fbpx

Barbiecore verovert ook interieursector

Barbiecore verovert ook interieursector

Barbiecore verovert ook interieursector

 Je kan er niet omheen: Barbie is overal. Wat oorspronkelijk begon als een trend die zich vooral in de mode- en beautywereld afspeelt, heeft zich nu ook ongetwijfeld in de interieur- en architectuursector genesteld. Op Instagram kan je je urenlang verwonderen in een wereld vol roze. Wij kozen voor jou enkele van onze favoriete interieurs uit, dus droom met ons even weg naar ons favoriete speelgoed sinds 1959.

Regisseur Greta Gerwig heeft heel wat in beweging gezet met haar film Barbie, die in juli 2023 in de zalen kwam. De hernieuwde populariteit van de beroemde pop en haar typerende stijl is echter veel groter dan de bioscoop, want menig interieurliefhebber is erdoor geïnspireerd. Van fel fuchsia tot poederachtig oudroze: alles kan. En het leuke stopt niet bij de kleuren alleen, want een echt Barbiehuis heeft ook heel wat meer dan dat. Kronkelende trappen, glijbanen, speciale proporties en glooiende lijnen die tegelijkertijd strak zijn: het is een geheel eigen esthetiek. Met behulp van AI-programma’s zoals Midjourney geven ontwerpers ook nog eens uiting aan hun gekste ideeën. Het resultaat daarvan? Creaties die ergens tussen een speelgoed mansion en realistisch plaatje in zweven. Vaak helpt de setting ook een handje, want woestijnachtige landschappen met zonsondergangen die volledige pastelpaletten in de lucht schilderen, lijken soms letterlijk tot een andere wereld te behoren. Felblauwe zwembaden en een aantal ligstoeltjes vervolledigen de totaalervaring.

IG @interiorsthatspeak (Midjourney AI)

Creaties die ergens tussen een speelgoed mansion en realistisch plaatje in zweven. 

© Romain Ricard

Zaken die we soms niet helemaal weten te plaatsen, fascineren. Dat is waar een deel van de magie van Barbiecore in schuilt, de vraag wat nu wel geschikt zou zijn voor echte mensen en wat niet. Door met hoge plafonds te werken en vooral voor grote meubelstukken te kiezen, wekken ontwerpers soms de illusie dat een interieur op maat van een pop is gemaakt. Het monochrome gebruik van roze is een tweede manier om die sfeer te creëren. Hoewel die kleur natuurlijk de sterkste associatie met Barbie heeft, kan je ook op andere felle tinten vertrouwen om die typische look te bekomen. Belangrijk is vooral dat de ruimtes een bom aan kleur zijn en geen neutrale basis van wit of zwart hebben. Je hoeft heus niet je volledige huis te renoveren om mee in deze trend te stappen; een paar grote, opvallende stukken maken al meteen een wereld van verschil. Zoek bijvoorbeeld naar een uitgesproken sofa of incorporeer een opvallende kroonluchter, bijvoorbeeld in goud of rosé metaal. Je hoeft geen tientallen kleine objecten te kopen, maar kan in plaats daarvan met een paar grotere aanpassingen al een heel eind komen, of enkele oppervlakken schilderen kan ook wonderen doen. Een andere reden waarom we zelf zo geïntrigeerd zijn door deze niche-stijl, is het feit dat het minimalisme en maximalisme bijeenbrengt. Terwijl er thuis bij Barbie geen overbodigheden zijn en alles zeer intentioneel is, maakt de felle invulling het tegelijkertijd een erg rijke stijl. 

De grootste interieurtrend van het moment is zonder twijfel die van Barbie. Vol fantasie, roze pigment en speelse jeugdigheid verovert het speelgoed met hernieuwde kracht onze harten. Of je nu je interieur al mee hebt laten proeven van deze populariteit of er nu pas door gebeten bent, wij hopen in ieder geval dat designers en liefhebbers hun creativiteit nog een tijdje in zulke droomhuizen laten uitmonden. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Header image: IG @interiorsthatspeak (Midjourney AI)

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​