Kwaliteit boven alles

Kurt Dejaeger streeft als architect naar het uitzuiveren van vormen en materialen tot de essentie. Zo realiseert hij met zijn interieurbureau tijdloze projecten die tot in de kleinste details perfect zijn afgewerkt.

Dejaeger Interieurarchitecten kan, dankzij hun eigen meubelatelier, een full-service aanbieden. Het bureau staat in voor zowel ontwerp als productie en plaatsing van maatwerk met een groot team van echte vakmensen. “Als ontwerpbureau ook de volledige uitvoering van een project kunnen aanbieden, is een enorme troef en wordt zeer geapprecieerd door ons cliënteel,” legt Kurt Dejaeger uit. Dit heeft zich vertaald in een exponentiële groei van zijn interieurbureau door de jaren heen. Hij begon al in 1992 met Dejaeger Meubelatelier, waar hij zijn “drang om perfectie te realiseren kon uiten”. De ontwerper en ondernemer vertelt ons namelijk dat hij al van jongs af een passie had voor architectuur en vormgeving die nooit is afgezwakt. Het was dus een evidentie om professioneel deze weg in te slaan. 

Nu mogen we al vele jaren genieten van stijlvolle totaalprojecten. Hun portfolio bestaat voornamelijk uit privéwoningen, maar we zien ook enkele commerciële projecten zoals Brasserie De Statie in Deerlijk en de kantoorruimtes van ramenbedrijf Pouleyn. We zetten het bureau dus graag in de kijker en laten ook Kurt Dejaeger zelf aan het woord over wat hij doet en waar hij voor staat.

“Bij ons primeert afwerking tot in de kleinste details”

Wat inspireert je en hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Pure, zuivere vormgeving in al zijn facetten. Dit niet alleen in architectuur, maar ook in kunst, mode, auto’s, op culinair vlak, etc… Als architect streef ik dan ook naar het uitzuiveren van vormen en materialen tot de essentie. Elke realisatie haalt zijn karakter uit tijdloze vormgeving, materiaalkeuze en afwerkingsdetails.”

Wat typeert een dejaeger-interieur?

“De kunst is om elk materiaal op zijn natuurlijkste vorm te doen stralen. Bij ons primeert afwerking tot in de kleinste details. Door de kwaliteit die wij nastreven is elk project een leuke uitdaging op zich, telkens met een uniek resultaat.”

Is er een verschil tussen een residentieel of een commercieel project?

“Niet echt. Er is ook geen voorkeur voor residentiële of commerciële projecten. In essentie is het proces van beide soorten projecten gelijk. Elk project op zich is een uitdaging. Residentiële projecten vertegenwoordigen 90% van onze portfolio, de overige 10% commerciële projecten biedt een interessante afwisseling.”

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Beelden eigendom van Dejaeger Interieurarchitecten
Fotografie door Cafeine

Meer stories…