fbpx

Harmonie in contrasten

Harmonie in contrasten

Harmonie in contrasten

Cijfers zijn niet alles, maar als we zeggen dat Chrisma al meer dan 400 geslaagde realisaties op de teller heeft staan, is dat toch heel wat waard. Hun team van specialisten en vakmensen staat in voor exclusieve villabouw, totaalrenovaties en doordachte interieurontwerpen. Vandaag nemen we de tijd om een recente opdracht in de kijker te zetten. Deze keer mocht het ietsje meer, groter en orkestraal zijn.

Elke opdracht volgt bij Chrisma een consistent patroon, maar laat dat geen reden zijn om te veronderstellen dat de uitkomsten op elkaar lijken. In samenspraak met de klant gaan ze altijd voor een concept dat volledig in lijn ligt met de wensen – en dat uiteindelijk de verwachtingen misschien zelfs overstijgt. Projecten zonder zorgen zijn een basisprincipe waar ze sinds het begin sterk op inspelen, en het succes daarvan is duidelijk zichtbaar in de reputatie die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Comfortabele woningen, een beklijvende stijl en een duidelijke intuïtie voor de luxe waar de hedendaagse bewoner naar op zoek is: zij hebben het. Voor dit project legden ze de lat toch nog dat ietsje hoger, aangezien de architecturale kwaliteiten volop in de schijnwerpers moesten komen te staan. 

Hun typerende huisstijl is warm van aard, huiselijk en coherent. Deze keer hebben ze getracht voor een nog groter wauw-effect te zorgen. De eerste indruk van deze villa is alvast een geslaagde illustratie van die ambitie. In samenwerking met interieurarchitect Peter Ivens kwamen ze tot een concept waar tijdloosheid het voortouw neemt. Stap samen met ons binnen in een woning waar uitmuntende materialen de basis vormen voor een zorgvuldig gecreëerde harmonie.

De indeling van de woning is als een soort handleiding voor het verloop van de dag. Het is dan ook niet verbazend dat dit concept vooral vanuit een architecturale benadering interessant is, gezien de leefruimte uit een ingenieus vloerplan bestaat. Het open keuken- en eetkamerconcept vertoont een zelfzeker gebruik van zwart, en dat zonder te vervallen in somberheid. Integendeel, want een centraal ingewerkte haard is aan beide kanten vergezeld door glazen deuren die uitgeven op de leefruimte. Het keukeneiland doet denken aan een urban feel. De uitgebreide keuken garandeert alles wat een bekwame hobbykok kan wensen. Omdat het kook- en eetgebeuren zo dicht op elkaar gebeurt, is het ontwerp ideaal voor gezellige etentjes met vrienden of familie. Daarnaast is het opvallend hoe sterk de aangrenzende zone met de sofa verschilt qua kleurgebruik. Hier kom je namelijk terecht in een spel van witte en crèmekleurige tinten, aangesterkt met hout en textiel. Het is evident als we zeggen dat het project het genie van eenvoud bewijst. Subtiliteit en schoonheid duiken hier overal in paren op. 

Subtiliteit en schoonheid duiken hier overal in paren op

Dit project is in zijn totaliteit een compositie die in een volledig evenwicht verkeert. Sobere kleuren kunnen nog steeds voor heel wat karakter zorgen, zoals deze ruimtes bewijzen. We zijn alvast benieuwd naar de volgende keer dat Chrisma een dergelijk geslaagde realisatie aflevert en wensen de bewoners van dit succesontwerp veel geluk toe. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Annick Vernimmen

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​