Paviljoenen aan elkaar

Op Hawaii vind je het Mauna Kea Resort, waar wonen gepaard gaat met een geweldige omgeving en uitzichten die verder reiken dan je kijken kan. Op deze plek sloeg de Reus Architects de handen in elkaar om een familie van haar droomwoning te voorzien. Meer bepaald werd hen gevraagd een tropisch verblijf te ontwerpen waar ze nog jarenlang ten volle van zouden kunnen genieten.

Deze opdracht begon vanuit de gegronde affiniteit die de klanten hebben met Hawaii en Polynesië. Verder verlangden ze een ontwerp dat hun liefde voor moderne kunst en design duidelijk maakt, alsook een uitgebreid gebruik van natuurlijke materialen en eerlijk vakmanschap. Voor het interieur werd de Reus Architects bijgestaan door Saint Dizier Design, en samen waren de bedrijven in staat om een sterk succesverhaal te schrijven. Ze voorzagen hun opdrachtgever namelijk van een thuis die gesterkt wordt door een combinatie van traditionele vormen en elementen die gegrond zijn in de stijl van de lokale kust. Tegelijkertijd vonden ze een manier om de Polynesische culturen door een moderne lens te filteren en een duidelijk maar beperkt plaatsje te geven.

Een opvallend kenmerk is dat Kauhale Kai feitelijk een woning is die uit verschillende paviljoenen bestaat. Deze hebben een moderne, tropische vormgeving en wekken het idee van een kleinschalig dorp. Daarnaast is dit project dan ook een perfect voorbeeld van een woning waar je met elkaar in verbinding staat. Je kan echter ook probleemloos privacy opzoeken, want er zijn tal van gezellige, verborgen hoekjes waar je kan genieten van je eigen gezelschap. Een bijkomende troef is uiteraard het zwembad; met het helderblauwe water nodigt het iedereen uit om een verfrissende duik te nemen en zich tegelijkertijd tegoed te doen aan de wondermooie omgeving rondom. Aangezien de grens tussen binnen- en buitenruimtes minimaal is, introduceert de woning de bewoners aan een vernieuwende graad van beleving.

Kauhale Kai is wat iedereen hoopt te krijgen bij het inschakelen van een architect. Deze familie zag namelijk al haar wensen in vervulling gaan en samenkomen in een resultaat dat hun dromen overstijgt. Hier zullen ze als nooit te voren kunnen genieten van een omgeving die ze een enorm warm hart toedragen.

Photography by Joe Fletcher
Architecture by  dereusarchitects.com

Meer stories…