fbpx

Blikvanger in travertijn

Blikvanger in travertijn

Blikvanger in travertijn

Dit keer steken we graag de grens over om jullie Clairz Interior Design te leren kennen. Dit high-end ontwerpbureau werd in 2004 opgericht door Anne-Claire Winkelhagen uit Blaricum. Samen met haar team worden interieurs op maat ontworpen voor de particuliere en zakelijke markt. Volgens haar luistert een ontwerp van een interieur nauw en is afhankelijk van de juiste indeling. Vanuit die visie vinden de ontwerpen van haar projecten plaats. “Wij zorgen dat de ontwerpen juist worden uitgevoerd en begeleiden dit proces intensief,” horen we.

Hoewel in iedere projectrealisatie de signatuur van Clairz Interior Design terug te zien is, is geen enkel project hetzelfde. Zo is een woonst telkens een weerspiegeling van de ziel van de bewoner, niet van de ontwerper. Zeer goed luisteren naar de wensen van de opdrachtgever is de basis van elke opdracht. Tekeningen en graphics ondersteunen de visualiteit. Met enkele moodboards ter aanvulling, ontstaat telkens een nieuw eindresultaat. Of het nu gaat om ontwerpen, bouwen, inrichten of stylen, het team werkt bij voorkeur met natuurlijke kleuren en materialen en staan voor authenticiteit, warmte, tijdloosheid en persoonlijkheid. Sinds 2018 is het bedrijf gevestigd in “de Garage” te Blaricum. Bij hen ben je welkom om inspiratie en ideeën op te doen voor elk denkbare woonwens.

We nemen jullie graag mee naar een van haar meest recente projecten te Amsterdam Zuid. Een statige woonst aan het Vondelpark. Om de luxe en charme van dit pand te accentueren kozen ze bewust voor een licht en natuurlijk kleurenpalet en een gebruik van rijke en vooral pure materialen. Daar is het aanrechtblad in travertijn een mooi voorbeeld van. Om eenheid te scheppen in de woonst, komt de natuursteen ook terug boven in de badkamer. 

Natuurlijke kleuren en materialen en staan voor authenticiteit, warmte, tijdloosheid en persoonlijkheid

Wie ‘statig appartement’ hoort, zegt ‘luxe’. Dat is hier uiteraard ook het geval en dan vooral vanwege de geweldige materiaalkeuze van Anne-Claire. Naast het rijkelijke gebruik van natuursteen werd ook gebruikgemaakt van zwarte stalen accenten, wat een mooi contrast teweegbrengt. De verlichting helpt nog een extra handje in het creëren van een stijlvol geheel. 

De klant wilde graag een licht, luxueus interieur en Clairz Interior Design wilde vooral het fantastische, groene uitzicht uitspelen. Dit resulteerde in een verbluffend geheel. Doordat maar liefst twee appartementen zijn samengevoegd tot één, kreeg het een volledige nieuwe vloer, wat zicht vertaalt in een sereen geheel. Kortom, het werd een zeer stijlvolle en tijdloze woonst. De frisse originaliteit van Winkelhagen zorgt er ongetwijfeld voor dat we de komende jaren enkel nog maar op meer mooie inspiratiebronnen van haar mogen vertrouwen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Space Content Studio

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​