fbpx

Klinkend beslag

Klinkend beslag

Klinkend beslag

Vervloet is wellicht geen onbekende voor onze lezers. Het merk, dat opgedeeld is in Studio Vervloet en Maison Vervloet, creëert accessoires voor het hele huis en staat bekend om zijn sierbeslag in aluminium, messing en brons. Recent werd het bedrijf ingeroepen om een nieuwbouwproject van afwerkingen te voorzien.

Sinds zijn start in 1905 is Vervloet een vaste waarde in (deur)klinken, die handgemaakt worden in hun eigen atelier in Brussel. Onder de leiding van CEO Nicolas Marinus werd een rebranding doorgevoerd, met als resultaat twee merken onder het overkoepelende Vervloet. Maison Vervloet blijft een bestaande naam als luxemerk, Studio Vervloet is dan weer een meer toegankelijk, inclusief en betaalbaar merk en verenigt hun jarenlange vakmanschap en expertise met hedendaagse technologieën en productiemethoden. Ze zoeken originele en duurzame oplossingen voor architectuur- en designprojecten, dit mochten ze recent nog doen voor het nieuwbouwproject Ballet.

Een duidelijke voorkeur voor mooie materialen en de juistheid van de verhoudingen en perspectieven definiëren de open woonst, en Vervloet past dan ook perfect binnen dit straatje. “Zowel in de nauwkeurigheid van het ontwerp als de kwaliteitseis van de materiaalkeuze en de uitvoering van de afwerking,” beaamt Nicolas Marinus. “Dit project illustreert perfect de werking van Vervloet. We zijn gestart met een bestaande collectie, de Ballet-serie, die rechte lijnen verenigt met een karakteristieke curve, en als een rode draad door alle ruimtes van de woning loopt. Deze collectie – ontworpen door Stijn D’hondt, inmiddels artistiek directeur bij Vervloet – is in massieve messing gefreesd, en vinden we op de hele gelijkvloerse verdieping. Voor de kamers boven hebben we deze collectie behouden, maar wel geopteerd voor zijn ‘lightversie’, ofwel hetzelfde design maar in een lichtere versie en eenvoudiger geproduceerd.

“Dit project illustreert perfect de werking van Vervloet”

De ontwikkelingen die op maat voor dit project gecreëerd werden, werden behouden binnen de Studio-collectie en zijn in alle afwerkingen beschikbaar: zowel in een standaardversie als op maat te verkrijgen voor professionelen.

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​