Eigentijdse warmte

Frako heeft een duidelijke visie op het ontwerpproces. “Wanneer we artistieke vrijheid krijgen, worden projecten voor onszelf interessanter en kunnen we ook meer laten zien”, aldus het bedrijf. Zo’n situatie zorgt telkens voor een uitdaging, maar wel een die hen zeer veel voldoening geeft. Dat artistieke vrijheid loont, bewijzen ze ook met deze woning in Oud-Turnhout, die bovenal het gevoel van een buitenverblijf moest creëren en daar volgens ons ook zeker in is geslaagd.

Voor deze residentie in Oud-Turnhout was Sofie Ooms verantwoordelijk voor de architectuur, terwijl Frako het interieur verzorgde, waarbij de focus lag op de keuken, vestiaire, bijkeuken, wasplaats, badkamer en de bibliotheekkast. Door die brede opdracht was het mogelijk om een aantal accenten over de hele woonst door te trekken. De woning moest het gevoel van een vakantieverblijf geven. Inspiratie daarvoor haalde het bedrijf onder andere uit verschillende high-end mediterrane vakantiewoningen. Het interessante aan totaalinrichting vindt Frako dat je doorheen het volledige interieur een verhaal kan vertellen, dat duidelijk wordt in bepaalde materialen die steeds terugkeren, vergelijkbare opstellingen of zelfs details die van de verschillende delen van de woning een geheel maken. Een van de materialen die we over meerdere ruimtes vinden, is bijvoorbeeld nootfineer. Ook de zelfontworpen en op maat gemaakte handgrepen van de binnendeuren, die subtiel maar toch praktisch zijn, vormen een belangrijk detail dat het geheel coherentie geeft.

Nootfineer brengt een serene en relaxte sfeer in de woning

Ook voor de meubels werd gekozen voor geïntegreerde en inclusieve stukken die in het idee van een permanent vakantieverblijf pasten. Het resultaat is een elegante, tijdloze villa, waarin het hout van onder meer het nootfineer een authentieke warmte biedt aan de vele wittinten. De strakke lijnen in alle ruimtes creëren bovendien een minimalistisch effect, net als de microtopping op de vloer, de trap en bij sommige meubelstukken. Op die manier sluit dit project naadloos aan bij de andere realisaties van Frako: gestroomlijnde interieurs die tegelijkertijd rust en warmte uitstralen. Dat de klanten heel enthousiast waren over het uiteindelijke resultaat, is uiteraard niet verrassend. Het geheel voldoet aan hun vragen en verwachtingen en voelt gezellig en intiem aan, waardoor thuiskomen hier altijd een ultiem genot is.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Frako

Meer stories…