Betoverende B&B

Verscholen in historische straatjes tussen de Grote Markt en ’t Zand vind je B&B Raphaëlles. Deze B&B werd door Bieke Casteleyn omgetoverd tot een vernieuwende trekpleister in het centrum van Brugge. Het prachtige monumentale pand werd getransformeerd naar een moderne hotspot waar je overvallen wordt door een intens gevoel van luxe. In het midden van de stad kan je hier altijd tot rust komen.

De ontwerper van de B&B, Bieke Casteleyn, doet zowel aan interieurontwerp als productdesign. Met haar studio BCINT ontwerpt ze interieurs zonder franjes die steeds huiselijkheid uitstralen. Het was belangrijk dat Casteleyn de B&B een metamorfose liet ondergaan die vernieuwend is en waardoor het interieur gezelligheid uitstraalt. “De conceptuele stijl doorheen het interieur zou je kunnen omschrijven als ‘colored elegance with a nostalgic touch’,” vertelt Casteleyn. Het interieur moest met andere woorden elegantie uitstralen door vorm en materialisatie, en tegelijkertijd zijn eigenheid van Brugse herenhuis behouden. Daarom koos ze voor een mix van gezellige beige en groene warme tinten, samen met koraalaccenten. Die zorgen in combinatie met details in bronsmetaal, zoals de deurtrekkers en op maat gemaakte banquettes, voor een gezellige sfeer. Ook het behang in de eetplaats, waarin alle kleuren terugkomen, zorgt voor een mooie blend met de groene muren.

Een uitdaging voor dit project was volgens Casteleyn om zo comfortabel mogelijke kamers te creëren en toch aan alle vereisten te voldoen. “Het pand had al een eigenheid van zichzelf, waardoor het moeilijker was om er iets nieuws in te brengen zonder de rust van het bestaande te verstoren. Het was dus een oefening om de balans te kunnen maken tussen weglaten wat niet van belang was en houden wat charme en sfeer kon brengen.” Toch heeft Casteleyn dankzij de optimalisatie en indeling van het pand een grote verrijking aan de B&B kunnen toevoegen. Het betoverende interieur van Raphaëlles heeft een modern design waar jong en oud tot rust kan komen en kan nagenieten van het bruisende Brugge. Zelf omschrijven ze de ontbijtruimte als een van de mooiste ruimtes van het gebouw dankzij de authentieke moulures en de open haard. Ook de charmante stadstuin is de perfecte plek om de dag te beginnen. Daarnaast benoemen ze de bar als het hart van de B&B. Met het karakteristieke marmer, de velvet stoelen, gouden accenten en discrete verlichting wordt je omarmd door een warme, ingetogen sfeer. Elke kamer in Raphaëlles is een eigentijdse designkamer waar historische elementen als balkenplafonds en houten vloeren gaan hand in hand met rijke materialen als natuursteen, marmer, brons en hout.

Minder haar typische vintage stijl, wel nog dezelfde warmte en gezelligheid

De eerste kamer is de Signature Gardenia 01. Deze sfeervolle kamer ligt op de tweede verdieping. De oude balkenplafonds en natuurlijke materialen zorgen voor een nostalgische uitstraling, wat een rustgevend effect heeft. Er is ook een Signature Gardenia 02. Dit is een gezellige en inspirerende kamer op de eerste verdieping, gekenmerkt door afgeronde vormen en natuurlijke materialen. Een diepe koraalkleur zet hier de toon, wat een gedurfde keuze is, die voor een rustgevende en toch pittige sfeer zorgt. Daarnaast is er de Signature Camelia 03. Deze kamer op de eerste verdieping geeft je een geborgen gevoel. Zachte beigetinten en authentieke elementen, zoals de houten vloeren en marmeren haard, zorgen voor rust, karakter en sereniteit. De vierde kamer is de Loft Suite 04. Deze suite is de eyecatcher van de B&B en is de grootste kamer in het pand. Ze is open tot in de nok, waardoor je een imposant ruimtegevoel ervaart. Tot slot is er de Lounge Suite 05, die een intieme sfeer en een uitzonderlijk ruimtegevoel heeft.

B&B Raphaëlles is geen alledaagse B&B. Hier draait alles om beleving. Je komt er niet enkel om te overnachten, maar ook om te genieten van de fijnere dingen in het leven. Van het elegante interieur en de sfeervolle tuin tot de bar met een bruisende vibe: je verblijf is een onvergetelijke ervaring die al je zintuigen prikkelt.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Bert Demasure

Meer stories…