Minimalisme en elegantie

De Gentse multidisciplinaire ontwerpstudio gosseye + verbeke specialiseert zich in architectuur, interieur en design objecten. Zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten passeren de revue, evenals voor particulieren als voor ondernemingen. Met oog voor detail, verfijning en elegantie weet het duo maar al te goed hoe van elk project een geslaagd resultaat te maken.

Het bureau werd in 2020 opgericht door het duo Steven Gosseye en Dieter Verbeke. Gosseye studeerde af als houttechnoloog aan de Hogeschool Gent en werd niet veel later zaakvoerder van het designlabel ykoon in 2015. Met deze laatste zette hij zijn eerste stappen richting de wereld van design. In tegenstelling tot Steven studeerde Dieter Verbeke af als ingenieur-architect aan de Universiteit van Gent. Niet veel later was hij werkzaam als projectleider bij Glenn Sestig Architects en Element Architecten, waar hij voor het eerst echt in aanraking kwam met interieurarchitectuur. In elk project – of het nu gaat om een woning of een kantoor – herken je hun typische minimale stijl en esthetiek: een eigentijdse en toch tijdloze sfeer die wordt gekarakteriseerd door kwaliteitsmaterialen en -stoffen en rustgevende tinten. Samen met hun team zien ze ieder project als een uitdaging en beperken hun bijgevolg niet tot een type opdrachtgever, schaal of budget.

Binnen hun ontwerpen streven ze een minimale stijl na, zonder een gevoel van warmte of tactiliteit te verliezen. “Dat minimale mag je echter niet verwarren met weinig details. Onze drang naar afwerking en verfijning strekt zich juist uit tot in het kleinste detail,” horen we nog. Zonder een te strakke of gladde look te creëren, opteren ze voor meer karakter. Dit weet het duo te realiseren door het gebruik van brutere materialen, denk aan betonnen structuren of lichte, aardse tinten gecombineerd met donkerder hout. Samen met elegante, fijne vormen weten ze het geheel eenstemmig te maken maar toch onderliggend gevarieerd.

Een eenstemmig maar gevarieerd geheel

Tot enkele jaren terug werkten ze beiden op zelfstandige basis aan hun projecten, wat hoofdzakelijk meubelontwerpen waren bij Steven Gosseye en architectuur- en interieuropdrachten bij Dieter Verbeke. “Het was altijd onze intentie om door onze samenwerking een soort van kruisbestuiving te creëren en elkaar te versterken,” horen we nog. Wij denken alvast dat het hen aardig gelukt is. Hun klanten denken vaak dat dat onderscheid nog bestaat tussen hen twee, maar in realiteit ontwerpen ze nu alles samen, of het nu gaat om een tafel of een ontwerp voor een woning.

Momenteel werkt het team van gosseye + verbeke aan een aantal particuliere projecten, waaronder een indrukwekkende jaren zestig villa in Brugge. Daarnaast zijn ze bezig met het interieur van Dieter zijn eigen appartement, alsook de nieuwbouw van een kantoorproject in Gent. Op hun bucketlist staat voor Verbeke nog een horecazaak.Wij hopen alvast dat ze deze dromen kunnen verwezenlijken en wensen hen uiteraard alle succes toe. Imagicasa kijkt al uit naar de ongetwijfeld prachtige realisaties die we nog van hen zullen zien!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of gosseye+verbeke

Meer stories…