fbpx

Beter leven in Gent

Immogra in Gent

Beter leven in Gent

Immogra in Gent

Beter leven in Gent

Immogra in Gent
Immogra is een vastgoedontwikkelaar met een missie. Door in te zetten op trendsettende architectuur en conceptuele innovatie, trachten ze mee te bouwen aan een positieve toekomst en de creatie van nieuwe wijken. Hun duurzame vastgoedprojecten bestrijken zowel residenties als kantoren en retailpanden. Imagicasa sprak met hen over hun visie en recent Oxford-project in Gent.
Al meer dan vijftig jaar draait vastgoedontwikkelaar Immogra mee in de Belgische bouw- en vastgoedsector. Vanuit de hoofdzetel in Gent bouwt het ervaren bedrijf mee aan de projecten van de toekomst. Hun insteek hiervoor is duidelijk: investeren in buurten met een hoog rendement en een meerwaarde voor toekomstige bewoners. Bij voorkeur geven ze bestaande sites een herbestemming die langdurig kan meedraaien in de maatschappij. Hun toekomstgericht perspectief steunt daarom op slimme mobiliteit, innovatieve oplossingen en duurzaamheid. Die laatste term betekent voor Immogra bovendien projecten ontwikkelen waarin mensen zich goed voelen en graag wonen. Het team tracht met hoogstaande woningen nieuwe en warme buurten te ontwikkelen die de omgeving opfrissen zonder de bewoner als centraal punt uit het oog te verliezen.

Een van de recente projecten van Immogra is Oxford: een modern wooncomplex in Gent dat uit negentien unieke appartementen bestaat. Een kleinschalige residentie dus, maar met een grootse naam en uitstraling. Deze keer werkte de vastgoedontwikkelaar samen met het Antwerpse Verhamme + De Vel Architecten. Een weloverwogen samenwerking, want het in 2004 opgerichte architectenbureau kenmerkt zich door duurzame ontwerpen met een comfortabele en hedendaagse vormgeving. Dat is in het Oxford-project niet anders, aangezien elk appartement een zuidgerichte leefruimte heeft en over een ruim terras beschikt. Ook grote raampartijen werden in elke wooneenheid geïntegreerd. Bewoners hebben de keuze uit één, twee of drie slaapkamers. Ongeacht welke variatie je voorkeur geniet, wonen in Oxford betekent wonen in een project met hoogwaardige architectuur en een weloverwogen interieur. De architectuur benadrukt tegelijkertijd het residentiële aspect van de buurt, het complex bevindt zich namelijk langs de rustig gelegen Poolse-Winglaan aan de rand van de stad.

Oxford is niet enkel een prachtig wooncomplex, maar ook een plek waar de residenties op een zorgvuldige manier ingedeeld werden en verschillende voorzieningen als aanvulling kregen. De combinatie van architecturale overwegingen culmineert in een hoge graad aan comfort; zo kregen de wooneenheden een eigentijds interieur met een high-end afwerking. De negentien appartmenten zijn verdeeld over vier bouwlagen. Het gelijkvloers telt drie wooneenheden alsook een gemeenschappelijke fietsenstalling, die bovendien extra ruim werd gemaakt om het gebruik van de fiets maximaal aan te moedigen. Op de eerste verdieping werden vijf appartementen ingedeeld en op de derde verdieping vier. Helemaal bovenaan, op de penthouse-verdieping, vind je twee appartementen. Verder wordt er een ondergrondse parking voorzien waar plek is voor zestien auto’s, vier bakfietsplaatsen en een motostaanplaats. Daarnaast telt de benedenverdieping een afvallokaal en de nodige technische bergingen. Wat de inrichting van de appartementen betreft, was het belangrijk een optimaal maar vooral praktisch resultaat te bekomen. Dit betekent dat aandacht voor ruimte, licht en wooncomfort centraal staat. Dankzij de gunstige oriëntering van het complex wordt elk leefterras riant voorzien van zonlicht. Bovendien zijn de terrassen voorzien van minstens één lichtarmatuur en buitenstopcontact. Een bijkomend voordeel is dat Oxford een volledig afgewerkte tuin heeft die als ontmoetingsplaats kan dienen.

Wil je meer weten over Immogra? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Images courtesy of Immogra (immogra.com)

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​