fbpx

Bijzondere knipbeurt

Bijzondere knipbeurt

Bijzondere knipbeurt

In de pure esthetiek van interieurarchitect Arjaan de Feyter staat eenvoud, ruimtelijkheid en eerlijke materialen centraal. Hierbij speelt detaillering een grootse rol en wordt alles samengebracht tot een serene en sobere setting, kort gezegd: “architectuur vanuit de ziel,” zoals hij het zelf zo mooi verwoord. Daarbij staan de wensen en persoonlijkheid van de klant steeds centraal.

De recent geopende kapperszaak genaamd Komilfoo bevindt zich in één van de Cube-gebouwen ontworpen door architectenduo Bogdan en Van Broeck aan het Kanaal project te Wijnegem. Gelegen langs de oevers van het Albertkanaal, werd deze inspirerende site oorspronkelijk in 1857 gebouwd als distilleerderij en mouterijcomplex. In 2017 werden de industriële bakstenen magazijnen en betonnen graansilo’s omgetoverd tot moderne woon- en werkruimtes. Door de geschiedenis te respecteren en het bestaande karakter van het gebouw te omarmen, kreeg het project zeer veel toekomstmogelijkheden. Echter begon het verhaal van Komilfoo al veel vroeger dan hier aan het kanaal. Het is namelijk al de tweede vestiging, die eerste bevindt zich te Antwerpen Linkeroever, toen ook ontworpen door Arjaan De Feyter. Mede dankzij van de jonge architect hebben de zaakvoerders zich ook privématig gevestigd aan het Kanaal te Wijnegem.

De sprekende architectuur van de Cubes en de positionering van ramen vormen het kader van het Interieur, alsook om een meer intieme sfeer te creëren en een sterkere positionering neer te zetten. Zoals vaak bij projecten van Arjaan De Feyter worden kleuren en texturen tot op de laatste minuut op de werf verder geoptimaliseerd tot het gewenst effect bekomen wordt. Zo werd ook het reeds aanwezige betonnen plafond bewerkt met een patine en kleurverdieper om de natuurlijke kleur en textuur van het beton te accentueren. De vloer van de benedenverdieping is een zacht in de massa gekleurde betonvloer, onregelmatig geschuurd. De keien in de vloer werden dan weer persoonlijk door De Feyter uitgekozen. Op de trap en verdieping ligt een kokos vast tapijt, deze kleur wist hij perfect te matchen bij het gekozen kleurpigment en keitjes van de betonvloer. Voor het vast meubilair werd gekozen om het natuurlijke en warme karakter door te trekken door met accenten in massief eikenhouten planken te werken als contrast met de donkere buitenkant. Verder werden de constructievere elementen zoals de kapperstafels en de balie opgetrokken in stalen elementen. Kastenwanden die tegen de buitenwanden aan staan, kregen dezelfde donkere kleur en textuur mee als de buitenkant. De trapwand, samen met het plafond van de was- & kleurzone, werd opgetrokken in een lichte kalkverf, en vormt een prachtig, weloverwogen contrast met de donkere buitenkant en functionele binnenkant.

De context van het gebouw versus het leggen van een logische circulatie voor de verschillende functies van het interieur

Desondanks de ogenschijnlijke minimale architecturale aanpak kunnen de ruimtes naar de toekomst toe zeer makkelijk worden omgezet naar een volwaardig twee slaapkamer- en twee badkamerwoonappartement zonder zware verbouwingen en/of ingrepen. Het flexibel ontwerpen van ruimtes én het multifunctionele karakter daarvan naar de toekomst toe is een idee dat wel meer wordt toegepast bij projecten van Interieurarchitect Arjaan De Feyter. Wij vinden het geheel alleszins ruimschoots geslaagd en zijn alvast erg benieuwd naar wat voor indrukwekkende en unieke projecten hij in de toekomst nog zal verwezenlijken!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Jan Liégeois 

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​