fbpx

Eigentijdse warmte

Eigentijdse warmte

Eigentijdse warmte

Frako heeft een duidelijke visie op het ontwerpproces. “Wanneer we artistieke vrijheid krijgen, worden projecten voor onszelf interessanter en kunnen we ook meer laten zien”, aldus het bedrijf. Zo’n situatie zorgt telkens voor een uitdaging, maar wel een die hen zeer veel voldoening geeft. Dat artistieke vrijheid loont, bewijzen ze ook met deze woning in Oud-Turnhout, die bovenal het gevoel van een buitenverblijf moest creëren en daar volgens ons ook zeker in is geslaagd.

Voor deze residentie in Oud-Turnhout was Sofie Ooms verantwoordelijk voor de architectuur, terwijl Frako het interieur verzorgde, waarbij de focus lag op de keuken, vestiaire, bijkeuken, wasplaats, badkamer en de bibliotheekkast. Door die brede opdracht was het mogelijk om een aantal accenten over de hele woonst door te trekken. De woning moest het gevoel van een vakantieverblijf geven. Inspiratie daarvoor haalde het bedrijf onder andere uit verschillende high-end mediterrane vakantiewoningen. Het interessante aan totaalinrichting vindt Frako dat je doorheen het volledige interieur een verhaal kan vertellen, dat duidelijk wordt in bepaalde materialen die steeds terugkeren, vergelijkbare opstellingen of zelfs details die van de verschillende delen van de woning een geheel maken. Een van de materialen die we over meerdere ruimtes vinden, is bijvoorbeeld nootfineer. Ook de zelfontworpen en op maat gemaakte handgrepen van de binnendeuren, die subtiel maar toch praktisch zijn, vormen een belangrijk detail dat het geheel coherentie geeft.

Nootfineer brengt een serene en relaxte sfeer in de woning

Ook voor de meubels werd gekozen voor geïntegreerde en inclusieve stukken die in het idee van een permanent vakantieverblijf pasten. Het resultaat is een elegante, tijdloze villa, waarin het hout van onder meer het nootfineer een authentieke warmte biedt aan de vele wittinten. De strakke lijnen in alle ruimtes creëren bovendien een minimalistisch effect, net als de microtopping op de vloer, de trap en bij sommige meubelstukken. Op die manier sluit dit project naadloos aan bij de andere realisaties van Frako: gestroomlijnde interieurs die tegelijkertijd rust en warmte uitstralen. Dat de klanten heel enthousiast waren over het uiteindelijke resultaat, is uiteraard niet verrassend. Het geheel voldoet aan hun vragen en verwachtingen en voelt gezellig en intiem aan, waardoor thuiskomen hier altijd een ultiem genot is.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Frako

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​