fbpx

Belgische liefde voor Portugal

Belgische liefde voor Portugal

Belgische liefde voor Portugal

Portugal als vakantiebestemming is een keuze waar je beslist geen spijt van krijgt. Het team van Belgen achter The Addresses stemt daarmee in want met hun rustige gastenverblijven bezorgden ze al menig vakantieganger een reis die nog lang nazindert. Recent breidden ze hun huizen uit met Casa Quatro, een zalig pand in het zuiden dat de vierde toevoeging aan het aanbod is.

Het verhaal achter The Addresses leest als een evidentie. In 2021 besloten Bert Jeuris en Ludovic Beun om hun gedeelde fascinatie voor Portugal een concrete vorm te geven. Als Belgische kenners focussen ze zich op de hedendaagse reiziger die behoefte heeft aan privacy en tegelijkertijd architectuur en design weet te appreciëren. Voorheen was Bert al jarenlang actief als leverancier van Portugese topwijnen aan de betere restaurants van België. Ludovic heeft dan weer een achtergrond in de muziek- en entertainmentwereld. Hun affiniteit met Portugese schoonheid was een overeenkomst die ze niet konden negeren, dus in 2021 werd hun hospitality-merk opgericht. Wie verblijft in een van hun gerenoveerde panden, ervaart niets minder dan de echte lokale modo de vida. De sterkte zit ‘m vooral in de waardevolle variatie die ze hun gasten bieden. De rustige locaties worden namelijk aangevuld met uitmuntende service en reisadvies op maat. Bovendien bieden ze culturele uitstapjes, logistieke ondersteuning, avontuurlijke activiteiten of restaurantreservaties aan.
The Addresses voorziet geen ruimte voor het drukke schema dat thuis je dagen dirigeert. Hier nemen de stilte en de natuur het zonder tegenspraak tijdelijk over. Elk verblijf springt eruit dankzij de speciale locatie en het unieke verhaal dat achter de gevel schuilgaat. Vooraleer er sprake was van Casa Quatro, lanceerden ze de logische drie voorgangers: Casa Um, Casa Dois en Casa Três. Meer specifiek tref je Casa Quatro in São Brás de Alportel, waar zich jarenlang de spil van de nationale kurkindustrie bevond. Vandaag de dag kan je het leven daar echter omschrijven als eenvoudig en vol van traag genot. Bert en Ludovic slaagden erin om een van de oudste panden van de stad in handen te krijgen. Oorspronkelijk was het een handelshuis, daterend uit 1937l. Het resultaat van de renovatie laat op een kundige manier enkele sporen van het verleden achter en is vooral een uitnodigende vakantiewoning die je tijdelijk deel laat uitmaken van het plaatselijke leven.
Casa Quatro is uitgerust om een gezelschap van acht personen te ontvangen. Afgezien van het indrukwekkende pand beschik je als gast ook over een persoonlijke conciërgeservice en ben je in de nabijheid van de beste lokale plekjes. In de open leefruimte valt het gewelfde plafond meteen met de deur in huis. Het is moeilijk om je niet te laten meeslepen door de subtiele theatraliteit van deze plek. Een ruime keuken, vier slaapkamers met elk een ensuite badkamer, een patio compleet met zwembad en rooftop terras zijn er om je eraan te herinneren dat modern, luxueus comfort nu evengoed deel is van het huis. De vele plekjes om je even neer te vlijen, de warme zon waaronder je heerlijk kan liggen soezen en luchtige gordijnen die meebewegen op het lied van de wind: er is een overvloed aan zaligheid die hier op je wacht.
Er is een overvloed aan zaligheid die hier op je wacht
Tijdens de zomermaanden breng je als tijdelijke bewoner van Casa Quatro heel wat tijd door in de openlucht, hoewel het binnen minstens even uitnodigend is. De grote eettafel positioneert zich als de kern van het sociale samenzijn. Opvallend is de balans van lichte kleuren, textuurrijke oppervlakken en impactvolle verhoudingen. In de keuken verhogen de open schappen het huiselijke gevoel. Daarbovenop ervaar je door de meerdere gebogen lijnen een visueel aangenaam gevoel. Verder past het overwegende witte en crèmekleurige palet natuurlijk perfect bij de sfeer van de regio.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Francisco Nogueira

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​