fbpx

Gelijkvloers huist kalmte

Gelijkvloers huist kalmte

Gelijkvloers huist kalmte

Een renovatie hoeft niet alle kamers van een huis te bestrijken om een groot verschil te maken. Recent ging Studio Anja Vissers aan de slag in Tessenderlo, waar een gelijkvloers woning toe was aan vernieuwing. Het resultaat? Een rustig gelegen pand dat vanbinnen en vanbuiten kalmte uitstraalt en van alle hedendaagse wensen van de opdrachtgevers is voorzien.

Met 1996 als jaar van oprichting kan Studio Anja Vissers al bijna op drie decennia aan ervaring steunen. De sterke groep van (interieur)architecten, geleid door de gelijknamige zaakvoerster, heeft een blijvende interesse in het kundig samenbrengen van modern design met de originele eigenschappen van oudere gebouwen. Voor elke opdracht is een aanpak die gepersonaliseerd is op de klant onmisbaar. Tegelijkertijd communiceert het portfolio een duidelijke tijdloosheid, gecombineerd met aandacht voor duurzaamheid en harmonie. Ruimte en licht trachten ze elke keer tot een gebalanceerd geheel te verenigen: een missie die ze in dit project wederom concreet maakten. De focus lag op de badkamer, de keuken met eethoek, zithoek en inkomhal. Het koppel had behoefte aan een nieuwe look waarin ze zich nog vele jaren volledig thuis wanen. Die hoop was volledig terecht, want Anja Vissers en haar team wisten hun wensen volledig tegemoet te komen. Qua sfeer in de centrale leefruimtes zien we hoe een idee van rust aangevuld wordt met sommige meer opvallende aspecten, het beste voorbeeld daarvan zijnde de keuken in licht hout en het omvangrijke, moderne schilderij dat met donkere en rode tinten naast de bijhorende eettafel pronkt. Elders is het visuele plaatje meer beperkt tot neutrale kleuren, waardoor het geheel steeds een kalme thuishaven wordt. 

Een idee van rust wordt aangevuld met sommige meer opvallende aspecten

Overal in de woning waren nieuwe ramen een must, en meer specifiek gaat het om dubbele beglazing in aluminium. In de slaapkamers en de bureauruimte zorgden ze voor nieuwe gordijnen, terwijl microtopping in de badkamer en een nieuwe vloerafwerking in het toilet het moderne gevoel aanzienlijk mee vergroten. Kleinere elementen maken natuurlijk ook mee het verschil; let maar op de verstelbare, schelpvormige lichtarmaturen. Het materiaalpalet bestaat voor een groot deel uit eik fineer, maar ook Pietra di Cortado-natuursteen en keramische tegels in Mirage Clay, hetgeen doet denken aan een harseffect, haalden de selectie. De gashaard verzekert de gezellige sfeer zodra de dagen weer korter worden, en de televisie kan door middel van schuifwanden aan het zicht worden onttrokken indien gewenst. Het is duidelijk dat de bewoners een gewoonte voor warme dranken hebben, want de interieurarchitecten lieten speciaal plaats vrij voor een ingebouwde koffie- en theehoek. 

De hoge kwaliteit van elke detail in de woning maakt dat het algehele resultaat een duidelijk verhaal vertelt. Met deze renovatie toont Studio Anja Vissers dat zorgvuldige aanpassingen een woning in een volledig nieuw jasje kunnen steken. Het driekoppige gezin zal ongetwijfeld vele fijne herinneringen maken in dit geslaagde resultaat. 

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Photography by Stéphanie Mathias

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​