Avant-gardistisch culinair genot

Avant-gardistisch culinair genot

Avant-gardistisch culinair genot

Vier ‘masterminds’, één creatief concept. Beste Antwerpse foodies, maak jullie smaakpapillen al maar klaar, want vier gepassioneerde professionals, onder andere bekend van The Jane, bundelden hun krachten samen om voor jullie een sublieme culinaire ervaring te creëren, genaamd COBRA. In deze nieuwe hotspot kunnen jullie genieten van de fijnste creaties, weliswaar met een hoek af. Benieuwd naar dit nieuwe unieke concept? Wij gingen voor jullie al eens een kijkje nemen.

Wanneer vier creatievelingen maandenlang moodboards maken, naar de hipste food destinations hoppen en urenlang experimenteren in de keuken om hun nieuw concept vorm te geven, dan weet je één ding: dit gaat knallen. Net als vuurwerk in de lucht sprankelt COBRA sinds deze lente naast vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van onze koekenstad. Bedenker Esfan Eghtessadi haalde inspiratie bij de avant-gardistische CoBra-beweging voor zijn nieuwe concept: vrijheid en spontaniteit moesten centraal staan. Ook zou de eetgelegenheid niet gebaseerd mogen zijn op trends; COBRA moest zoals een echte slang een eigen weg banen tussen de reeds bestaande restaurants. De durf en creativiteit waar de go-to plek voor staat, trekt gastronomische fans aan om nieuwe, unieke combinaties te proberen en ondergedompeld te worden in een fantastische culinaire ervaring.

Het edgy interieur doet je helemaal wegdromen in een alternatieve wereld

Bij een gastronomisch feest hoort natuurlijk ook een topservice. Daarom ontfermt hospitality-meester Jerome Decraene zich over elke gast zodat iedere foody zich thuisvoelt en bediend wordt als een ware koning. Eenmaal je plaatsgenomen hebt in het fantastische interieur waarbij elk element rondom je hints geeft van wat je allemaal zal proeven, kan het festijn echt beginnen. Chef Orlando Schuitema neemt je mee in de rijkdom van de wereldkeuken. Charing is caring, want met zijn verrassende bites die je kan combineren en delen inspireert hij je met onverwachte smaakcombinaties. Zalm met een vleugje Rock-‘n-roll of kroketjes met  een Spaanse zoen? Je kan het allemaal proeven. Ook liet Ran Van Ongevalle zijn magie werken om de perfecte bijpassende dranken te voorzien zoals een fijn wijntje, parelende champagne of unieke cocktails. Daarnaast liet ook Steff Grumiau, sublieme foodie en smakenkoning, zijn magie als assistant manager over het geheel werken. 

Naast de fenomenale gerechten doet het edgy interieur je ook helemaal wegdromen in een alternatieve wereld. Wat ooit een oud café was, is nu door de hand van Esfan Eghtessadi een magnifiek kleurenpalet van op maat gemaakte elementen. De hoge dieprode plafonds steken mooi af tegen de eyecatcher van de ruimte: de lange mosterdgele lederen bank. Ook voor het interieur werd kosten noch moeite gespaard: de witmarmeren tafels werden bijvoorbeeld in Istanbul op maat gemaakt en voor het fijne bestek gingen de ondernemers een samenwerking aan met een Thaise ontwerpster. Kortom, voor een gezellige culinaire topervaring waarbij luxe en heerlijkheid centraal staan passeer je best eens langs COBRA.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Daniil Lavrovski

Meer stories…

Uitgepuurd woonconcept met detaillistisch maatwerk

Dumobil is al decennialang een vertrouwde naam in de Belgische bouwsector en staat bekend om zijn expertise in het creëren van hoogwaardige, energiezuinige woningen. Met een focus op duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit biedt Dumobil niet zomaar huizen aan, maar complete

Lees meer…
Een maritiem meesterwerk van JOE Design Studio

In 2020 zette Jody Eeckhout de eerste stappen richting zijn eigen ontwerpvisie met de oprichting van JOE Design Studio. Vanuit zijn kantoor in Antwerpen vertaalt de interieurarchitect zijn ideeën naar hedendaagse woningen met een klassieke knipoog. Zijn ontwerpen ademen rust,

Lees meer…
Een familieverhaal met sterren en smaak

Restaurant De Leuf in het Nederlands-Limburgse Ubachsberg is veel meer dan een culinair trefpunt; het is het levenswerk van de familie Van de Bunt, gedragen door passie, vakmanschap en vernieuwingsdrang. Sinds de oprichting in 1988 door Paul en Sandra van

Lees meer…
Liefde voor desem

Ruim vier jaar geleden werd de lucht van de Voldersstraat in Gent voor het eerst doordrenkt met de geur van versgebakken brood. Mathieu Dierick opende er met Kultur Bakery zijn deuren en zijn hart, voor iedereen die houdt van heerlijk

Lees meer…
Eenvoud, warmte en karakter

​​In het hart van elk ontwerp schuilt een verhaal, een subtiel spel van creativiteit, vakmanschap en visie. Het nieuwste project van vers interieur, uitgevoerd door de gerenommeerde uitvoerder De Coene, is daar geen uitzondering op. De samenwerking tussen deze twee

Lees meer…
Wonen in warmte en sfeer

Midden in het pittoreske Nokere heeft Alto Interiors een bijzonder interieurproject gerealiseerd. Een nieuwbouwwoning werd omgetoverd tot een warme, stijlvolle en tijdloze thuis voor een jong koppel met hun kindje. De klassieke architectuur van François Vandamme vormde de perfecte basis

Lees meer…
Een sensorische reis door de Aziatische keuken

In het bruisende hart van Amsterdam bevindt zich Taiko Cuisine, een bekroond Aziatisch restaurant dat de grenzen van culinaire creativiteit verlegt. Met een focus op hoogwaardige ingrediënten en krachtige smaken onderscheidt het etablissement zich van andere restaurants met een gelijkwaardige

Lees meer…
Brutale poëzie en robuuste verfijning in STRATA

Combineer Tim Vranken, Middernacht & Alexander en Linde Freya Tangelder in een trio-tentoonstelling in Salone del Mobile te Milaan en wees getuige van een baanbrekende expositie. Salone is gehuisvest in een enorme industriële ruimte vlakbij de iconische Fondazione Prada. Het

Lees meer…