Klinkend beslag

Vervloet is wellicht geen onbekende voor onze lezers. Het merk, dat opgedeeld is in Studio Vervloet en Maison Vervloet, creëert accessoires voor het hele huis en staat bekend om zijn sierbeslag in aluminium, messing en brons. Recent werd het bedrijf ingeroepen om een nieuwbouwproject van afwerkingen te voorzien.

Sinds zijn start in 1905 is Vervloet een vaste waarde in (deur)klinken, die handgemaakt worden in hun eigen atelier in Brussel. Onder de leiding van CEO Nicolas Marinus werd een rebranding doorgevoerd, met als resultaat twee merken onder het overkoepelende Vervloet. Maison Vervloet blijft een bestaande naam als luxemerk, Studio Vervloet is dan weer een meer toegankelijk, inclusief en betaalbaar merk en verenigt hun jarenlange vakmanschap en expertise met hedendaagse technologieën en productiemethoden. Ze zoeken originele en duurzame oplossingen voor architectuur- en designprojecten, dit mochten ze recent nog doen voor het nieuwbouwproject Ballet.

Een duidelijke voorkeur voor mooie materialen en de juistheid van de verhoudingen en perspectieven definiëren de open woonst, en Vervloet past dan ook perfect binnen dit straatje. “Zowel in de nauwkeurigheid van het ontwerp als de kwaliteitseis van de materiaalkeuze en de uitvoering van de afwerking,” beaamt Nicolas Marinus. “Dit project illustreert perfect de werking van Vervloet. We zijn gestart met een bestaande collectie, de Ballet-serie, die rechte lijnen verenigt met een karakteristieke curve, en als een rode draad door alle ruimtes van de woning loopt. Deze collectie – ontworpen door Stijn D’hondt, inmiddels artistiek directeur bij Vervloet – is in massieve messing gefreesd, en vinden we op de hele gelijkvloerse verdieping. Voor de kamers boven hebben we deze collectie behouden, maar wel geopteerd voor zijn ‘lightversie’, ofwel hetzelfde design maar in een lichtere versie en eenvoudiger geproduceerd.

“Dit project illustreert perfect de werking van Vervloet”

De ontwikkelingen die op maat voor dit project gecreëerd werden, werden behouden binnen de Studio-collectie en zijn in alle afwerkingen beschikbaar: zowel in een standaardversie als op maat te verkrijgen voor professionelen.

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…