Belichaming van vrijheid

“Er bestaat een opvatting dat de ideale vorm een cirkel is. Wij zijn van mening dat de ideale vorm geen vastomlijnde naam heeft,” horen we van het team. In dit project hebben ze geprobeerd om de schoonheid van het algemeen aanvaarde concept van de onregelmatige vorm te benadrukken. Daarom is elke kamer van het project genaamd Marballoon zo verschillend, zonder dat het algemene leidmotief van het interieur verloren gaat.

Between The Walls is een team van binnenhuisarchitecten die een emotionele ruimtelijke ervaring creëren. Elk van hun projecten is een individueel verhaal dat ‘tussen de muren’ is gegraveerd. Zij hebben hun eigen benadering van design en geloven dat de ruimte haar bewoners moet voortzetten en onthullen, haar interesses, stijl en zelfs karakter moet overbrengen. Daarom rangschikken ze niet alleen het meubilair correct en kiezen ze de juiste kleur, maar creëren zij het concept, de functionaliteit en de stemming. Wat tussen de muren ligt – is echt belangrijk voor hen.

Imagicasa neemt je mee naar het project genaamd Marballoon. In de hal worden we begroet door Jenny Nordberg spiegels, het appartement duikt onmiddellijk in een futuristische, maar huiselijke en gezellige ruimte. Het volgende wat we zien als we het appartement binnengaan is de keuken en de eetkamer. Hier benadrukken de Artemide luchtlampen alleen maar de vrijheid en lichtheid van de sfeer, en harmoniëren ze perfect met de stoelen en tafel van B&B Italia. Om de ruimte niet te overbelasten, werd besloten om een verborgen kookzone te maken, met rijk marmer, waardoor het totaalbeeld van de kamer dramatisch verandert. Als we het raam naderen, zien we een nette en elegante hoek om alleen te zijn, gecreëerd door een fauteuil en voetenbank van Pierre Yovanovich, evenals een laconieke vloerlamp Grupoblux.

Het is niet moeilijk op te merken dat de meeste interieurelementen gladde en gestroomlijnde vormen hebben, alsof de lucht ze van binnenuit vult en losbreekt. Het team van Between The Walls hebben deze techniek niet alleen gebruikt om een gevoel van lichtheid en gladheid in de ruimte te creëren, maar ook om de post-vertrouwdheid van onze realiteit te benadrukken, waarin ons hele interieur en onze hele atmosfeer alle nieuw gecreëerde grenzen willen doorbreken en zich weer vrij willen voelen. Als we naar de badkamer gaan, zien we weer de activiteit van marmer, ook te vinden in de keuken. Hier heeft het de volledige macht over de ruimte en alle andere elementen lijken te zijn onderworpen aan zijn textuur en kleur. Al het sanitair is zo minimalistisch mogelijk gekozen, zodat de nadruk van deze ruimte volledig op de steen kwam te liggen.

Het interieur van dit appartement werd gecreëerd zonder enige beperkingen van klanten, en daar zijn de creators erg dankbaar voor. Het idee van Marballoon is dus vooral de belichaming van vrijheid!

Visualization by Bohdana Gordiichuk

Meer stories…