fbpx

Paviljoenen aan elkaar

Paviljoenen aan elkaar

Paviljoenen aan elkaar

Op Hawaii vind je het Mauna Kea Resort, waar wonen gepaard gaat met een geweldige omgeving en uitzichten die verder reiken dan je kijken kan. Op deze plek sloeg de Reus Architects de handen in elkaar om een familie van haar droomwoning te voorzien. Meer bepaald werd hen gevraagd een tropisch verblijf te ontwerpen waar ze nog jarenlang ten volle van zouden kunnen genieten.

Deze opdracht begon vanuit de gegronde affiniteit die de klanten hebben met Hawaii en Polynesië. Verder verlangden ze een ontwerp dat hun liefde voor moderne kunst en design duidelijk maakt, alsook een uitgebreid gebruik van natuurlijke materialen en eerlijk vakmanschap. Voor het interieur werd de Reus Architects bijgestaan door Saint Dizier Design, en samen waren de bedrijven in staat om een sterk succesverhaal te schrijven. Ze voorzagen hun opdrachtgever namelijk van een thuis die gesterkt wordt door een combinatie van traditionele vormen en elementen die gegrond zijn in de stijl van de lokale kust. Tegelijkertijd vonden ze een manier om de Polynesische culturen door een moderne lens te filteren en een duidelijk maar beperkt plaatsje te geven.

Een opvallend kenmerk is dat Kauhale Kai feitelijk een woning is die uit verschillende paviljoenen bestaat. Deze hebben een moderne, tropische vormgeving en wekken het idee van een kleinschalig dorp. Daarnaast is dit project dan ook een perfect voorbeeld van een woning waar je met elkaar in verbinding staat. Je kan echter ook probleemloos privacy opzoeken, want er zijn tal van gezellige, verborgen hoekjes waar je kan genieten van je eigen gezelschap. Een bijkomende troef is uiteraard het zwembad; met het helderblauwe water nodigt het iedereen uit om een verfrissende duik te nemen en zich tegelijkertijd tegoed te doen aan de wondermooie omgeving rondom. Aangezien de grens tussen binnen- en buitenruimtes minimaal is, introduceert de woning de bewoners aan een vernieuwende graad van beleving.

Kauhale Kai is wat iedereen hoopt te krijgen bij het inschakelen van een architect. Deze familie zag namelijk al haar wensen in vervulling gaan en samenkomen in een resultaat dat hun dromen overstijgt. Hier zullen ze als nooit te voren kunnen genieten van een omgeving die ze een enorm warm hart toedragen.

Photography by Joe Fletcher
Architecture by  dereusarchitects.com

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​