fbpx

Geïnspireerd door kunst

Geïnspireerd door kunst

Geïnspireerd door kunst

Als Belgische interieurarchitecte gevestigd in Knokke wist Charlotte Vercruysse al talloze projecten toe te voegen aan haar portfolio. Dankzij haar master in Interieurarchitectuur en Design van CAD-Brussel en ervaring bij topbedrijven in binnen- en buitenland mocht ze reeds ontelbare high-end residentiële en hospitality projecten uit te voeren. Steeds met het doel om serene en zorgvuldige samengestelde ruimtes te ontwerpen die de tijd doorstaan en toch functioneel en mensgericht blijven.

Subtiele materiaalpaletten van gedempte tinten in balans gebracht met zorgvuldig geselecteerd meubilair en elegante verlichting, dat is de succesformule van Charlotte Vercruysse. De interieurarchitecte ontwerpt bovendien zelf ook losstaand meubilair en interieurinrichting op maat, wat resulteert in unieke projecten van elegante schaal en proportie. “Van jongs af aan ben ik al creatief bezig, waardoor mijn liefde voor design ontstond. In het laatste jaar van mijn middelbare school kreeg ik een uitnodiging van mijn vader om met hem mee te gaan naar de prestigieuze kunstbeurs in New York genaamd ‘The Armory show’, wat enorm veel heeft betekend voor mij. Deze indrukwekkende ervaring gaf de doorslaggevende keuze om de sprong in de creatieve sector te wagen,” horen we van haar. Hier begon haar liefde voor kunst en alles wat met architectuur en interieur te maken had. Tot op vandaag is ze nog steeds een frequente bezoeker van internationale kunstbeurzen en lid van een hedendaags particulier kunstcollectief. 

“In het ontwerp moet een soort van evidentie zitten, eerder dan een geforceerd ontwerp”

We nemen je graag mee naar een indrukwekkend project van deze getalenteerde Belgische interieurarchitecte. Charlotte Vercruysse verwelkomt je met dit ruime hoekappartement in het bruisende Gent in een wereld vol sfeer, kleur, materialen, texturen en vakmanschap. Een verhaal creëren met een interieur is dan ook haar vak. Samen met haar team neemt ze je mee in een wereld waar creativiteit en vakmanschap samenkomen. Ze wist een echte thuis te creëren voor drie zussen. Dit appartement met uitzicht op een weelderig groen park werd omgetoverd tot een uiterst comfortabele en uitnodigende woning.

Het begon met een onderzoek voor de herstructurering van de ruimtes vooraleer de volledige renovatie van het appartement van start ging. Zo konden de opdrachtgevers rekenen op een uitgebreide begeleiding van het volledige technische pakket en een inrichting met vast meubilair op maat. Vercruysse hield rekening met de sociale wensen van de zussen, zo wensen ze graag hun vrienden uit te nodigen om samen te dineren of te co-worken. Daarbij waren de keuzes voor een grote tafel en open keuken evident. Felgekleurde accenten, zoals het diepgroene keukeneiland, roze pasteltinten en groene cocciopesto-accenten in de badkamer en een houtkleurige bar in de zitkamer zorgen voor een levendige toets. De oorspronkelijke smalle gang werd in het midden verbreed om een meeslepende ruimtelijke ervaring te creëren. Deze gang dient als centrale as, wat de grote leefruimte en de keuken met alle privé- en nachtzones verbindt. De blikvanger van de woonkamer, een ronde eethoek met een grote op maat gemaakte tafel met uitzicht op het park, biedt voldoende ruimte om familie en vrienden te vermaken. Op die manier wordt één van hun grootste wensen beantwoordt door de interieurarchitect. De lounge aan de achterzijde, kreeg dan weer nieuwe vergrote ramen, die de binnenruimte letterlijk overspoelen met natuurlijk licht. Tot slot voegt het houten lattenplafond niet alleen een grafisch accent toe, maar verbetert het ook het akoestisch comfort. Lees het volledige artikel in Imagicasa Spring 2023. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Depasquele + Maffini

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​