Aaneenschakeling van volumes

LR2 Residence in Pasadena, Verenigde Staten verenigt meerdere afzonderlijke volumes die samen een imposante woning vormen. Omringd door heuvels bevinden bewoners zich hier op een prachtige plek die ieders inspiratie aanwakkert.

Montalba Architects vond het voor deze residentie belangrijk dat er een creatieve dynamiek ontstond tussen de binnen- en buitenruimte. Die intentie nam de vorm aan van onder andere uitnodigende binnentuinen, veranda’s, overdekte loopbruggen en een indrukwekkend dakterras. Vanop verschillende plekjes kunnen bewoners en bezoekers de adembenemende uitzichten helemaal in zich opnemen. Het feit dat de architectuur afzonderlijke volumes bevat, zorgt ervoor dat de residentie zelf ook meer dan het bekijken waard is. De verschillende delen hebben allemaal een rechthoekige vorm en bevatten ook stuk voor stuk een uitstekende verbinding met de buitenruimte. Opmerkelijk is hoe vlotjes het complex lijkt mee te gaan met de helling van het landschap

Als er een ding is dat vaststaat over LR2 Residence, dan is het de overvloed aan ruimte die je er betreedt. De indeling van de woning omvat, naast de vanzelfsprekende voorzieningen, gastensuites, een kantoor, een fitnessruimte en een filmzaal. Het is daarom niet overdreven om te stellen dat je hier in een luxewoning terechtkomt waar niets aan comfort ontbreekt. De weelde die je vanbinnen terugvindt, vormt een leuk contrast met de strakke, donkere gevels. De zwarte façade mondt echter uit in een interieur vol licht en zachte toepassingen met hout. Hoewel de residentie aan de buitenkant zwart verkiest, dompelt het interieur je onder in tinten van wit. Dankzij de rijkelijk aanwezige ramen geniet je ononderbroken van de bloedmooie omgeving.

Van zwarte façade naar interieur vol licht

Met L2R Residence wordt het helemaal duidelijk waar de visie van Montalba Architects tot kan leiden. Door optimaal te focussen op het beleven van zowel het interieur als exterieur, verzekerde het team dat de bewoners van deze residentie van een thuis genieten die nooit stopt met verbazen.

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Fotografie door Kevin Scott

Meer stories…