Vier ‘masterminds’, één creatief concept. Beste Antwerpse foodies, maak jullie smaakpapillen al maar klaar, want vier gepassioneerde professionals, onder andere bekend van The Jane, bundelden hun krachten samen om voor jullie een sublieme culinaire ervaring te creëren, genaamd COBRA. In deze nieuwe hotspot kunnen jullie genieten van de fijnste creaties, weliswaar met een hoek af. Benieuwd naar dit nieuwe unieke concept? Wij gingen voor jullie al eens een kijkje nemen.
Wanneer vier creatievelingen maandenlang moodboards maken, naar de hipste food destinations hoppen en urenlang experimenteren in de keuken om hun nieuw concept vorm te geven, dan weet je één ding: dit gaat knallen. Net als vuurwerk in de lucht sprankelt COBRA sinds deze lente naast vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van onze koekenstad. Bedenker Esfan Eghtessadi haalde inspiratie bij de avant-gardistische CoBra-beweging voor zijn nieuwe concept: vrijheid en spontaniteit moesten centraal staan. Ook zou de eetgelegenheid niet gebaseerd mogen zijn op trends; COBRA moest zoals een echte slang een eigen weg banen tussen de reeds bestaande restaurants. De durf en creativiteit waar de go-to plek voor staat, trekt gastronomische fans aan om nieuwe, unieke combinaties te proberen en ondergedompeld te worden in een fantastische culinaire ervaring.
Het edgy interieur doet je helemaal wegdromen in een alternatieve wereld
Bij een gastronomisch feest hoort natuurlijk ook een topservice. Daarom ontfermt hospitality-meester Jerome Decraene zich over elke gast zodat iedere foody zich thuisvoelt en bediend wordt als een ware koning. Eenmaal je plaatsgenomen hebt in het fantastische interieur waarbij elk element rondom je hints geeft van wat je allemaal zal proeven, kan het festijn echt beginnen. Chef Orlando Schuitema neemt je mee in de rijkdom van de wereldkeuken. Charing is caring, want met zijn verrassende bites die je kan combineren en delen inspireert hij je met onverwachte smaakcombinaties. Zalm met een vleugje Rock-‘n-roll of kroketjes met een Spaanse zoen? Je kan het allemaal proeven. Ook liet Ran Van Ongevalle zijn magie werken om de perfecte bijpassende dranken te voorzien zoals een fijn wijntje, parelende champagne of unieke cocktails. Daarnaast liet ook Steff Grumiau, sublieme foodie en smakenkoning, zijn magie als assistant manager over het geheel werken.
Naast de fenomenale gerechten doet het edgy interieur je ook helemaal wegdromen in een alternatieve wereld. Wat ooit een oud café was, is nu door de hand van Esfan Eghtessadi een magnifiek kleurenpalet van op maat gemaakte elementen. De hoge dieprode plafonds steken mooi af tegen de eyecatcher van de ruimte: de lange mosterdgele lederen bank. Ook voor het interieur werd kosten noch moeite gespaard: de witmarmeren tafels werden bijvoorbeeld in Istanbul op maat gemaakt en voor het fijne bestek gingen de ondernemers een samenwerking aan met een Thaise ontwerpster. Kortom, voor een gezellige culinaire topervaring waarbij luxe en heerlijkheid centraal staan passeer je best eens langs COBRA.
Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.
Photography by Daniil Lavrovski