fbpx

Belgisch wijndomein Valke Vleug

Belgisch wijndomein Valke Vleug

Belgisch wijndomein Valke Vleug

Wijndomein Valke Vleug is een jonge, bruisende wijngaard van 4,5 ha in het landelijke Liezele. Dit wijn(t)huis van Vinetiq, wijnboetiek gespecialiseerd in cool climate wijnen, is genoemd naar een beekje dat door de site stroomt. Daarbij is het een gemeenschappelijke investering van Jan Van Lancker, Pieter Raeymaekers en Johan Stoffels. Met een passie voor de plek en wijn werd dit domein een ware oase van architecturale rust.

De gebouwen van Wijndomein Valke Vleug zijn ontworpen door internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen. Zijn stijl, filosofie en vakmanschap liggen helemaal in het verlengde van hun visie op wijn maken, namelijk purisme en het geraffineerd gebruik van materialen. Meer nog: zijn tijdloze ontwerpen vragen niet om aandacht, maar krijgen die toch vanwege de eenvoud zelve. Dat uit zich hier in gebouwen van lokale aarde die verwarmd worden door houten structuren. Het verbaasde ons dan ook niet dat ze hem vroegen om een kleinschalige, hedendaagse wijnhoeve te ontwerpen in harmonie met de lokale tradities en omgeving.

Photography by Anton Rodriguez / Food Creations by Kobe Desramaults

Het wijndomein bevat twee basisgebouwen: de centrale wijnhoeve en het wijnhuis. Deze volumes omsluiten het binnenhof, een oase met bomen, zitplekken en zichten op alle uithoeken van het domein. De wijnhoeve omvat de wijnmakerij, de wijnkelder en het wijnsalon. Het eerste is de vinificatieruimte waar de geoogste druiven toekomen, getrieerd en geperst worden. Daarna verhuist de jonge wijn naar de kelder die onder de hele hoeve doorloopt. Dit is het kloppende hart van Valke Vleug, een plek waar de lucht zwaar is van de aroma’s van rijpende wijnen. Hier voel je de magie van het wijn maken. Het salon bevindt zich een verdieping hoger en is voorzien van een gezellige leefruimte, professionele keuken, een uitnodigende wijnbar, open haard, zithoek en een beschut terras dat uitkijkt over de velden. Hier ontvangen ze gasten voor proeverijen, diners, vergaderingen en andere hoevemomenten.

Creëren van ruimtes in harmonie met de natuur. 

De details en het kleurenpalet van de gebouwen zijn gebaseerd op de aarde en op de conventies van voorgaande gebouwen. Beton, hout, lavasteen en metalen smelten samen in een gecoördineerd geheel. Een grijs en zwart kleurenpalet maakt de continuïteit compleet. Veel muren zijn bekleed met donker gebeitst hout, dat mooi afsteekt tegen de voorzichtige, ruwe betonnen oppervlakken van de vloeren en sommige muren.

Photography by Laura Willems & Stefanie Evenepoel

Chef Kobe Desramaults strijkt van 2 tot 13 augustus neer op het wijndomein. Te midden van de groene oase en de wijnranken zal hij zich laten inspireren door de natuur en lokale producten. Op het overdekte terras zal hij de grill aansteken voor een intiem diner van tien gangen. Samen met zijn rechterhand Tiziano Franchetta neemt hij je mee op culinaire reis waar hij de kunst van het koken op open vuur combineert met zijn eigen touch. Met een maximale capaciteit van een twintigtal gasten per diner, kan er in de exclusieve setting genoten worden van de uitmuntende creaties van Kobe Desramaults. Het diner met perfect passende wijnen zal ongetwijfeld zorgen voor een culinaire reis.

Photography by Nina Aru

Valke Vleug opent haar deuren voor alle levensgenieters en wijnliefhebbers. Weg van het drukke leven kan je hier genieten in alle rust. Zo kan je een blik achter de schermen krijgen van het Belgische wijndomein tijdens een unieke privébeleving. Zo sporen ze hun gasten graag aan om soms wat nieuwe smaken te ontdekken en wijn eens in een ander licht te zien. Kennis en plezier worden gecombineerd, maar dan op een ontspannen manier.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​