in een interieur vol licht en zachte toepassingen met hout. Hoewel de residentie aan de buitenkant zwart verkiest, dompelt het interieur je onder in tinten van wit. Dankzij de rijkelijk aanwezige ramen geniet je ononderbroken van de bloedmooie omgeving.

Van zwarte façade naar interieur vol licht

Met L2R Residence wordt het helemaal duidelijk waar de visie van Montalba Architects tot kan leiden. Door optimaal te focussen op het beleven van zowel het interieur als exterieur, verzekerde het team dat de bewoners van deze residentie van een thuis genieten die nooit stopt met verbazen.

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Fotografie door Kevin Scott

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​