Avant-gardistisch culinair genot

Avant-gardistisch culinair genot

Avant-gardistisch culinair genot

Vier ‘masterminds’, één creatief concept. Beste Antwerpse foodies, maak jullie smaakpapillen al maar klaar, want vier gepassioneerde professionals, onder andere bekend van The Jane, bundelden hun krachten samen om voor jullie een sublieme culinaire ervaring te creëren, genaamd COBRA. In deze nieuwe hotspot kunnen jullie genieten van de fijnste creaties, weliswaar met een hoek af. Benieuwd naar dit nieuwe unieke concept? Wij gingen voor jullie al eens een kijkje nemen.

Wanneer vier creatievelingen maandenlang moodboards maken, naar de hipste food destinations hoppen en urenlang experimenteren in de keuken om hun nieuw concept vorm te geven, dan weet je één ding: dit gaat knallen. Net als vuurwerk in de lucht sprankelt COBRA sinds deze lente naast vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van onze koekenstad. Bedenker Esfan Eghtessadi haalde inspiratie bij de avant-gardistische CoBra-beweging voor zijn nieuwe concept: vrijheid en spontaniteit moesten centraal staan. Ook zou de eetgelegenheid niet gebaseerd mogen zijn op trends; COBRA moest zoals een echte slang een eigen weg banen tussen de reeds bestaande restaurants. De durf en creativiteit waar de go-to plek voor staat, trekt gastronomische fans aan om nieuwe, unieke combinaties te proberen en ondergedompeld te worden in een fantastische culinaire ervaring.

Het edgy interieur doet je helemaal wegdromen in een alternatieve wereld

Bij een gastronomisch feest hoort natuurlijk ook een topservice. Daarom ontfermt hospitality-meester Jerome Decraene zich over elke gast zodat iedere foody zich thuisvoelt en bediend wordt als een ware koning. Eenmaal je plaatsgenomen hebt in het fantastische interieur waarbij elk element rondom je hints geeft van wat je allemaal zal proeven, kan het festijn echt beginnen. Chef Orlando Schuitema neemt je mee in de rijkdom van de wereldkeuken. Charing is caring, want met zijn verrassende bites die je kan combineren en delen inspireert hij je met onverwachte smaakcombinaties. Zalm met een vleugje Rock-‘n-roll of kroketjes met  een Spaanse zoen? Je kan het allemaal proeven. Ook liet Ran Van Ongevalle zijn magie werken om de perfecte bijpassende dranken te voorzien zoals een fijn wijntje, parelende champagne of unieke cocktails. Daarnaast liet ook Steff Grumiau, sublieme foodie en smakenkoning, zijn magie als assistant manager over het geheel werken. 

Naast de fenomenale gerechten doet het edgy interieur je ook helemaal wegdromen in een alternatieve wereld. Wat ooit een oud café was, is nu door de hand van Esfan Eghtessadi een magnifiek kleurenpalet van op maat gemaakte elementen. De hoge dieprode plafonds steken mooi af tegen de eyecatcher van de ruimte: de lange mosterdgele lederen bank. Ook voor het interieur werd kosten noch moeite gespaard: de witmarmeren tafels werden bijvoorbeeld in Istanbul op maat gemaakt en voor het fijne bestek gingen de ondernemers een samenwerking aan met een Thaise ontwerpster. Kortom, voor een gezellige culinaire topervaring waarbij luxe en heerlijkheid centraal staan passeer je best eens langs COBRA.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Daniil Lavrovski

Meer stories…

Tijdloos design en speelse functionaliteit

Het Belgische merk PER/USE staat bekend om een unieke combinatie van eigentijds design, praktische functionaliteit en een sterke focus op duurzaamheid en vakmanschap. Met meubels en accessoires die esthetiek en bruikbaarheid perfect combineren, creëert het merk objecten die zowel visueel

Lees meer…
Van Dobbelsteen tot Meesterwerk

Wie heeft ooit gezegd dat onconventionele zaken geen nut hebben? Als het van Diederik Schneemann afhangt, niemand. Deze excentrieke man zet de wereld van kunst en design op zijn kop met materialen zoals dobbelstenen, aangespoelde slippers of speelgoedfiguurtjes. Zijn nieuwste

Lees meer…
Elegantie in elk detail

In het hart van het iconische Corinthia Grand Hotel Astoria nodigt David Martin, de meesterchef achter het met twee Michelin-sterren bekroonde La Paix, je uit voor een ongeëvenaarde gastronomische ervaring bij Palais Royal. Hier ontmoeten verfijnde Franse culinaire tradities wereldwijde

Lees meer…
Een spel van creativiteit en verfijning

In het hart van Antwerpen verrast and / or de culinaire wereld met een unieke visie op plantaardig dineren. Dit restaurant, onder leiding van chef Karen Shu, draait om het delen van smaken, het verkennen van grenzen en het ontdekken

Lees meer…
De one-stop-shop voor jouw droominterieur

Wanneer het gaat om het creëren van een interieur dat zowel functioneel als esthetisch perfect in balans is, is Chapter One dé bestemming. Met hun veelzijdige expertise en uitgebreide showroom van maar liefst 500 m² biedt Chapter One alles wat

Lees meer…